Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisaj pojechałem sobie na trening siłowy, czyli podjazdy. Wyszlo 34,2km. Predkosc max to 61,9km/h

61,9 km/h na podjeździe? nieźle :P

Wczoraj na podjazdach (długie, ale asfaltowe) to nawet 10 km/h nie miałem :)

Napisano

duży Marku, kobieta mi znalazła sobie doktorantkę, z którą jedzie badać chore jaszczurki zwinki, w związku z czym jutro i pojutrze nawet całą noc możemy jeździć:P

ja zamontowałem nową manetkę deore RFP. Szału ni ma, niby fajny bajer zmienianie przełożenia w obie strony, ale jakoś rzadko chyba się przyda. Zdemonotowałem także tylny hamulec (wcześniej miałem klamkomanetki, więc nie mam jeszcze klamki) dziwnie się jeździ nie mając czego złapać przy zjeździe z amfiteatru:)

Napisano

Kupiłam magazyny rowerowe :P

Ecia

chyba Twoje wypowedzi zostały przytoczone w jednym z artykułów w nowej gazecie rowerowej. :)

Napisano

Że co proszę? W której gazecie? Możesz zacytować?

Mam nadzieję, że wystapiłam chociaż w roli eksperta, a nie jako przykład skrajnego braku kompetencji względnie logiki w rozumowaniu :)

Pozdrówko zaintrygowane :P ...

Napisano

wzialem ze sklepu nowa zamowioną ostatnio sztyce. i zdecydowaem sie na wybor amora tylnego. mam nadzieje w ostatecznej wersji.

Napisano
61,9 km/h na podjeździe? nieźle :P

Wczoraj na podjazdach (długie, ale asfaltowe) to nawet 10 km/h nie miałem :)

nie nie, z górki tyle mialem, :P a pod to max prędkość miałem około 15-16km/h

Napisano
Że co proszę? W której gazecie? Możesz zacytować?

Mam nadzieję, że wystapiłam chociaż w roli eksperta, a nie jako przykład skrajnego braku kompetencji względnie logiki w rozumowaniu :)

Pozdrówko zaintrygowane :P ...

Artykuł o rowerze z marketu.

Jest przytoczonych (chyba) Twoich kilka wypowiedzi z forum bike.pl

Napisano

O, to jakieś prastare dzieje :) .

A chociaż w jakim kontekście - głos rozsądku czy nieprzytomne bajdurzenie?

Pozdrówko z otchłani wieków :P ...

Napisano

Powiedziałabym, że wypowiedzi neutralne, np:

"Miałam kiedyś taki rower, ale bardzo krótko. Klocki były z DREWNA, pokryte cieniutką warstewką gumy, która szybko zniknęła" - pisze Ecia na forum bike.pl

[...]Ecia na wspomnianym już forum bike.pl wspomina jeszcze: "Jako kompletna amatorka, zwiedziona kolorowymi reklamówkami, poszłam do marketu z zamiarem nabycia tam świetnego roweru w atrakcyjnej cenie. Po kilku minutach dyskusji na temat walorów poszczególnych modeli sprzedawca z działu >>rowerowego<< nachylił się do mnie i powiedział półgłosem: Naprawdę chcesz jeździć na rowerze? To spadaj stąd do najbliższego salonu!".

Napisano

He, chyba nawet pamiętam tę dyskusję - ale to naprawdę było ładnych parę lat temu :) . Nie na czasie ci redaktorzy...

Pozdrówko przedpotopowe :P

Napisano

Chyba też sobie zakupię egzemplarz, żeby oprawić w ramki i zachować te cenne treści ku pożytkowi przyszłych pokoleń :)

Pozdrówko wiekopomne ;)

Napisano
Przy okazji przetestowałem dzisiaj smarowanie łańcucha płynem do mycia naczyń i faktycznie całkiem nieźle to działa.

z kuchennych przypraw to "kujawski" wymiata

Napisano

Po prostu nie mam sił już....

Dzis tak samo jak wczoraj , siedze sobie w domku , pogoda piękna tylko wypełzłem i chmury i ulewa :D:P

Ale jak juz wyszedłem to pojechałem , jeszcze umówiłem sie z Szymonem i trzaskalismy podjazdy w Lasku... Padało coraz mocniej i ralfy poczuły rytm deszczu i sobie zaczynały tańczyć , tak pozwoliły mi na dalsze ,,podjazdy" ehhh...

25.42km || Avs- 17km/h

Białe skarpetki :P

deszczyk002lt3.th.jpg

Co z tego że wieczorkiem prałem by dzis była czysciutka i pachnąca...

deszczyk003xe1.th.jpg

A za to chyba mnie z domu wywalą :):P łazienka troszeczkę sie pobrudziła

deszczyk004xp8.th.jpg deszczyk005ca1.th.jpg

Napisano

Ale żeś bagno w domu zrobił :P Przemek z bagien normalnie :P Ja śmigałem w błotnistych ale suchych warunkach to już mi się nie chciało a co dopiero podczas deszczu ;)

A rower przynajmniej umyłeś? Bo to pierwsza lub druga czynnośc po powrocie z jazdy w takich warunkach :P

Napisano
A rower przynajmniej umyłeś? Bo to pierwsza lub druga czynnośc po powrocie z jazdy w takich warunkach :P

Nic nie mów o czyszczeniu bika... Masakra jakaś :P ...

Dzis przed wyjazdem z domu mialem czystego bika , wiaodmo jak wygladal jak wróciłem :P Teraz tak non stop jest ja siedze i pucuje tą Meride i co nie rusze sie z domu wracam z brudną... Wiec na razie daruje sobie jakieś czyszczenie bo mnie szlag trafia :P;)

Napisano

Dokładnie, ja też na chwilę obecną daruję sobie czyszczenie roweru, bo co z tego że pół dnia przesiedzi czysty w garażu jak na następny dzień wjadę do lasu i będzie to samo. Zdrapuje tylko z grubsza palcami błoto pomiędzy szczękami v-brake i śrubokrętem usuwam błoto spomiędzy kółeczek na przerzutkach, czasem pstryknę łańcuch. Jak będzie cieplej to zapewne umyję, bo wstyd takim gdzieś na miasto wyjeżdżać ;)

Pozdrawiam

Napisano

rozgrzewka, potem 6 podjazdów asfaltem pod kopiec z nic nie wyszło na siodełku i przy niskiej kadencji, potem 3 pod kalwarie, następnie pofrunąłem na Świerklaniec i tam zrobiłem 6 kółek, w czasie których zdążyło sie nie źle rozpadać, powrót w silnym gradobiciu.. ogólnie ponad połowa w deszczuu.. wróciłem cały mokryy.. a teraz mi zimnooo. :/ wyszło 30km. średnia nie znana z powodu braku licznika..:/

Napisano

Dzisiaj znów wały, ponad godzinę z tego po ciemku. Ale wysyp ludzi widmo odkąd się ciepło zrobiło, mój mały diodowy cataye "model wały only" pozwala mi na niezapomniane przeżycia, gdyż o ile ludzi z plecakami widać troche (odblaski) a biegaczom świecą się buty B) (też odblaski) to już ludzie w czerni ze swoimi czarnymi psami pozwalają na odrobinę zabawy podczas nagłych spotkań :P

45,30km ze średnią 21,22km i średnim pulsem 140.

Napisano

Szosa :)-trening w klubie

średni puls 142

maksymalny 199 (były dwie długie tempówki w "trupa")

dystans 56km

mx 50,7km/h

avs 26,4km/h

tm 2:07:54

Wiatr okropny B) ale ani kropla na mnie nie spadła :D mimo to rower cały brudny od "kałuż" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...