Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 6

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dziś pojeździłem z Adamickim :D Tu i tam , było fajnie :P

Co prawda 36.51km ze średnią 16km/h ale w terenie sie troche bawiliśmy w podjazdy i po polach chodziliśmy :)

Fotki -> http://kula2030.bikestats.pl/

Po powrocie wziąłem sie za bika , wyczyściłem go tak by jutro nadawał sie na dalszą jadze... Przy okazji stwierdziłem ze szkoda mi Smicy i SLR-a wiec na kijowe dni będe sobie zmieniał na Zoom + SKN. Chwile to trwa a nie będę sie przejmował podczas błotnistych wojaży o sprzęt.

2 zestawy :P

sety001kl1.th.jpg sety002mj1.th.jpg

Dziwnie bike wygląda z innym siodłem i do tego czarnym... :)

Napisano

złożyłem nowy rowerek :) czeka jeszcze tylko na nowy mostek i kiedyś nowe koła, ale już jeździ i to najważniejsze. jutro będę cały dzień jeździł^^ yeah!

Napisano
NA rowerku 24km 1h 15 minut.

Mam siodełko <33

Ale nie carbonowe, tylko zwykłe, znaczy ono jest z carbonu, tylko prętów nie ma węglowych :)

Kocham je, zrobiłem sobie ołtarz z siodełkiem w roli głównej. Jutro jadę na jakiś porządny trening z wujkiem, to wrzucę foki całego roweru.

<sorry za jakość ale stary pożyczył aparat kumplowi i musiałem telefonem cyknąć :) >

:D

I tak jest świetne, bardzo mi się podoba :)

10 km po mieście, na więcej nie było czasu i za grubo się ubrałem. Jak myślicie czy po zmianie mostka na - mogą mnie zacząc bolec plecy ? Przyzwyczaje się do tego?

Raczej plecy nie będą boleć, zależy po jakich dystansach. Ja poczułem ewidentną poprawę sterowności nad rowerem bez skutków ubocznych. :P

40km po Złotej Górze, mili leśniczy i jakaś firma zrobili nam fajny podjazd i kilka trasek nowych :)

Przyszła rama CUBE LTD, po prostu piękność... Następna moja rama to Cube właśnie :)

Wiadomo że pięknośc, w końcu to Cube :D

złożyłem nowy rowerek :D czeka jeszcze tylko na nowy mostek i kiedyś nowe koła, ale już jeździ i to najważniejsze. jutro będę cały dzień jeździł^^ yeah!

Jaki tam Majster rowerek zmajstrowałeś? :P

Trochę sobie popiłem dzisiaj i wreszcie mam dobry humor... Przejechałem się na Cubie i na Treku dzisiaj w warunkach powolnej jazdy i lekko błotnistej drogi i wiem że nie ma sensu zamawiać Maxxisa Wormdrive 1.9" {idealnie pasującej opony na tył do mojej zimówki} dlatego że Conti Speedking oferuje wystarczającą dawkę bezpieczeństwa po wjechaniu w błotu - wolę już z slickami/semislickami nie ryzykować :)

Cube jest gotowy do szarży i pracuje aż miło, ale mam problem z zimówką. Coś mi napęd przeskakuje. Jak myślicie co jest tego przyczyną - wypisze 3 istniejące problemy:

1- łańcuch PC58 i kaseta Sram 5.0 po przegiegu ok 5tys km.

2- średnia zębatka 36T shimano deore {stal} o przebiegu ok 3kkm która uległa lekkiemu wygięciu, ale naprostowałem ją. Zęby są w stanie dobrym...

3- przerzutka tył Sram 5.0 która po małej awarii szybko się rozlegulowuje {jakże ciężko wymawialne i pisywalne słowo po 6 browarach :D} o stanie kólek i całej przerzutki - dostatecznym +

Łańcuch przy mocniejszym depnięciu przeskakuje i wkurza mnie to strasznie. Chcę aby zimówka dysponowała działającym napędem a nie czymś co nie pozwala mocniej przycisnąć - w obawie o przeskok łańcucha.

Mam przy okazji 3 rozwiązania sytuacji:

1- Kupno do nowej kasety alivio hg40 11-32 łańcucha na 8spd i zamontowanie ich w napędzie

2- Wymiana środkowej tarczy na deore 32T stal o stanie conajmniej dobrym {który posiadam}

3- Regulacja lub jakiś patent na ustawienie przerzutki tak aby nie miała możliwości samorozregulowywwania się {jakie długie słowo} :P

Z góry dziękuje za pomoc, mam nadzieje że ktoś poświęci w tym spamowym temacie choćby chwilkę dla problemu Adika :)

Napisano
Jaki tam Majster rowerek zmajstrowałeś? :)

jedyny taki w Polsce :turned: kiedyś się pochwalę, jak będę miał ładne zdjęcia.

Napisano

A ja wczoraj pojechałem do WPNu gdzie... rozpadła mi się klamkomanetka :) Próbowałem ją reanimować na miejscu ale za diabła nie mogłem się połapać jak to poskręcać, na dodatek jakaś sprężynka się przekręciła, więc rozebrałem ją do końca, śrubokrętem zmieniłem na 3, linkami udało mi się dociągnąć do 4 i tak na 4:3, 4:2 dojechałem do domu. Wyszło 36 km ze średnią ~21

Dzisiaj czeka mnie poszukiwanie nowej manetki, choć i tak nie mam w tej chwili na nią kasy:/ no i weekend w tyłek

A z dobrych wiadomości: okazało się że na 70% to jednak nie jest pęknięta rama tylko jednak coś w sterach strzela i rozchodzi się po ramie tak, że słychać to z okolic suportu. w każdym razie po dokręceniu sterów problem prawie zniknął:)

Napisano

Na wczoraj miałem zaplanowane śmiganie na szosie z kuzynem ale niestety nic z tego nie wyszło. Ja nadal nie mam pedałów a jemu nie udało sie złożyć roweru do końca. Normalnie porażka z poczta polską ;) Zamówiłem w CR bo myślałem ,ze będzie najszybciej a tu lipa :)

Wydałem dziś ostatnią kase, ale nie na części :D Coś nowego u mnie :D . Wszystkiego najlepszego drogie Panie.

Napisano

nawrotek rob szybko fote bike'a i wstawiaj na forum ;)

ja z rana pojechalem po kwiaty dla moich kobiet <_< ( oczywiscie wszystkim paniom tez zycze wszytskiego najlepszego :rolleyes: ) a potem pojechalem dalej. razem wyszlo 64km ze srednia 19.70 ;]

Napisano

Heh z miłą chęcią, lecz bez cyfrówki jestem <_<

Jak tylko dorwę to cyknę ;D

Kurde jednak zewnętrzne łożyska to jest to :rolleyes: Korba LX jest zaj**** ;D

Napisano

40km z ziomami na szosach, a potem samotny powrót z Siemianowic, uzupełnienie płynów w domciu i jeszcze na Świerkol do parku poniszczyć lamernie. Całkowicie wyszło 65.3km a czas to 2:27h czyli średnia 26.6km/h.

Napisano

A ja dziś wreszcie odebrałam z serwisu moje nowe kółka, które czekały tam na mnie już od połowy lutego ;) . Do tego zanabyliśmy z Rycerzem przerzutki XT Shadow - po jednej na głowę ;) . Cena spadła: zapłaciliśmy 165 zeta od sztuki. Montaż wszystkich gadżetów w połowie marca, przy okazji generalnego pozimowego remontu rowerów <_<

Pozdrówko odświeżające :rolleyes:

Napisano

Zaliczyłem wreszcie matematyke :P Jeahhh :)

Zaołożyłem nowe manetki Xt'ka, klamki Avid'a i tylną przerzutkę. Za tydzień w piątek korba Xt'ka, przednia przerzutka i kaseta :D. Już bym pojeździł.

Napisano

wizyta w bikemanie na gocławiu i pomogłam koleżance wydać 1500 zł :D

rowery trekingowe nie podobają mi się. nawet nie wiem jaki model kupiła...

za to podobała mi się szosa za prawie 6000 wisząca na ścianie :)

ale postanowiłam dzisiaj, że jednak odpuszczam sobie kupno nowej szosówki... pojeździłam trochę na kodze i to chyba jednak nie jest to...

Napisano

Dzisiaj piękna pogoda, 30 km - takie rozeznanie co tam po zimie. Ale kondycja słaba. Myślę, że to jeden z ostatnich wypadów zimówką.

Rowerek :P

dsc00309tr5.th.jpg

Jeszcze się uchował :P

dsc00311hp4.th.jpg

Wiosna <_<

dsc00315is4.th.jpg

dsc00316gx0.th.jpg

Napisano

Wczoraj wzišłem się za czyszczenie rowerku. Z kolei dzisiaj piękna pogoda, a ja kuchnia siedzę w pracy... Jak wrócę to nasmaruje łańcuch i mam nadzieję, że jutro też będzie tak ładnie, bo mam cały (!) dzień wolny :P

Napisano

Pierwszy wypadzik ( własciwie rekonesans) z wielu zaplanowanych na ten sezon na Jure wyszło równe 100km srednia 21,31 a z kuli tego że byłem z synem to jestem ze średniej bardzo zadowolony :P<_<

Napisano
Dzisiaj piękna pogoda, 30 km - takie rozeznanie co tam po zimie. Ale kondycja słaba. Myślę, że to jeden z ostatnich wypadów zimówką.

Rowerek :D

dsc00309tr5.th.jpg

Racja, czas już zmienić bika na flagowego. Nie ma co w dobrych warunkach zajeżdzać się tępą zimówką. :)

Dziś z Tobo pojezdziliśmy trochę. Ogólnie to od 10 30 do 15 byłem na biku czyli było z 3,5h jazdy - 65km i średnia 18km/h. Terenem przejechaliśmy z 20-25km i to były głównie ostre podjazdy i trudne zjazdy. Także zjechałem się jak świnia, a teraz odpoczywam. Na trasie widziałem z 80 bikerów. A jak u was z mijanymi rowerzystami?? :D

Napisano

Powiem Ci, że moja "zimówka" wygląda jak makro, ale jeździ się całkiem przyjemnie i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a mam już ją 6 lat.

Napisano

Jestem pełen podziwu. Moja zimówka ma 12 lat {ramka} a tak przy niej kombinuję że co rusz coś zawodzi. Ale wyglądem to powala twój rowerek na kolana :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...