Skocz do zawartości

[wolnobieg] stary szosowy wolnobieg

Adamicki

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety pękła mi w szosie szprycha od strony napędowej i poszukuję klucza, żeby odkręcić wolnobieg, bo nie widzę innej opcji wymiany szprychy z tej strony. Wolnobieg jest stary (pewnie około 30 lat ma) i jest na jakiś nietypowy klucz albo przynajmniej tak mi sie wydaje. Średnica trochę większa od 10gr, natomiast zdecydowanie za mała na dzisiejsze klucze od wolnobiegów. Może ktoś potrafi wskazać jakiś sklep, gdzie można nabyć taki klucz albo jakiś pomysł, jak innym sposobem to odkręcić? Dzięki za wszelkie porady.

Acha, kiedyś słyszałem jak mechanik coś mówił na temat piasty, że to Hyperglide. Nie wiem co to miało oznaczać, ale napisane jest na niej Shimano.

dsc04380bg1.th.jpg

dsc04385vl0.th.jpg

Nie bardzo mam pojęcie jak sie zabrać za odkręcenie tej najmniejszej koronki, ale to nieważne, bo domyślam się, że nie znajdę na zastępstwo kasety do tego? A gdyby ściągać bębenek, to z kolei normalny klucz do bębenków podejdzie czy znowu jakiś wymarły staroć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...