unibikerka Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A baw się dobrze:) Ja swojego ujeżdżam systematycznie, po prostu szum gum:) gdzieś na forum ktoś napisał że uni evolution ,,trudno " dostać. Czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edie21 Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Hej. ja też się wpisuję. Jednym z moich pojazdów jest kilkuletni unibike mission na najmniejszej dostępnej ramie 15" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KVL Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam Unibikerów! Od zeszłego roku jestem szczęśliwym użytkownikiem Experta 2010! Mam jedno pytanie: Ze względu na kiepską aurę i silną potrzebę jeżdżenia przyszedł czas na zakup błotników. Nie znalazłem takiego tematu na forum ale może macie doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angeli Napisano 3 Marca 2011 Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jako że to pierwszy post na (tym) forum to staropolskie ->POWITAĆ ! a teraz do rzeczy: Jak to (fan)club UNIBIKÓW to jestem właścicielem Uni -Pamirka. i mam do innych użytkowników (pamira lub unibików z takim bagażnikiem) pytanie: czy oryginalny bagażnik pamirka wytrzyma wyprawy z sakwami 45l na dłuższych trasach (150km) zakładając średnie obciążenie około 10-15kg, prędkość średnia około 15-20kmph, ścieżki polne (lasy, pola)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePkAr Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Siemka, U mnie padło na Unibike Fusion 2009 :-)pierwszy jaki dorwałem z ramą w rozmiarze 23 ale już nie robią takich dużych Wymieniłem: korbę na Alivio (zjechałem fabryczną na okrągło ) siodełko na selle italia c2 dołożyłem rogi i licznik pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ja również się wpisuję i witam Od dziś oglądam w domu Vipera.) Nie przejechałem na nim jeszcze metra, ale już go lubię Na razie nie planuję większych upgrade'ów (choćby i dlatego, że sam rower to już dla mnie hoho - ostatni raz jeździłem z 5 lat temu na jakimś budżetowym Arkusie), doposażyłem go tylko w "łańcuszek" (kurcze, waży to to tyle, co pół roweru ) i licznik, a swój łeb w hełm. Na dniach pewnie kupię jakieś świecidełka i zdejmę odblaski (chyba). Muszę jeszcze jakieś ciuchy pokupować Jedyne o czym więcej na teraz myślę, to rogi. Pzdr, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BananaMuffin Napisano 5 Maja 2011 Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja również się wpisuję i witam Od dziś oglądam w domu Vipera.) Nie przejechałem na nim jeszcze metra, ale już go lubię Na razie nie planuję większych upgrade'ów (choćby i dlatego, że sam rower to już dla mnie hoho - ostatni raz jeździłem z 5 lat temu na jakimś budżetowym Arkusie), doposażyłem go tylko w "łańcuszek" (kurcze, waży to to tyle, co pół roweru ) i licznik, a swój łeb w hełm. Na dniach pewnie kupię jakieś świecidełka i zdejmę odblaski (chyba). Muszę jeszcze jakieś ciuchy pokupować Jedyne o czym więcej na teraz myślę, to rogi. Pzdr, P. Witam, Myślę, że będziesz zadowolony ze swojego Viperka, Sam mam i sobie chwalę . Szybka maszyna. Przyjemnie się nią jeździ po asfalcie. Nieco gorzej po piachu, grzęźnie, a po śniegu to już odmawia jazdy . Coś za coś. Ale na ubitym, zlodowaciałym, daje radę . Uważam, że odblaski można zostawić. Sam zastanawiam się nad dodatkowym oklejeniem swojego roweru jakąś folią odblaskową. Uważaj na te na szprychach. Kiedyś przy zbyt szybki pokonaniu przejazdu kolejowego, jeden mi "uciekł", poleciał przede mnie i przez kilka metrów tak sobie fajnie skacząc, nie chciał się dać wyprzedzić . Dobrze, że zainwestowałeś w bezpieczeństwo Viperka no i przede wszystkim swoje Jeżeli chodzi o ciuchy, to mam softshell Rogelli Rimini (niebieski, rozmiar L), którego nie używam i bardzo mało używałem (stan b.db.). Może będziesz potrzebował w chłodne dni, sprzedam pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 8 Maja 2011 Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 To i ja się dopiszę. Mam crossfire (jako jeden z niewielu z tego co widzę). Żeby coś o nim powiedzieć to za krótko mam, ale jak coś się zepsuje to poinformuję (jak nie zapomnę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prp Napisano 11 Maja 2011 Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Ja od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Zethosa 2011 . W wyborze tego modelu pomogło mi bardzo forum, ponieważ nie jestem za obeznany w temacie Rower spisuje się świetnie, na razie dołożyłem rogi zoom, osłonkę na ramę żeby łańcuch nie obiajł i oświetlenie (mactronic). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongo2001 Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Witam.Ja od niedawna przesiadłem sie na rowerek:D Mam model Crossfire z 2011:D W kilka dni zrobiłem nim 200km i jest git:D Jeszcze drobne regulacje i autko zamknę w garażu:P pozdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawias2704 Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 @Mongo: Też giba Ci się siodło w prawo i w lewo o jakieś 5 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witam! Posiadacz Vipera GTS 2011 się kłania, na razie jestem zadowolony z roweru, jednak czekam aż zrobię więcej km, wtedy dodam jego test. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peke88 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 a ja posiadam FLite z 2010 roku...przez pół roku przejechane ponad 3000km i rower spisuje się bardzo dobrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilus Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 I ja wreszcie mogę się wpisać od dziś posiadam Fusiona 2010 I dziś zacząłem sezon rowerowy po 2-3 latach bez roweru i 15.5 km w 40min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilus Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Dodaję fotkę bo nie mogłem edita zrobić w tamtym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreciastyy Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Pozdrawiam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum. Od 29.04.2011 jestem szczęśliwym posiadaczem zethosa 2010 którego kupiłem z polecenia forumowiczów. Szukam ekipy okolic wrocławia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3oda Napisano 2 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Cześć. Jestem posiadaczem ramy z Unibike Underground Zone One. Reszta składane. Zaniedługo dam zdjęcie roweru. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najs Napisano 13 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witam, jestem posiadaczem modelu Mirage ;] sprzęt ma kilka lat, a sprawuje się nadal bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakRowerowy Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, od niedawna posiadam rower Unibike FLITE 2011. Rower nie przejechał zbyt wiele, lecz na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że rower marzenie (fotki już niedługo w moim garażu). Pozdrawiam wszystkich zwolenników Unibike! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crasti Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja również posiadam UNIBIKE FLITE'a z 2011. Dzisiaj pierwsze koty za płoty (wcześniej nie miałem możliwości bo padało i było błocko - a szkoda "uwalić" nowiutkiego Unibike) 20km w 55 min - jechało się bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iggipop Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Śmigam od 3 lat na Crossfire (z tyłu Alivio, z przodu SIS nówka funkiel nieużywany )i baaardzo lubię ten rower. Cisnę głównie twarde i płaskie nawierzchnie błogosławiąc rozmiar 28". Wytrzymałościowo rower bez zarzutu. Robię codziennie 20-30 kaemów. Przez te trzy lata jeno piasta się rozsypała i w zeszłym roku na wyjeździe uwaliła się śruba zaciskająca pierścień od amora przy siodełku. Żeby wrócić do Wro skręciłem pierwszą lepszą, która była tak miękka, że się ładnie zgięła pod kątem 45 st. Teraz jest to nieodkręcalne i coraz większe mam luzy na amorku, więc czekam aż się to zajedzie do końca, ale jakoś nie chce. Nie chwaląc się, niespecjalnie o niego dbam. Poza smarowaniem łańcucha interweniuję tylko wtedy, gdy coś się zmechaci. Generalnie super rowerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mot4ba Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja dysponuje Expertem 2011 lecz po przejechaniu 65km Tora odmówiła posłuszeństwa... Wysłana na gwarancję i czekam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcineko Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam wszystkich:) Osobiście posiadam Unibike'a Evolution z 2007 roku. Przejechałem nim niecałe 3000 tys km. jeden sezon niestety była przerwa. Jak na razie wymieniona była tylna przerzutka na Shimano Deore. Tak to rower dobrze się spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROtrack Napisano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam. Posiadam Unibike Evolution 2011. Po zrobieniu 1.000km nie trzeba nawet nic regulować. Chodzi jak złoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam Pierwszy post na forum Od maja tego roku jestem posiadaczem modelu Crossfire GTS 2011. Do tej pory przejechałem prawie 950 kilometrów bez najmniejszych problemów ze strony sprzętu. Z tego co zostało dołożone: oświetlenie na przód i tył, licznik oraz hełmofon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.