savio23 Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam serdecznie. Od 27 kwietnia zeszlgo roku jestem szczesliwym posiadaczem roweru unibike freeway. Z przyczyn niezaleznych od mej osoby nie bylo mi dane zbytnio nacieszyc sie nowym nabytkiem w poprzednim sezonie ale mimo tego moge smialo powiedziec, iz rower jak dla mnie jest super. Pracuje cicho,lekko,rower jest szybki ,system alfine jak najbardziej odnoajduje sie w srodowisku miejskim,no i ten wszechobecny czarny kolor w tym rowerze wyglada rewelacyjnie. W zeszlym tyg nabylem na alledrogo licznik sigmy 1609 sts i mam w zwiazku z tym pytanie do posiadaczy tego modelu : jaki obwod kola wprowadzaliscie do ustwien,gdyz w instrukcji nie ma podanej wartosci dla kola 28x1.4 . Wiem ze nalezaloby zmierzyc to samemu ,ale byc moze juz ktos z was zna,ma,posiada wartosc ktora bedzie pewna. Nosze sie jeszcze z zamiarem wymiany pedałow na weelgo c17 http://www.allegro.pl/item984227040_super_wellgo_c_17_na_maszynach_abp.html . Przeszukalem wszerz i wzdluz alledrogo i chyba jako jedyne do ceny 80-90 zl sa na maszynach i sa anodyzowane. Uzywal ktos z was juz moze tego modelu,jakie wrazenia? a moze polecilibyscie cos innego. Te obecne pracuja w miare ok ,ale nie podoba mi sie to ze z racji uzytkowania sciera sie z nich czarny lakier i malo ciekawie to wyglada. Sa tez plany by wymienic sztyce na zwykla bez amortyzacji,moze carbonowa ,ale tu juz kompletnie nie wiem czy jest to pomysl sensowny i godny realizacji.Jak myslicie? Pozdrawiam serdecznie wszystkich uzytkownikow rowerow marki Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefix Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Dołączam do grona Unibike-owców Expert rocznik 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ponowię pytanie, jaki jest skok amora w Unibike? I jak się z nim jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja w swoim Expercie '08 będę robił poprawki. Już kupiłem manetki XT oraz korbę SLX (na razie leżą w pudełku). A to pewnie nie będzie koniec zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archipelago Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ponowię pytanie, jaki jest skok amora w Unibike? I jak się z nim jeździ? też chciałbym wiedzieć, jeśli ktoś może - niech powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodorek Napisano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Od wczoraj posiadacz Unibike Evolutuion 2010 niebiesko-czarny, 10 km asfaltu, 15 średniego terenu, i strasznie głośne opony na asfalcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefix Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Ja mam experta 09. Wysokość amorka 120 mm - na jazdę nie narzekam. Wygląd całego roweru jest tylko mniej bojowy ale to zmyłka dla wroga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zurawa123 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 unibike fusion kupiony niedawno jest boski:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Unibike Expert 2009. 100% zadowolenia, pełna żyleta ! Jako właściciel tego samego modelu, podpisuję się pod tym ręcami i nogami TUTAJ jeszcze nie śmigany i na Rocket Ronach (teraz IRC Smoothie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krymio Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 hehe ja jestem posiadaczem unibike flite i jak na razie jest ok ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizoner Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Panowie, noszę się z zamiarem zakupu Experta... Brać 2009 czy 2010? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geqon Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Mam Unibike Evo kupiony 2 tygodnie temu Jak na razie muszę dokupić parę pierdół typu chwyty, siodełko bo to które mam jest za twarde. Jeździ się fajnie opony głośne ale w trenie dają sobie nieźle radę.Kiera pójdzie do wymiany jakoś mi nie leży. Zauważyłem że lakier nie jest wytrzymały już posiada drobne rysy.Zobaczymy co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skytoone Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 A ja mam Evo z 2009 jest bardzo fajny i godny swojej ceny ale mam zamiar sprzedać ramę 21" pomarańczowo-czarną więc jak coś to piszcie na GG:9690652 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mag00000 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam! Mam takie pytanko do posiadaczy starszych modeli Evo. Mianowicie jest to rocznik 2004, zrobiłem 9tys km nie wymieniając niczego prócz pedałów i łańcucha 2 razy, ale w końcu nadszedł czas wymienić napęd i czy ktoś się orientuje jaki tam jest suport, oprócz tego że na kwadrat (długość i jakieś inne parametry) bo mam zamiar kupić korbę Deore FC-M442 lub coś w podobnej cenie Truvativa i nie wiem czy będzie mi to bez problemu pasować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sssbus Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja posiadam Unibike Flite rocznik 2008 i zdążyłem zarżnąć korbę (teraz mam deore) o przy 2 poważnych wypadkach manetki (avid juicy three) się powyginały, Zamierzam na nastepny sezon zmienić avidy na deorki BR-595, znalazłem fajny opis i porównanie tych obu modeli (na tym forum i jeszcze gdzieś w necie). Zmieniłem pedały na spd shimano (modelu konkretnego nie pamiętam), dodałem licznik marki VDO, dokupiłem pompkę taką na ramę, do wypraw zakładam bagażniki przód tył i oświetlenie marki Mactronic najjaśniejsze lampki z roku 2009. Testowałem to oświetlenie w nocy podczas jazdy i rewelacyjna sprawa ale więcej może się rozpiszę w innym dziale. Ogólnie uważam tę firmę za dość porządną i cenowo bardzo przyzwoitą jeżeli chodzi o porównanie do innych marek. Rowerek mnie nie zawiódł (od 3 lat nawet flaka nie miałem ale to raczej szczęście). Podczas zakupu miałem chęć na model Expert lecz odradzili mi sprzedawcy gdyż na tyle nie jeżdżę żeby kupować taki model (osobiście w sezonie pokonuję ok 2500 km). Rowerek jest bardzo fajny i godny polecenia, tylko oponki troszke za szerokie jak na niego ale to zawsze można wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 A oto tekst, który pojawił się na stronie producenta: "Mamy zaszczyt poinformować o otrzymaniu wyróżnienia w rankingu "FORBES 2010" przedsiębiorstw najszybciej zwiększających swoją wartość. Wyróżnienie to jeszcze wzmocni nasze działania na rzecz zadowolenia użytkowników rowerów UNIBIKE" http://unibike.pl/images/dyplom.jpg Widać dobrze im się powodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan92 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja również wpisuję się do klubu! Od miesiąca ujeżdżam Experta (foto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chriss Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja od ponad tygodnia jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem Unibike'a Fusiona. Komfort i radość z jazdy o niebo lepsza od makrokeszów, które do tej pory ujeżdżałem Oto kilka fotek z dzisiejszej wyprawy: http://www.image-share.com/ijpg-312-219.html http://www.image-share.com/ijpg-312-220.html http://www.image-share.com/ijpg-312-221.html Nieprawda, że śliczny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powermug Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 ja dzisiaj odebrałem mojego unibike'a experta ;D jechałem kilka metrów jak na razie ale myślę, że to był super wybór ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gugool Napisano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Mam evo'07. Od tego czasu wymienione: Amor- Tora 318sa korba- Deore na hollowtech 2 przerzutki Deore łańcuch x7 manetki deore kaseta deore klamki hamulcowe Avid Fr5 hamulce Avid bb7 piasty Novatec D041sb(p)D042sb(t) licznik sigma bc1106 black edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Od czasu kupna mojego Flita zmieniło się parę rzeczy. Tak to teraz wygląda: Amortyzator - SR SUNTOUR XCR RL 100mm Korby - Shimano SLX / 42X32X22T / 175MM Przerzutka przód - Shimano Alivio M412 Przerzutka tył - Shimano SLX M662 Manetki - Shimano SLX Hamulce - Avid Juicy 5 Kaseta - Shimano SLX HG80 / 11-28T Łańcuch - Shimano SLX HG73 (jazda na 3 sztukach) Piasty - Shimano Deore M525 czarne Obręcze - Rodi Row Edge czarne Opony - Schwalbe Racing Ralph 2.1 / IRC Smoothie 1.25 Siodło - Selle Italia X0 Genuine Gel Pedały - Shimano M520 Stery - AHEAD FSA ZS-4 Szprychy - SAPIM nierdzewne Kierownica - FSA XC-180OS / PROSTA / 31.8MM Mostek - FSA OS-190LX / 31.8MM Sztyca - FSA SL-280 Tutaj kilka fotek: Więcej zdjęć można obejrzeć w albumie Picasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
negusik Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Czas i na mnie bym się tu dopisał Mój poprzedni rower to Unibike Viper GTS 08, obecnie Xenon 09. Dołożyłem mu parę rzeczy i nieco przytył skubaniec ;/ - Pedały spd Shimano PD 540 - Bidon z koszykiem - Rogi - Błotniki pełne srebrne pod kolorek ramy - Licznik sigmy z pomiarem kadencji - Lusterko w kierownicy (dojeżdżam do pracy ulicą wiec się przydaje) - Lampka cateye z przodu, tyl to wpinana na ics-a w siodło - Pompka duża fajna z decathlona żeby nadmuchała te 6/7 atmosfer. - Oponki Schwalbe Marathon Racer 28x1,2 zwijane + leciutkie dętki - Pulsometr - Sakwa trójkąt na dętki i graty - Do tego okazyjnie dochodzi bagażnik z lampka i sakwa na niego oraz ew. sakwa podsiodełkowa. - Na koniec odkreciłem stopke Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BananaMuffin Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Unibike'owców i pozostały forumowiczy. Od 23/08/2010 jestem posiadaczem Unibike Viper'a . Mimo, że już zdołałem porysować nieco ramę , słaby lakier (?), to i tak jestem zadowolony z tej super maszynki . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyliszek Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam Mój rower to Unibike Globetrotter jeżdżę na nim od 2008 i jak na razie spisuje się dobrze. Wymieniłem w rowerze siodełko na skórzane firmy Brooks oraz kierownicę z zagiętej do góry na płaską. zamontowałem również dodatkową tylną nóżkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek17 Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, Od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Unibike Evolution 2010. Oczywiście jak to najczęściej bywa jak człowiek kupi nowy sprzęt do go robotą zasypią, więc rower ma przejechane dopiero 110km. Staż niewielki, więc o wytrzymałości sprzętu nic nie napiszę. Co do odczuć jazdy to jedna wielka przyjemność, zwłaszcza jak się człowiek przesiadł z 10 letniego "makrocasha" (wcześniej praktycznie nie korzystałem z roweru). Rower zakupiony w MudSerwis (btw szczerze polecam sklep-miła obsługa i kilka gratisów). Od pierwszej przejażdżki zakochałem się w cycling-u (ciekawe czemu większość nazw lepiej brzmi po angielsku niż po polsku Rower śmiga, aż miło. Amortyzator XCR przy moich 90kg wyłapuje wszystko. Cały napęd (po małej regulacji) pracuje sprawnie, cicho i szybko. Oponki faktycznie dość głośne, ale przy ciśnieniu zbliżonym do maxa lekko jadą po asfalcie, ale teren to ich prawdziwe środowisko. Poza dokupieniem niezbędnych gadżetów, w rowerze nie wymieniałem nic. Siodełko okazało się nie być tak twarde jak pisali inni użytkownicy. Przed zakupem przekopałem setki ofert innych producentów i uważam, że w kwocie 1400PLN nic lepszego się nie znajdzie. Jak znajdę więcej czasu wolnego i nabiję troszkę km to napiszę recenzję jak się sprawuje. PS Dzięki Marzenko za pomoc w podjęciu ostatecznej decyzji zakupu Unibike Evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.