leon86 Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Cześć! Czy nikt nie jeździ na expercie??? Jeśli wiecie jak sie sprawuje ten sprzęcik to napiszcie proszę!!! Czekam na opinie i z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Doszedł Wygląda prześlicznie. Pierwsza myśl jaka mi zaskoczyła po pokonaniu kilku nierówności to "boże, to tak mogą pracować amortyzatory?". Kosmos w porównaniu do RST, autentyczny kosmos. Ładnie pracuje, na kierownicy praktycznie nie czuje się, że jedzie się po nierównościach. Co prawda przejechałem nim tylko kilka km'ów, bo musze jeszcze doregulować pare rzeczy, ale jestem nim zachwycony Indy moja nowa miłość. Foty wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Cześć! Czy nikt nie jeździ na expercie??? Jeśli wiecie jak sie sprawuje ten sprzęcik to napiszcie proszę!!! Czekam na opinie i z góry dzięki! Ja poruszam się na expercie z 2005 (był kupiony w 2006 z upustem 500zł :D ) jak na razie nie narzekam na rowerek nie miał jeszcze, żadnej poważnej awarii mniejszymi usterkami też mi głowy nie zawraca można by powiedzieć, że generalnie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 http://img.photobucket.com/albums/v727/Mar.../indy_evo_2.jpg http://img.photobucket.com/albums/v727/Mar.../indy_evo_1.jpg Tak wygląda ten żółty potwór z moją krwisto-czerwoną ramą Działa ładnie chociaż troche za mało sztywny i za bardzo pompuje przy przyspieszaniu na stojąco. Ale nadrabia działaniem i wagą oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montewski Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 To ja może na początek się przywitam. :wink: Witajcie. To mój pierwszy post na tym forum poprzedzony trzema tygodniami przeglądania, czytania, sprawdzania i konfrontowania opinii. Co skutkowało wczorajszym zakupem dwóch Unibików. Tak więc po dziesięciu latach przerwy wracam do jeżdżenia :wink:, dzisiaj pierwsza jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jeden sądząc po podpisie to Flite a drugi? http://www.pinkbike.com/photo/1372526/ doszedł mostek, teraz wygląda elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montewski Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jeden sądząc po podpisie to Flite a drugi? Drugi to Vision LDS - rower dla mojej Pani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No fajna parka. Jak pojeździsz na tym Flit'cie to powiedz jak wrażenia. A ja dzisiaj hak przerzutki urwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montewski Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 No fajna parka. Jak pojeździsz na tym Flit'cie to powiedz jak wrażenia. Po paru kilometrach rewelacja, wszystko dziala pieknie, hamulce przede wszystkim - tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze w moim przypadku bylo lepiej zrezygnowac z 'marki' na rzecz lepszego osprzetu. A jak to wszystko bedzie wygladac za xxx km to sie zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaCob.mistrz Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam. Jestem posiadaczem Unibike Evolution z 2005r., do tej pory zrobiłem na nim jakieś 3000km i jestem bardzo zadowolony! Zepsuła się tylko tylna piasta (od początku wiedziałem,że to słaby punkt tego roweru) i suport. Minusem był też opony fabrycznie zamontowane, po kilkuset kilometrach zmieniłem je na Maxxis High Roller i Advantage, ale poza tym rower jest super. Za niedługo wyjeżdżam nim na pierwszą poważniejszą (jak dla mnie) wycieczkę. Mam głęboką nadzieję, że mi po drodze gdzieśn nie klęknie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sshineman Napisano 15 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Witam zastanawiam sie nad zakupem roweru z przeznaczeniem na dirt, troche dh. wpadl mi w oko unibike underground zone two. niestety na stronie producenta nie ma zadnych informacji na temat wagi, czy geo jego ramy. bylbym wdzieczny za takie informacje. jesli ktos tu jest posiadaczem zone two - prosze podajcie wasze odczucia wzgledem tego roweru. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 W związku z tym że mój LX najprawdopodobniej umrze (choć jest w serwisie reanimowany) wpadłem na genialny pomysł Założyłem 8 letniego 6-speed SIS'a wzamian za operowanego LX'a. Troche się natrudziłem ale jest już zamontowany. Sklepie może dzisiaj reszte roweru i jutro jazda próbna Może dam fotki cobyście mogli podziwiać jedynego w świecie 12 kg evolutiona na SIS'ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebzon Napisano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 mam od maja Globetrotter-a i jestem nim zachwycony Witam, od maja mam globetrotter-a i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wie ktoż może ile waży obręcz Rodi Airline One? Gdzies chyba była dokładna rozpiska wagowa części do Evo ale nie moge jej znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wg tej rozpiski, co tu kiedyś była jedna obręcz waży 550g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Skoro obręcze ważą 550g, szprychy 230g a zaciski 90g to wychodzi że piasty ważą odpowienio 170g przód i 420g tył co nie jest takim złym wynikiem. Na każdym komponencie może być +/- 10g różnicy. Myslałem że będzie gorzej z obręczami a tu proszę. Kombinuje bo planuje odchudzić troche koła. I chyba wyjdzie na to, że zakupie X317 i nowe zaciski. Zysk będzie ok 350-360g za około 2 stówy. I będą to bardzo ważne gramy bo odejdzie od masy rotacyjnej (rotującej? cholera wie jak to sie wabi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwers45 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja jestem posiadaczem Zone Two z 2006 roku Rower jest stosunkowo ciężki, ale mocny Avid 5 mistrzostwo świata Obręcze słabe niestety :/ Opony też dobre Schwalbe Łańcuch musiałem skracać bo ewidentnie był za długi Nie mam uwag do tego roweru Amortyzator Marzocchi kapitalnie płynie pod moja 60kg wagą Ocena 8+/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdekSquad Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam wszystkich! Od niedawna posiadam unibike zone 2 i jestem z niego bardzo zadowolony. Juicy 5 i marcok z przodu... Polecam. A jak na razie ucze sie latac. Pozdro dla klubowiczów Unibike'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Moje Evo przeszło kolejną większą modernizację. Na warsztat poszedł cały osprzęt. Korba LX Przerzutka przednia XT 2008 Przerzutka tylna XT 2007 krótki wózek Manetki LX Rapidfire Hamulce oraz klamki SD7 Oprócz ramy pozostało siodełko i sztyca, które też wkrótce wymienię. Ramy nie zamierzam. Zwyczajnie Ją pokochałem Wkrótce zamieszcze fotki "prawdopodobnie najlżejszego evo na świecie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2007 A co takiego jest z tej ramie żeby ją pokochać ? : Nie żebym narzekał, ale ja w niej nic nadzwyczajnego nie widze co nie znaczy że jest zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Miłość to uczucie, które raczej nie miewa racjonalnych podstaw. Przejechałem na tej ramie juz ponad 8000 km., wystartowałem w 9 maratonach. Przwykłem do Niej. Zwyczajnie żal byłoby mi Ją "porzucić". Choć nie powiem, ostatnio przeglądalem inne ramy. Zainteresował mnie Author Egoist, Orbea Lanza, Scott Scale 40 (tylko teoretycznie mnie interesuje, bo koszt jest jednak zabójczy) i Poison Zyankali. Jednak dziś, kiedy spojrzeliśmy z kumplem (Ulf na forum) na Nią z nowym osprzętem stwierdziliśmy, że nie ma sie co spieszyć, a przede wszystkim wydawać póki co kasy na kilkaset gramów mniej. To tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Wkrótce zamieszcze fotki "prawdopodobnie najlżejszego evo na świecie" Ile waży ten twój najlżejszy Evo na świecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Po zmianie sztycy i siodełka, w oponach 1,9 Continentał Twister Supersonic z pewnością poniżej 11 kg. Myslę, że ok 10,7 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Jakas rozpiska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Proszę bardzo. Ma ona charakter katalogowy, jeśli kiedyś uda mi się zważyć rower w realu dam znać co pokazało. http://img521.imageshack.us/img521/4372/wagabr9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.