leon69 Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Dziękuję. Jeśli ktoś chciałby jeszcze się wpowiedzieć to zmiła chęcią przeczytam Pozdrawiam.Zaciśnij zęby -dozbieraj na coś lepszego ja mam złe doświadczenia -przeszukaj całe forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frirajder Napisano 28 Października 2006 Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Witam wszystkich Unibikerow. Ja od 2 lat brykam Unibikem Everest. Po tym jak przesiadlem sie z makrokesza zakochalem sie w tym rowerze:P Rowerek sprawuje sie ok. Wydaje mi sie, ze to bardzo dobre rowery za taka kaske. POZDRO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdevil Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Amator... jeśli masz kupować wersje disc to chyba lepiej troszke dołożyć i kupić najtańszego Radona... ramy baardzo solidne (gwarancja na 5 lat) i osprzęt deore za ok 1800 ( to najtańszy rower w tej klasie chyba). Ale jeśli nie masz tyle to weź Evo podstawową wersje. Naprawde solidny rowerek. Też go mam od 2 lat. I można z niego zrobić prawdziwego ściganta. Super rower na początek. Z moich doświadczeń wynika, że do XC raczej V'ki się bardziej nadają niż tarcze. Dużo lżej (a to w XC jest najważniejsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 wreszcie na ten rok skonczylem tunning evo06:) wymienilem na: przerzutka tylna LX -ok. 140zl Kaseta LX ok.90zl Lancuch Sram PC-48 -40zl Piasta przod i tyl DEORE -ok. 160zl Szprychy na nowe- ok.80zl Opony na Specialized-ok. 170zl hamulce przod i tyl Deore 535 (hydrauliki)-ok. okolo 600zl manetki oczywiscie jedna alivio05 druga 06:)-ok 100zl Pedaly na Wellgo-ok. 60zl =okolo 1400zl czyli drugie tyle za cala operacje hmmm... nie wiem czy sie oplacalo ale nauczylem sie duzo co i jak wiec jakos trzeba bylo zaczac... ponizej foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 >eclipt, odwróciłeś mostek na "-", czy mi sie wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 29 Października 2006 Udostępnij Napisano 29 Października 2006 nie...no ale moze tak wyglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC_amator Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 eclipt... Nie lepiej kupic sobie rogów do roweru (jeśli uprawiasz XC) ? Ponoć zdecydowanie lepiej wieżdża się pod górke (ułatwienie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 ogółem rowerek nice... tylko te hample nie mogłeś czegoś ambitniejszego? HFX-9 są w podobnej cenie. No i co ta nóżka tam robi? To 200g żywej wagi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Kierownica zostaje bo po ziemie zmieniam rame na DC Pitbull:) a deore 535 sa calkiem wporzatku jak dlamnie troche sie grzeja ale daja rade nuzka jest bo wygodnie czasami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdevil Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 eee... Deorki to już pożądny sprzęt. Ja mimo wszystko bardziej preferuje V'ki. No ale jak budujesz dualówke to ok. A wiecie może coś na temat dostępności ram Unibike'a? Czy są skorzy sprzedawać właśnie same ramy? I w jakich cenach mniej więcej są? Ja w przyszłym roku chciałbym zmienić ramę na mniejszą, a przy okazji na lepszą. Fajnie byłoby zostać przy Unibik'u. Myślełem o ramce flite. A jak się nie da to będę musiał zmienić marke bo mój Evo jest za duży. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 31 Października 2006 Udostępnij Napisano 31 Października 2006 U mnie w sklepie rama Evo wisiała na wieszaku z ceną bodaj 400zł (350zł). Ale czy Flite jest tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 1 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Ja bym sobie pod koniec przyszłego roku chciał upolować ramke unibike flite full suspension Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Pisałem kiedyś do Unibike'a i odpisali że nie sprzedają samych ram Flite/Expert. Może teraz coś się zmieniło, albo można dostać w jakimś sklepie ramę z nowego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nox Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 To i ja się przywitam. Jeżdżę na Unibike'u Flite. Odrazu w sklepie kazałem sobie wymienić kierownicę na giętą (dzięki temu uzyskałem 2-3 cm wyżej) i siodełko na authora (wygodniejsze). ROwerek dodatkowo ma zamocowaną stopkę (porąbany wynalazek) i fotelik dla dziecka (dla tego potrzebna jest mi stopka). Wczoraj rowerek potrzaktowałem karcherem wymyty i naoliwiony czeka na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 10 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ostatnimi czasy w ogóle swojej maszyny nie pokazywalem to dzisiejsze foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nox Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Blizzard czym ty te zdjęcia robiłeś?? nieostre że nic nie widać, Jak ci się ręka trzęsie do podeprzyj ją na czymś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Trudno się dziwić, że nie pokazywałeś bo takie zdjęcia to aż żal pokazywać Co do identyfikacji zdjęcia to całkiem w porzadku wyglada ten XT z tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Moja lampa jst poj****a :angry: albo za bardzo rower wyczyściłem, tak sie błyszczy Musze isc na pole to zrobie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 11 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Setke trzasnij przed zrobieniem zdjec, to reka bedzie spokojniejsza :twisted: Wstyd pokazywac, chociaz minimalnie mogles wyostrzyc w jakims programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Poprawiam sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Kadrowanie... poczytaj o nim Jak wrazenia z uzytkowania opon ? Sam sie nad nimi zastanawialem, ale pozniej wygrala inna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Całkiem całkiem Fajnie się prezentują te dwie lampy z przodu. Przerzutke przód masz orginalną czy zmieniałeś? Ha! Mam zaklepany u mikołaja nowy widelec Axel Comp z TPC Mówią że dobry, a to wszystko na co obecnie mnie stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 12 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 przerzutka przud to stare standardowe alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Kupiłem przed chwilą Conti Explorery za 55zł wraz z dętkami Oczywiście zwijane Z tego co czytałem na forum oponki te dobre są do XC... a więc zobaczymy za pare dni... i wreszcie odchudze rower o jakieś pół kilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 55zl za sztuke czy komplet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.