Skocz do zawartości

Unibike Extreme Team

thomash

Rekomendowane odpowiedzi

Amator... jeśli masz kupować wersje disc to chyba lepiej troszke dołożyć i kupić najtańszego Radona... ramy baardzo solidne (gwarancja na 5 lat) i osprzęt deore za ok 1800 ( to najtańszy rower w tej klasie chyba). Ale jeśli nie masz tyle to weź Evo podstawową wersje. Naprawde solidny rowerek. Też go mam od 2 lat. I można z niego zrobić prawdziwego ściganta. Super rower na początek.

Z moich doświadczeń wynika, że do XC raczej V'ki się bardziej nadają niż tarcze. Dużo lżej (a to w XC jest najważniejsze).

wreszcie na ten rok skonczylem tunning evo06:)

wymienilem na:

przerzutka tylna LX -ok. 140zl

Kaseta LX ok.90zl

Lancuch Sram PC-48 -40zl

Piasta przod i tyl DEORE -ok. 160zl

Szprychy na nowe- ok.80zl

Opony na Specialized-ok. 170zl

hamulce przod i tyl Deore 535 (hydrauliki)-ok. okolo 600zl

manetki oczywiscie jedna alivio05 druga 06:)-ok 100zl

Pedaly na Wellgo-ok. 60zl

=okolo 1400zl

czyli drugie tyle za cala operacje hmmm...

nie wiem czy sie oplacalo ale nauczylem sie duzo co i jak wiec jakos trzeba bylo zaczac...

ponizej foty

obraz003nm6.th.jpg

obraz008sz6.th.jpg

obraz011yw9.th.jpg

obraz012xx7.th.jpg

obraz016ow4.th.jpg

eee... Deorki to już pożądny sprzęt. Ja mimo wszystko bardziej preferuje V'ki. No ale jak budujesz dualówke to ok.

A wiecie może coś na temat dostępności ram Unibike'a? Czy są skorzy sprzedawać właśnie same ramy? I w jakich cenach mniej więcej są? Ja w przyszłym roku chciałbym zmienić ramę na mniejszą, a przy okazji na lepszą. Fajnie byłoby zostać przy Unibik'u. Myślełem o ramce flite. A jak się nie da to będę musiał zmienić marke bo mój Evo jest za duży.

:twisted:

• 2 tygodnie później...

To i ja się przywitam. Jeżdżę na Unibike'u Flite. Odrazu w sklepie kazałem sobie wymienić kierownicę na giętą (dzięki temu uzyskałem 2-3 cm wyżej) i siodełko na authora (wygodniejsze). ROwerek dodatkowo ma zamocowaną stopkę (porąbany wynalazek) i fotelik dla dziecka (dla tego potrzebna jest mi stopka). Wczoraj rowerek potrzaktowałem karcherem wymyty i naoliwiony czeka na wiosnę.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...