eclipt Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 no to ja czekam na tez jakies propozycje sensowne cenowo:) ciekawe co zrobie ztym xcm:) ale jak wymienie to na 100% po zimie... bo na razie wzupelnosci spelnia moje oczekiwania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 sensowne cenowo tzn jakie? konkretnie Powiedział bym Fox'a F80 ale chyba odpada nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 kolejna zmiania dokonana:) tym razem poszly na ruszt opony i piasta zmioniene na: -Specialized Pro (tyl i pzrod) -tylnia piasta http://www.probikes.pl/index.php?item=412 zdecydowalem sie na center locka poniewaz moze w pzryszlosci zmienie sobie na tarcze ale jak na razie LX daje rade pozdr jutro fotki itd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Właśnie przyszedł kurier i dostarczył mi ślicznego Manitou R-Seven 100mm Lockout Clickit. Jutro jadę zamontować. Jak tylko przejadę nim jakiś większy dystans podzielę się wrażeniami i zamieszczę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdevil Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 WOW!! Do Evolution wsadzasz R7?? No nie źle... Ja idę bardziej nisko budżetowo... Zakupiłem po bardzo okazyjnej cenie Suntoura Axona e-lo... Teraz czekam na przesyłke... i w końcu Gila pójdzie w odstawke. I kolejne jakieś pół kilo mniej. pozdro :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Malandato: ja wymieniam amorek jakos w zime jak ceny beda okazyjne:) na razie walcze z guma bo mam nowe oponki Specialized Pro bez drutowe i badrzo ciezko sie je zdejmuje a nie ma zadnego patentu a jak probowalem plaskim kluczem to tylko felge porysowalem moze ma ktos jakis sposob zeby to zrobic sprawnie i szybko i bez "ranienia" felgi powiem tylko ze ta opona bardzo moco siedzi... grrr pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Za amorek dałem 1249 pln więc uważam to za okazję. To i tak dużo pieniędzy ale mam nadzieję, że będzie warto. Co do opon. Nie masz łyżek? Wygodne narzędzie do takich czynności. Nic innego polecić Ci nie mogę PozdROWER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Orientuje sie ktoś jaki jest rozmiar sztycy w evo '06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Malandato: no wlasnie chce zamowic z allegro tylko interesuja mnie plastikowe zeby juz obreczy metalowymi nie karac tylko czy plastikowe dadza rade ten upartej oponie Specialized Pro:) nie wiem ktore wybrac: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=131383599 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132614208 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132697611 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=133287951 zalezy mi zeby to sie nie polamalo i zebym sprawnie sciagna to uparta opone:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jak masz spore problemy z zakladaniem / sciaganiem opony to bierz dluzsze lyzki. Bedzie wieksza dzwignia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 zamowilem te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=131383599 zoaczmy zy dadza rade Specialized Pro bo strasznie siedzi mocno a nieche juz rysowac wiecej obreczy jakismis kluczami plaskimi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 3 cm dlugosci ? No to powodzenia przy zdejmowaniu opony :eek: Ja mam 4x dluzsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Eclipt: Myślę, że dasz nimi radę Xsystoff: No i co, że 3 cm. Jest napisane, że łyżki można złączyć. Trzeba było do końca opis aukcji przeczytać mądralo, a nie od razu się chwalić... rozmiarami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdevil Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 A mi się wydaje , że z tymi rozmiarami ot cośpomieszali... wątpię żeby miały 3 cm długości. Dobrze, że tych ostatnich nie kupiłeś... mam takie (w komplecie były z Lidla) Po roku zrobiły siętak giętkie, że przy zmianie opony musiałem uważać na to czy pękają, a nie na opone. Swoją drogą, troche dziwne, że zwijane oponki aż takie ciasne są... ja mam IRC Mythosy i palcami nakładam. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 sadze ze to sa 3cm szerokosci:) no zoabczm jak to bedzie... ale dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyl1987 Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Orientuje sie ktoś jaki jest rozmiar sztycy w evo '06? Wydaje mi się,że 27,2mm. Ale dla pewności napisz do UNIBIKE a na pewno uzyskasz informacje. Ja pytałem się u nich o kilka rzeczy i dostałem odpowiedź w ciągu niecałej godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Heh, tam chyba ktos siedzi i tylko meile sprawdza, odpisali po 20minutach Rozmiar sztycy to 27,2mm, czyli tak, jak podałem @bazyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zapowiadana fotka: http://img46.imageshack.us/my.php?image=dscn0873tc5.jpg Na razie zrobiłem 20 km, więc niewiele. Amor jest rewelacyjny. Coś więcej napiszę po weekendzie jak go lepiej przetestuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 no wyglada ciekawie:) ty zaczoles modernizowac evo od amora:) ja mam odwrotnie zastawilem amortyzar na koneic na wymienilem kupe rzeczy jutro zapodam foto po zmianie oponek na bardziej agresywne czyli Specialized Pro a jakos na swieta drugi hamulec hydrauliczny mam wplanie tym razem na tyl:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Ja postanowiłem zacząć od rzeczy najdroższej, żeby potem mieć z górki Hydraulicznych hamulców nie będę montował, gdyż po pierwsze są cięższe od V-ek, a po drugie, zwyczajnie mi się... nie podobają. Kolejna zmiana dopiero wiosną. Opony Continental Explorer Supersonic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Wszystko pięknie, ładnie ale linka manetki od amora jakoś tak mi nie pasuje - troche za długa. ale to tylko moje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 zamowilem hamulec hudrauliczny na tyl:)nie wytrzymalem:) jakos w pzryszlym tygodniu serwis i fotki calego evo no juz chyba tylko korba i felgi kierownca, amortyzator:) zostaly ze starego evo po tej wymienaie juz dlugo nic nie wymienie ale wsumie wydalem na te wszystkie zmiany okolo 2000zl jak nie wiecej ale wlasnie chcialem zeby ten evo tak wygladal:)i sie udalo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malandato Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Blizzard: Wizualnie mnie też ta linka się nie podoba. Jest bardzo sztywna i poprowadzenie jej w inny sposób czy też skrócenie chyba niebardzo jest możliwe. I jeszcze ten fatalny różowawy kolor na jej końcówce przy goleni. Czytałem różne nieciekawe rzeczy na temat działania blokady skoku z manetki w amortyzatorach Manitou, więc obchodzę się z nią jak z jajkiem. Zobaczymy jak będzie u mnie. Póki co swoje braki w wyglądzie doskonale nadrabia funkcjonalnościa, a to jednak jest najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdevil Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 No rzeczywiście ta linka nie wygląda za ładnie... ale jeśli spełnia swoje zadanie to ok... najważniejsze że wszystko ładnie chodzi. Ja już mam wsadzonego Axona w mojego Uni... niedługo wstawie fotke... jakąś łączoną to zobaczycie cały sprzęt. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 14 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Łukasz, czekam na fotke i wrażenia. Mojego RST również chciałbym wymienić na jakiegoś Axona ale to w przyszłe wakacje może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.