Skocz do zawartości

Unibike Extreme Team

thomash

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździłem możę 30 min. Korba mi sie urwała :). Czy zrobi mi to z a darmo ?? W korbie z jednej strony jest wypaczony gwint ? Nie wiem jak to sie nazywa. Rządać w sklepie wymiany ?? Za darmo moge to mieć ??

Jestem zrozpaczony ;(

Pozdro

Witam tez mam Unibike'a Evolution i właśnie jedynymi problemami od czasu kupna roweru to jest to, ze pekl mi plastik w jednym z pedałow ... Czy faceci w serwisie moga mi to wymienic za free jesli mam na gwarancji czy raczej sie beda ciskac ze to uszkodzenie nie nalezy do gwarancji ? ... a oprocz tego trzeszczy mi w mostku a dokrecenie srub nic nie dalo... chyba ze dokrecam w zlej kolejnosci....?

Ja tak samo wlasnie widzialem porownanie do 1300 zl w magazynie, ale zamiast zamawiac poszedlem do sklepu w ktorym na powiedzmy moje "szczescie i nieszczescie" byla wersja 04 i to jeszcze rama 23'' a ze ja dosyc wysoki jestem 194cm wiec sie dlugo nie zastanawialem nad kupnem =]

Korba wysłana. Gość bez problemu wysłał do UNIBIKE'a Przyślą nową. Dobrze , że zareklamowałem , bo jakbym sam wymienił to chyba po gwarze. Dzięki bardzo. Pozatym mankamentem niedokrecenia w unibike'u rower uwazam za swietny zakup. Licznik SIGMA 800 zamontowany i tez niezle pasuje do roweru. Niezły amor , ale nierownosci nie wybiera :) podoba mi sie bo nie mialem rowrqa z amorem wczesniej :mrgreen:

orion

• 2 tygodnie później...

No to od paru dni jestem zadowolym właścicielem Evo Disc 06. Rowerek sprawuje się genialnie jak do tej pory. Przesiadłem sie na niego z marketowego roweru i jest wprost cudownie... Teraz nic tylko jeździć. :( Polecam wszystkim niezdecydowanym - za tą kase jest jak najbardziej ok :(

Mam pytanie do posiadaczy modelu 2005 - jak u was z napędem, szczególnie korba, jaki przebieg i jak się spisuje ?

I ja wam pracuje Gila T5 ? Ostatnio robiłem mały przegląd i zdziwiłem się bo mój sporych luzów dostał :/, na szczęście w czasie jazdy jeszcze nie przeszkadzają. Ale w przyszłe wakacje trzeba będzie zarobić i coś pewnie kupić.

Nie nacieszyłem się długo jazdą na moim evo.

W pracy qmpel najechał mi na stopę wózkiem widłowym :025: .

Dobrze że mi się nic nie złamał. Noga trochę spuchła i mam 14 dni wolnego, może wcześniej się wykuruje to trochę pojeżdżę.

Mam dwa pytania:

Według opisu producenta w Unibike'u hamulce i manetki przerzutek i hamulców są z serii Altus.

http://www.unibike.pl/rowery/evolution.html

Natomiast oglądając stronę Shimano Europe wynikałoby, że to Alivio. Dobrze to odczytałem?

I teraz drugie pytanie:

Wczoraj poczytałem trochę o boosterach i hamulcach. Czy jest sens montowania czegoś takiego w Unibike'u?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...