Punisher19 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Facet w sklepie powiedział że nie wie sam kiedy będą 19" a jeśli chce 17" to od razu praktycznie by mógł mieć... i to jest kolejny ciężki orzech do zgryzienia ale chyba jednak sie zdecyduje na 17" ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 W sklepie koło mnie nadal można dostać 2 unibike evo '06 O ile dobrze pamiętam to są rozmiary 17" i 19" Dębica, woj. Podkarpackie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punisher19 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 heh to ja może poczekam... jednak nie chce mi sie aż do Dębicy pylać... no chyba że bede bardzo zdesperowany to sie zgłosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 jak będziesz zdesperowany dam ci numer do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jeździłem możę 30 min. Korba mi sie urwała . Czy zrobi mi to z a darmo ?? W korbie z jednej strony jest wypaczony gwint ? Nie wiem jak to sie nazywa. Rządać w sklepie wymiany ?? Za darmo moge to mieć ?? Jestem zrozpaczony ;( Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Muszą to zrobić za darmo, nie mają innego wyjścia. Widze że u unibike'a powtarza się historia jak u kross'a z odpadającymi korbami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Ale gość nie będzie miał korby , mało ma rzeczy. nie chce mi sie czekać aż zamówi. chyba kupie na własny koszt i każe mu zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 LOL Chce ci sie kase wydawać? JA bym z tym zaczekłał to to żadnego sensu nie ma :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Lewa korba 12 zeta. Jakie narzędzia są potrzebne do założenia korby , zdjęcia i założenia pedała ? Jak to sie robi ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja bym kazał im to wszystko wymienić na własny koszt, a ty chcesz samemu wydawać pieniądze :/, ale 12zl to chyba za jakieś najzwyklejsze ramie inne niż prawa. Pedały normalnie odkręcisz a do korby ściągacz musisz mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Threekey Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam tez mam Unibike'a Evolution i właśnie jedynymi problemami od czasu kupna roweru to jest to, ze pekl mi plastik w jednym z pedałow ... Czy faceci w serwisie moga mi to wymienic za free jesli mam na gwarancji czy raczej sie beda ciskac ze to uszkodzenie nie nalezy do gwarancji ? ... a oprocz tego trzeszczy mi w mostku a dokrecenie srub nic nie dalo... chyba ze dokrecam w zlej kolejnosci....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Masz model '04 wiec chyba dosc dawno kupiles ? Zwykle pekniecie czesci pedalow uznają za winę użytkownika, bo mogło to wystąpić na skutek uderzenia czy zachaczenia o coś, a przecież pedały to akurat mały koszt jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Threekey Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 No tak wlasnie troche zaluje bo kupilem w maju 2005 a w czerwcu juz chyba byla w sprzedazy wersja 05 a pedaly planuje sobie kupic jakies lepsze a na ten czas myslalem ze mi wymienia ta pekniete... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja planując zakup roweru widziałem model '04 w tescie rowerow do 1300zl, zamawialem ok 4-5maja 2005 i dostalem juz nowy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Threekey Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja tak samo wlasnie widzialem porownanie do 1300 zl w magazynie, ale zamiast zamawiac poszedlem do sklepu w ktorym na powiedzmy moje "szczescie i nieszczescie" byla wersja 04 i to jeszcze rama 23'' a ze ja dosyc wysoki jestem 194cm wiec sie dlugo nie zastanawialem nad kupnem =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Korba wysłana. Gość bez problemu wysłał do UNIBIKE'a Przyślą nową. Dobrze , że zareklamowałem , bo jakbym sam wymienił to chyba po gwarze. Dzięki bardzo. Pozatym mankamentem niedokrecenia w unibike'u rower uwazam za swietny zakup. Licznik SIGMA 800 zamontowany i tez niezle pasuje do roweru. Niezły amor , ale nierownosci nie wybiera podoba mi sie bo nie mialem rowrqa z amorem wczesniej :mrgreen: orion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punisher19 Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 No to od paru dni jestem zadowolym właścicielem Evo Disc 06. Rowerek sprawuje się genialnie jak do tej pory. Przesiadłem sie na niego z marketowego roweru i jest wprost cudownie... Teraz nic tylko jeździć. Polecam wszystkim niezdecydowanym - za tą kase jest jak najbardziej ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eclipt Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 no ja jstem wlascicielm evo06 juz prawie z 3 miesiace:) wczniej psialem w topicku o ramach:) a teraz tu sie przenosze bo widze bracia evo tu sa:) rowerek boski:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 20 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Mam pytanie do posiadaczy modelu 2005 - jak u was z napędem, szczególnie korba, jaki przebieg i jak się spisuje ? I ja wam pracuje Gila T5 ? Ostatnio robiłem mały przegląd i zdziwiłem się bo mój sporych luzów dostał :/, na szczęście w czasie jazdy jeszcze nie przeszkadzają. Ale w przyszłe wakacje trzeba będzie zarobić i coś pewnie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianD Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie nacieszyłem się długo jazdą na moim evo. W pracy qmpel najechał mi na stopę wózkiem widłowym :025: . Dobrze że mi się nic nie złamał. Noga trochę spuchła i mam 14 dni wolnego, może wcześniej się wykuruje to trochę pojeżdżę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Peech . Ja dziś snake'a z tyłu złapałem :/ Życzę prędkiego powrotu do zdrowia. I chce napomnąć , że 2 tyg, mnie nie bedzie :mrgreen: wyjazd.\ Miłych wakacji , pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Mam dwa pytania: Według opisu producenta w Unibike'u hamulce i manetki przerzutek i hamulców są z serii Altus. http://www.unibike.pl/rowery/evolution.html Natomiast oglądając stronę Shimano Europe wynikałoby, że to Alivio. Dobrze to odczytałem? I teraz drugie pytanie: Wczoraj poczytałem trochę o boosterach i hamulcach. Czy jest sens montowania czegoś takiego w Unibike'u? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 22 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 W zwykłym evolutionie są altusy i do tego bardzo różnią sę od alivio alivio jest w wersji disc :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 W zwykłym evolutionie są altusy i do tego bardzo różnią sę od alivio alivio jest w wersji disc :!!: Jak w takim razie je rozróżnić? I ponawiam pytanie o sensowność założenia boostera na hamulce w tym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 To są altusy: http://www.makrolff.pl/allegro/rowery/klam...tki%20altus.jpg A to alivio: http://www.mbike.pl/images/kla/klamaal.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.