nikim Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 e. nie widzi mi sie ta modyfikacja. ale jesli tobie odpowiada, to dlaczego nie ?. no offence, ale kazdy szanujacy sie biker nie uzywa klamkomanetek. fakt , faktem, okazja to okazja . a jaki system przedniej przerzutki ? down czy up swing ?. pokaz kolego zdjecie swojego roweru, jestem ciekaw jak wygladają te deorki na ramie evo. blizzard:: dla mnie profesjonalnie to brzmi xt i xtr Nie wiem co złego jest w klamkomanetkach - dla mnie najważniejszą sprawą jest fakt że jest tu dobra relacja jakość/cena i że są tańsze od zestawu klamki + manetki (w końcu to Evo i też nie można w niego pakować niewiadomo jakiej kasy). Przerzutka przednia jest up swing ale przystosowana jest także do dolnego ciągu. Jak na razie moje odczucia po tej modyfikacji są jak najbardziej pozytywne - sposób przerzucania biegów zmienił się radykalnie a to za sprawą klamkomanetek - DEORKI są po prostu świetne w porównaniu z Altusem. Czy zamiana przerzutek Alivio na Deore miała sens ? Powtarzam - to była świetna okazja dzięki której mam nowe klamkomanetki i obie przerzutki z jednej grupy (modele 2006) za niedużą kasę. Jeśli ktoś ma Evo to klamkomanetki są elementem, który na pewno polecam zmienić na coś lepszego. Wkrótce postaram sie wrzucić zdjęcia. Pzdr wczystkich użytkowników Evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lakers Napisano 12 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witam Przylaczam sie do klubu ze swoim UNIBIKE FLITE nie wiedzialem ze nas juz tak duzo !!!!!!!!!!! Czy szanownych kolegow takze probowano zmusic do platnego (50PLN) przegladu roweru po ok. miesiacu uzytkowania ? Dzis udalo mi sie dodzwonic do Unibike w Bydgoszczy i mily pan poinformowal mnie ze gwarancja nie wymaga przegladu po ok.1-2 miesiacach uzytkowania .Przedstawiciele (w moim przypadku ten z Zabek k/Warszawy) bazuje na niewiedzy nas konsumentow patrz klientow. W weekend wybiore sie do sklepu i pogadam :twisted: z paniusiom pzdr. Lakers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter_6669 Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Ja też leje na przegląd stratowy sam sobie potrafie to zrobić. Może prościej było by przeczytać gwarancje?? Tam jest wszystko napisane że żaden przegląd nie jest wymagany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 sam sobie robilem przeglady i robie sobie sam. na serwis to ja moge zaneisc amortyzator. ale jakis bardziej skomplikoawny. bo to rstka sam sobie serwisuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonas Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Należeć do elitarnego zgromadzenia mogę o tyle, że mam Unibike'a, który jest "extreme" ciężki ;-) A jeśli będzie jakiś spis powszechny dotyczący "najlżejszego klubu", to mnie wypiszcie, bo średnią zawyżę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ale co to za zaszczyt mieć w klubie forumowicza z najcięższym rowerem na forum (prawdopodobnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Nie wiecie czy ciągle są problemy z sprowadzenie unibike ?? Są już w ciągłej sprzedaży ? pzdr orion50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 spytaj dystrybutorow. zawijaj na unibike.pl , jest tam fajan mapka dystrybutorska, odnajdujesz interesujacy cie region, telefon w reke i pytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Niedługo i mnie będziecie dopisywać do klubu . Dziś zamówiłem rowerek więc myśle ,że w piątek będzie już w moich łapkach. Pozdrawiam seredcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Ludzie. Piszcie coś. Jest wiele Unibike userów. Dowiedziałem sie przed chwilą , że rower będę miał dopiero we wtorek . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 No więc Pochwale się że zamieniłem swojego RST na prawie bombera za 20zł poszedłem ze namową kilku userów i zalałem gile olejem pierwsze wrażenie? Boże, to amortyzuje! Teraz działa cudownie. Wybiera wszystko ładnie i już mnie łapska nie bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 No więc Pochwale się że zamieniłem swojego RST na prawie bombera za 20zł poszedłem ze namową kilku userów i zalałem gile olejem pierwsze wrażenie? Boże, to amortyzuje! . Ile to waży :eek: Ja i tak sie boje mojego XCM zalewac... Jeszcze cos spierd*** i bedzie jazda :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 1 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 NIc nie waży... 100ml oleju tylko... Też się bałem... Ale wystarczyło odkręcić "koreczki" i wlać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikim Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 No dobra - to ja też się pochwalę: Zmieniłem moje v-ki na Avid SD 7. Szczęki kupiłem w Bikestacji na Allegro. Co ciekawe, zamówiłem SD 5 a przysłali SD 7 z klockami od SD 5. Dziwne, nie ?? Cóż zrobić.....Trudno Hamulce są świetne, co tu dużo mówić. No i ten wygląd.... A tak na marginesie to w regulaminie gwarancji napisano, iż przepada ona w przypadku, kiedy użytkownik podmieni komponenty. Wyobrażacie sobie, aby niczego nie dopieszczać w swoim rowerze przez dwa lata ?!? :034: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A gwarancja jest na 2 lata ? Nie mam książeczki teraz pod ręką ale o ile pamiętam to miałem gwarancje na rok i juz się skończyła w maju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikim Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A gwarancja jest na 2 lata ? Nie mam książeczki teraz pod ręką ale o ile pamiętam to miałem gwarancje na rok i juz się skończyła w maju. Nie wiem jak było wcześniej, ale teraz Unibike daje 24 miesiące gwarancji na swoje rowery. Oczywiście pod warunkiem nie dokonywania zmian konstrukcyjnych w rowerze. Zalicza się do tego podmiana osprzętu. Co za bzdura !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 mam nadzieje że klocki hamulcowe i opony można zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Totalny bezsens. Jak wymienisz np. manetki na deore i ci sie złamie rama to nie wymienią :/ nie kumam czasem tych ludzi pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Ej. Wystarczy że zachowasz stare części, i jak bedziesz chciał naprawiać to poprostu przełozysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Chyba , że tak Jubileusz :] pękło 50 postów, już nie fresh meat tylko amator :mrgreen: orion50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Gorzej jak np. pękną Ci pedały (tak jak mnie)... mam stare zakładać ? Nie wiecie czy Unibike ma w planach rowery szosowe? Bo coś mi ostatnio śmignęło z logiem Unibike na ramie... i chyba to była kolarka... ale może mi się wydawało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punisher19 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam. Jestem tu nowy i już od jakiegoś czasu jestem zdecydowany na kupno Evo 2006. I tu pojawia się moje pytanie do Was-chodzi mi o rozmiar ramy. Czytałem wiele poradników itp ale jakoś dalej nie daje mi to spokoju bo w każdym rowerze są pewne różnice. Mam 173 cm wzrostu i waże ok 60 kg. Rowerek oczywiście do XC . Nie wiem ciągle czy wybrać 17" czy 19" ?? Z góry dzięki za odpowiedź pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 A nie masz możliowści przymierzyć się do roweru w sklepie ? Jeżeli nie rośniesz już to wydaje mi się że najlepsza będzie 17". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punisher19 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 właśnie w tym problem że nie mam takiej możliwości-sprowadzają go na zamówienie. jak sie przysiadałem do innych to problem był w tym że oba rozmiary mi pasowały... Chyba że jest ktoś na terenie katowic/chorzowa/bytomia i okolic z tym rowerkiem i da sie zjechać to wtedy bede miał porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion50 Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 jak zamawiasz to powodzenia. wysyłają jakims głupim schenkerem i w pon., wysłali i jeszcze nie ma. Jestem lekko wq******** pozdro. sorry ecia z wyrazenie ale mam dosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.