Skocz do zawartości

Unibike Extreme Team

thomash

Rekomendowane odpowiedzi

a za ile EVO sprzedajesz swoo bika? jak myślisz za ile by poszedł 05 disc?

a propo oponek poszukam cos w necie jak znajde cos fajnego to sie pochwale :( a bigjim które mam mają taką zalete ze wazą 585g a to nawet nie dużo za taką cenę

3m sie

chce 1300 bo dałem za niego 1300 + 200 za przeróbki (2x lekkie opony, prosta kiera, rogi, siodło, koszyk, osłonka neop, dzwonek, nózka itp.)

Big Jimy masz po 585 g? To zmieniałeś, bo firmowe mają (w 06) 875 g.

Ja chce sie pozbyc Schable Black Jack 2,1 zwykłych 50 zł już za 2 nowe oponki, zwykłe.

hej moze ma ktos zdjecia swoje z rowerkiem jakies ciekawe trasy ma czym sie pochwalić? chętnie bym pooglądał jak zmodyfikowliście swoje rowery. jak macie linki to piszcie :P

hihi wogle iszcie cos na forum bo sie zrobił zastój. nie moze tak być :P a jak uzytkownicy modelów 06? czy nie wykryliscie zadnych wad?

thomash ile waży twój rower łącznie z napełnionymi bidonami :P - bardzo mi sie podoba (wygląda tak PotężniE :) )

Mój rowerek pierwszych modyfikacji doczeka sie

- na początku wakacji - wymiana opon i kocków hamulcowych (opłaca się wymieniać na te z okładziną?)

dodatkowo zakup 2 bidonów (izostary mi sie podobaja :twisted: )

- kolejna w połowie wakacji - zmiana klamkomanetek na alivio (zlece serwisowi bo sam sie boje bawić :):P )

to by było na tyle modyfikacji w tym roku. W przyszłym roku zobaczymy na co mnie najdzie - na pewno kiera prosta i rogi :twisted:

Wczoraj między godz 14:15 a 14:45 z parkingu (płatnego-niestrzeżonego) pod Akademią Ekonomiczną w Poznaniu skradziono Unibike Pamir (damka) nr seryjny: YQ4P120955785AQ2619 kolor srebrno-czarny. :cry:

znaki szczególne: rower miał odkręcony bagażnik i zamontowany uchwyt do fotelika dziecięcego.

(rower był przypiety linką Kryptonite 1212 - 12mm w odległości 5m od krzesła ochraniarza który jak twierdzi odszedł na kilka minut)

Blizzard --> lepiej osobno manetki alivio + klamki fr5 a jesli juz chcesz klamkomanetki to nie alivio 2006 bawilem sie nimi ostatnio w Authorze jakims chyba Basic strasznie nieergonomicznie obie dzwignie sa pod klamka nie polecam ; )

A ja mam inną sugestię. Jeżeli jest już jakiś parking płatny - to ZAWSZE powiniwen być strzeżony i powinna być odpowiedzialnośc pilnujących! (lub z ubezpieczenia firmy chroniącej).

Nie wiem czy tylko w PL jest coś takiego, jak płatne - niestrzeżone ?

Dla mnie to absurd!

Kiedyś w Poznaniu okradli cały parking pod akademikami z płatnego parkingu, chyba 40 aut w nocy wywieźli :)

alivio 2006 bawilem sie nimi ostatnio w Authorze jakims chyba Basic strasznie nieergonomicznie obie dzwignie sa pod klamka nie polecam

mi się podobają:

http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/1...39414/103394145

ale chyba karzdy przyzna, że lepsze od altusa :P

lepiej osobno manetki alivio + klamki fr5

Zgadzam sie - tyle ze drożej u mnie w sklepie wyjdzie - chociaz może z gościem w sklepie pogadam to spuści (w końcu jesteśmy prawie na "ty" :) )

witam wszystkich użytlkowników i sympatyków Unibika.

Jestem tutaj nowy i pragne sie dołączyc jako szczęśliwy posiadacz Vipera. Mam go od miesiaca i jestem zadowolony. Próbowałem jechać nim na maratonie i musze powiedzieć, że sie da. Zobaczymy jak bedzie dalej. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że zaakceptujecie moja rogata duszę

pozdrawiam

Mariusz

pytań to nie ma, ale przypomniałeś mi, że wypadało by się na Ślęże w końcu wybrać bo jeszcze w tym roku mnie tam nie było. Patrząc na zdjęcia turyści jeszcze nie ruszyli tłumnie na górę, więc trzeba szybko skorzystać z pustych szlaków :unsure:.

baaardzo ale to baaardzo pusto :rolleyes:

na szlaku minelismy moze .. z 10 osob ? za to zjazd to juz totalny brak zywej duszy :rolleyes: zadnego , zadnego pieszego ;) 40 minut czystego hardkorowego zjazdu ^ ^ miód. < zaznaczam iz nie zjezdzalismy jednym szlakiem >

Ja od 4 dni jestem posiadaczem unibike evolution 06 na razie sprawował się dobrze jednak po dzisiejszej przejaszczce po lesie przez zapomnienie nacisnolem ostro przedni hamulec no i efekt był taki jak się każdy domyśla :D Jednak teraz zobaczyłem że koło jest zcentrowane :P

Czy unibike ma aż tak słabe koła ?? Jakie najpierw powinienem zmienic komponenty w kołach aby były bardziej wytrzymałe :(?? Myślałem nad piastami ale sam niewiem dokońca

Ciekawe dlaczego dużo osób narzeka na słabe koła w modelu '06 ?? Może mają taki popyt, że nie przyłożyli się do jakości zaplatania, tylko do ilości (o ile to oni sami zaplatają) ?? Ja nie moge na koła nic narzekać, ani razu nie musiałem ich centrować, nawet na przeglądzie pierwszym.

ja w swoich 2 tygodnie po zakupie zacząłem odczówać minimalne bicie - po tygodniu ustało. Na pierwszym przeglądzie (i ponad 650km) powiedziałem serwisantowi żeby sprawdził czy koła nie są zcentrowane - nie były :blush: . jedyne co zrobił to podciągną przedni hamulec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...