anulkaa Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam! Mam taki o to sobie bębenek: Czy można go uznac za rozbieralny? Jeżeli tak, to jaki klucz do tego potrzebny? Dziękuje za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Śmiało można go uznać za rozbieralny, przecież ktoś go skręcił Trochę podobne jest do gniazd typu torx ale to raczej nie to. Torx ma chyba mniej nacięć. Może trzeba do tego specjalnego ściągacza? Możesz spróbować odpowiednio dużym imbusem, wiem z doświadczenia, że czasami pasują do takich gwiazdek. Kiedyś też miałem podobną śrubę do wykręcenia i dałem radę za pomocą płaskownika. Po prostu dopasowałem odpowiedni płaskownik (za pomocą szlifierki), tak żeby wszedł w przeciwległe rowki i potem kluczem, którego najczęściej używają hydraulicy, odkręciłem diabelstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Najpierw trzeba wyjąć ten pierścień, który jest zaraz z brzegu na pierwszym planie, a później jeśli na bieżni są nacięcia, to tu jest instrukcja (powinno być podobnie)- trochę trzeba przewinąć http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...20&start=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkaa Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 1. Kurcze, teraz do mnie doszło że to nie w tym dziale powinno być. 2. Niestety największy imbus jaki posiadam to 10-tka (póki co ). Za mały. 3. Ten pierścien jest niewyciągalny! Przynajmniej nie poddał się mnie. Dalej nie widze tam miejsca na przykład na taki klucz: Myślałam, że może jest jakiś taki Torxowaty klucz, który przeoczyłam... Może takie piasty są skręcane na amen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Ten klucz służy chyba do odkręcenia tej bieżni. Znajduje sie ona chyba pod tym pierścieniem, którego nie dałaś rady wyciagnąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.