Biera Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 (edytowane) Bar Ends: (Rogi) Ritchey WCS tuned 90g Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Arch Rival 40, 227g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Tektro 176g Brake Lever: (klamka) - Avid - 90 g Cables : (linki + pancerze) Clark`s + shimano 143 g Cassette: (Kaseta) Suntour - 349 g Chain: (Lancuch) Shimano LX- 267g Crankset: (Korby) Shimano LX - 908g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano LX - 170g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XT - 263g Fork: (Widelec) Suntour Axon DRL - 2303g Frame: (Rama) Kelly's Magic 05, 19,5" - 1970g Grips: (Gripy) Kelly's - 62g Handlebar: (Kierownica) Ritchey Comp - 185g Pedals: (Pedaly) No name (platformy) - 439g Seat: (Siodlo) kibix 317g Seatpost: (Sztyca) Ritchey comp - 330g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name - 41g Shifters : (Manetki) deore - 433g Skewers: (Zaciski kol) deore - 124g Stem: (Mostek) accent - 140g koło przód 899 g (z opaską) piasta deore szprychy no name obręcz kibix dętka continental 200 g opona p. tioga factory xc F 1,95 - 618 g (łącznie 1717 g) koło tył 1092 g (z opaską) piasta deore szprychy no name obręcz kibix detka continental 196 g opona t. tioga factory xc R 1,95 - 608 g (łącznie 1896 g) Pierdoły: 275 g -reszta sterów -podkładka pod licznik -mocowanie torebki podsiodłowej -reszta śrubek -podkładki pod mostek -osłona na tylny widelec -koszyk na bidon -mocowanie lampy -top cap łącznie wychodzi 12 776g Wszystko ważyłem osobiście. jedynie pedały zostały zważone na zasadzie waga korby pedałów i ramy minus waga ramy i korby = waga pedałów:) więcej fotek jak wrócę z roweru:P Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez Biera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ciążą koła i.... amortyzator. Axon w twojej wersji strasznie ciężki jest... Gdybym miał coś polecić w wymianie to odkładać na dobre koła Jak stuningowałeś WCS-y? Może też cośtam popróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 kupiłem stuningowane:) są skracane. koła i amor... wiem wiem że to pięty archimedesowe razem z ramą zresztą... może na przyszły sezon się uzbiera na coś konkretnego... po cichu marzy mi się reba to by wyszło - jakieś 500 g. Na koła absolutnie nie mam pomysłu, ale ma za to niestety duuuużo czasu na myślenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 pięty archimedesowe O to ciekawa sprawa, zawsze myślałem, że mamy "pięty achillesowe" Bardzo podobne wagi rowerów mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 lol:D fakt, idę się wstydzić;D Rower właśnie się składa, jak skończe to dam foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czyżbyś nad fizyką myślał pisząc tego posta Przecież jest zdjęcie twojego roweru w twoim podpisie , Chyba, że teraz coś się zmieniło to czekamy z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Brake Levers: (klamki) - shimano deore - 0gShifters : (Manetki) deore - 433g w sensie ze masz klamkomanetki czy co? bo już zgłupiałem, tyle razy widzialem Twój rower i juz teraz sam nie wiem co Ty tam masz Crankset: (Korby) Shimano LX - 908g zadziwiajaco lekka sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 O ile mi wiadomo, to modele 08 własnie tyle waża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 też mnie to dziwiło z tą korbą (ta sama u kuli waży 12 g więcej) ale no cóż. wszystko było ważone pojedynczo. i nie jest to model 08 z tego co wiem:) tak mam klamkomanetki a nie myślałem nad fizyką, ale ostatnio miałem coś o nim bodajże na filozofii:P nie wiem skąd mi się to wzieło w każdym razie:) w rowerze zmieniło się właściwie niewiele od tego co w podpisie - mostek, hamulec, korba, przerzutka, kaseta się zmieni w najbliższym czasie, opony, doszła torebka podsiodłowa, koszyk i bidon no i rogi. także zmiany kosmetyczne ale trzeba zaktualizować to foto bo bylo robione jeszcze w 06 roku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 18 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Strasznie ciezki... W zasadzie 3/4 roweru do wymiany zeby cos sensownego zrobic. Jakies plany masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 hamulec przód przy napływie kasy na tarczę a avid do tyłu, ale raczej to nieprędko się stanie. pewnie zmontuję sobie jakiegoś avida sd5 przy okazji Klamki na avida, widelec na RS rebę, ramę na coś koło 1500-1600 jeszcze dokładnie nie wiem pedały mam już spd które dociążą mi rower o dobre 100 g ale to przejściowo one będą raczej tylko manetki jakieś koło LX RF no i bankowo nowe koła z założenia nie chcę lajtować (jest to drugorzędne), rozpiska powstała tak trochę przy okazji wymiany napędu i czyszczenia roweru i raczej nie wiąże się z wielkim planem odchudzania. No ale zawsze może się przydać lajterom z forum, bo dużo jest rowerów w podobnej specyfikacji którzy nie mają możliwości zważyć wszystkich części 21.02 po przejżeniu netu stwierdziłem że moja pamięć musi jednak być zawodna bo korba jest stanowczo za lekka. obstawiam że pomyliłem się o 100 g i suportem waży ~ 1000g. Nie wpływa to jednak na całkowitą masę roweru bo jeśli rośnie masa korby to spada masa pedałów. odchudziłem wczoraj rower o 139 g. Wywalenie kasety srama 950, wrzucenie suntoura i umycie koła:) generalnie spodziewałem się że w najlepszym wypadku po wymianie kasety waga się nie zmieni, na szczęście suntour pod tym względem pozytywnie mnie zaskoczył. rower dostanie jeszcze możliwe że dzisiaj linki, no i straci trochę gram z łańcucha którego do ważenia nawet nie wyjąłem z folii:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 rower został już złożony do końca, a rozpiska na górze uaktualniona. Dzisiaj kupiłem linki i skróciłem łańcuch + dodałem spinkę srama. teraz trzeba zbierać na amora albo niestety na ramę. podczas jazdy potwierdziły się moje obawy: to nie suport był zniszczony, tylko rama pęka w okolicy suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 napisz co wyniknie z reklamacji, życzę powodzenia w bojach z kellysem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ojoj, współczucia Biera. Oby reklamacje ci uwzględnili. Przyjemnie byłby dostać też w ramach reklamacji taką ramkę http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...6&pID=15373 Niecałe 3 lata ci posłużyła {wnioskuję z rocznika roweru}. Oby sytuacja się wyjaśniła. Ta korba lx jeżeli z zintegrowanym to 908 - 920g się zgadza, ale to nie to jest teraz najważniejsze. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 posłużyła mi troche ponad rok, kupiłem rower w listopadzie 06. jak dostane magica 07 to sie bede cieszył, o 08 nawet nie marzę. zresztą i tak pewnie dostane magnusa. Zakładając że w ogóle coś dostanę, bo w instrukcji mam zapis że wszystkie modyfikacje roweru ma przeprowadzać mój serwis w sklepie... no generalnie to dałem go raz na pierwszy przegląd tam:) zresztą nawet jak nie dostane gwarancji to po prostu w tym roku wymienie ramę i po sprawie:p rok jeździłem na pękniętym to i jakoś przeżyję jeszcze jeden... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 daj jakies zdjecia łobuzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Jednak Kellys to syf jest... ciekawe jak bedzie wygladac sprawa gwarancji. Z wlasnego podworka wiem, ze odmowiono reklamacji Sabotage, bo byla uzywana niezgodnie z przeznaczeniem co bylo oczywiscie totalna bzdura... Ale patrz tez pozytywnie, masz jeszcze troche zimy na reklamacje i ew. zakup nowej ramy. Zawsze to lepiej niz srodek sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 22 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 w końcu udało mi się zdobyć pompkę w związku z czym zamieszczam wagę osobno kół opon i dętek: koło przód 899 g dętka 200 g slick longus 1,5 - 723 g (zdjęty) kenda 1,95 - 819 g koło tył 1441 g detka 196 g author slick - 1,5 - 559 g (zdjęty kenda 1,95 - 807 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 zmiana opon na tiogi 602 i 618 g, pozbyłem się klamkomanetki (sama się pozbyła:P - rozpadła się) zamiast tego doszła manetka deore rfp 138 g + klamka avid 90 g łącznie wychodzi 12776 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi