Skocz do zawartości

[opona] Panaracer XC Magic

SOAD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jezdził może ktoś z Was na oponie Panaracer XC Magic 2.0 prosił bym jakieś opinie na temat tej gumy jak sie zachowuje w terenie jej opory toczenia, wytrzymałość, itd. dodam ze jest wykonana z dość twardej gumy i waga jej tez nie jest rewelacyjna jak na oponę bez druta bo ok.650g Jak ktoś nie kojarzy po modelu umieszczam parę fotek

http://img412.imageshack.us/img412/9701/pa...rxcmagiccq8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/2398/pa...xcmagic1pj1.jpg

--- 20.02.08.:

co prawda to trochę stare opony ale nikt z Was na nich nie jezdził ?

Napisano

To w zasadzie jest Smoke II i Dart II tylko z bajerami opisanymi na boku opony. Miałem drutowe Smoke II i Dart II coś z 10 lat temu w wersji podobnej do dzisiejszego Dual Compound, twarda guma powlekana miękka w odcieniu granatu. Jak się jeździło ? Zwyczajnie, wierzchnia warstwa miękkiej gumy znikła "w oczach" a ja kupiłem klasycznego Smoka i Darta.

Napisano
sadze ze nie można porównywać tej opony do kendy ta kenda to...syf

A dlaczego uważasz że to syf? Czy dlatego że tania?

Ja jestem w sumie z niej zadowolony i nic złego jak na oponę z takim bieżnikiem powiedzieć nie mogę.

Napisano

ta kenda to co najmniej z 2.3 jest boki ma praktycznie te same ale bieznik nieco inny na tym foto wyglada na strasznie szerokiego kapcia

Napisano

Na oponie napisane jest 1.95. Według mnie jest to 2.1. SOAD widziałeś kiedyś oponę 2.3 ? Jak dla mnie jej podstawową wadą jest ztcp waga i to, że boczne klocki trochę za bardzo kładły się przy pokonywaniu zakrętów a miałem ją założona jako oponę kierunkową na przodzie. Czasem z tego powodu była gleba ...

Napisano

widziałem 2.3 nawet miałem taka continentala co do zakretów do jutro przetestuje ja na przełajach w jeleniej ponoć na zjazdach sie dobrze trzyma ta panaracer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...