mmmak Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 witam dawno nic nie pisałem a teraz potrzebuje rady od siedzących w temacie. poszukuje nowej ramy full na nowy sezon - po sprzedaży tosy i problemach z rama(wadliwa konstrukcja) i problemach z reklamacja etc. postanowiłem zrezygnowac z Dc i innych rodzimych firm i poszukać ramy sprawdzonej. poszukuję fulla ze skokiem ok 160mm nadajacego sie w kolejności do : 1.enduro 2.lekkie fr czyli enduro 3. lekkie sciganie na naszych traskach dh w kategorii dla starców czyli master's warunki jakie ma spełniac rama to : przyzwoita cena w garnicach 4000zł z damperem serwis gwarancyjny w Polsce w miare przyzwoity w miare nie pompujace zawieszenie do ramy bedzie załozony Rs Liryc powyzsze warunki spełniała Dc Tosa Inu z małym wyjatkiem który ja wykluczył z uzytkowania poradzicie cos? poprosze o ewentualne linki zastanawiam sie na Sc Bullitem nowym , lub Iron hors-em ale ten nie ma chyba przedstawiciela w Polsce
Xanagaz Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Czyli napisz jednoznacznie, że jeżeli firma nie ma przedstawicielstwa w Polsce to jej rama nie wchodzi w grę?
Andref Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 No, Bullit, Bullit. Do tego co napisales, rama idealna.
Xanagaz Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/rfuran.php
mmmak Napisano 18 Lutego 2008 Autor Napisano 18 Lutego 2008 jeżeli firma nie ma przedstawicielstwa w Polsce to jej rama nie wchodzi w grę no raczej nie - kwestia reklamacji ewentualnych Bullit - pompuje ale to sprawdzona konstrukcja zastanawia mnie jeszcze Transition http://bunnyhop.pl/index.php?option=com_co...&Itemid=151 http://bunnyhop.pl/index.php?option=com_co...2&Itemid=33 no ale mały skok widziałem ostatnio Marin'a bikershopie ale ceny kosmos macie jakies propozycje?
Jaca_Sopot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 specialized sx trail? spec daje chyba międzynarodową gwarancję
Xanagaz Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Gwarancja może i międzynarodowa jest, ale w Polsce przedstawicielstwo też jest? Syren - 152.4mm (6.0") - na pewno nie odczujesz tych brakujących 7,6mm do 160mm Covert - Skok 140mm (5.5") - prawie jak Furan, a jaka różnica cenowa...
ulvgar Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Giant Reign/Reign X? Tylko nie wiem jak cena tego drugiego... A ja z gwarancją niestety wiadomo
Xanagaz Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Ten SX w Stanach 1750 zielonych, w Polsce - nawet nie chcę zgadywać...
Jaca_Sopot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 sx trail w anglii chyba 800 GBP kosztuje. w polsce specem zajmuje sie mkbike
dejot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Syren jest dla kobiet ;P Ciekaw jestem czy ten kąt główki nie przeszkadzałby w enduro Nowy Trek Remedy. Banshee Kilka tematów niżej info pisałem o nich
mmmak Napisano 18 Lutego 2008 Autor Napisano 18 Lutego 2008 sx trai - cena z kosmosu Syren jest dla kobiet teoretycznie, mniejszy przekrok, kolor niepzreszkadzaja w jezdzie panowie ale uzasadniajcie swoje typy, prosiłem o pomoc a nie podajecie żadnych konkretnych pzresłanek czemu ta a nie inna rama. przecież sam też potrafie przeszukac katalog i wybrac rame która wizualnie mi sie podoba ale przecież nie o to chodzi. nie prosiłem o wymienienie tylko ram , prosilem o pomoc w wyborze. Tak więc prosze jeszcze raz uzasadniajcie czym kierujecie sie przy tej a nie innej propozycji. Mile widziane głosy użytkownikow tych ram pozdrawiam
Jaca_Sopot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 eh, może za miesiąc odpale rower, to ci powiem jak sx trail działa. mam ramę od enduro, od sx różni sie tylko damperem. ale jak na razie rower dopiero w składaniu
mmmak Napisano 18 Lutego 2008 Autor Napisano 18 Lutego 2008 eh, może za miesiąc odpale rower, to ci powiem jak sx trail działa. mam ramę od enduro, od sx różni sie tylko damperem. ale jak na razie rower dopiero w składaniua masz moze jakies foty?
Jaca_Sopot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 coś tam mam, podaj mi maila na pw to coś ci wyśle
dejot Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Trek remedy- Wystarczający skok. Nowatorskie rozwiązanie zawieszenia, główka 1.5 /1.8 Pestów polskich nie ma. Gdzieś na internecie widziałem po angielsku ale jak to z testami- same superlatywy. Banshee Rune - też niewiele o niej wiadomo. Skoku 6 cali. Szeroka główka, czterozawias z pływającym środkiem obrotu. http://www.bansheebikes.com/bikes/rune.html Niestety. Obie konstrukcje wchodzą dopiero na rynek i nikt nie może zbyt wiele o nich powiedzieć. Ktoś musi być pierwszy. Wątpię byś się zawiódł. Chociaż jak patrzę na propozycję tego sx trail'a to się zastanawiam czy nie za lekkie maszyny zaproponowałem...
Huhu Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Pestów polskich nie ma Jesli przez to masz na mysli przedstawicielstwa to jest ssc.
harry-peek Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Z Zawiercia do Bielska niedaleko, zapraszam do zapoznania sie z El Guapo http://titus-bikes.pl/index.php?option=com...9&Itemid=55 Maszynka swietnie sobie radzi w trudnym beskidzkim terenie, idealny do szeroko pojetego enduru z elementami fr. CZterozawias z horstem dziala swietnie, z jednej strony duza czulosc a z drugiej progresywna koncowka skoku pozwala na bezbolesne zaliczanie dropikow. Testowke mamy w rozmiarze L, jak masz czas to nawet teraz gory pozwalaja na jazde. Cena przekracza budzet (5600pln za rame z damperem) ale mozesz skorzystac z korzystnych rat.
mmmak Napisano 19 Lutego 2008 Autor Napisano 19 Lutego 2008 z braku jakis konkretnych propozycji przejrzałem mtbr i jednak postawie na bullita '07 - cena 3700 z damperem fox dhx 3.0, sterami i redukcja 1.5" -> 1 1/8" chyba ze cos sie w bólach urodzi jeszcze pozdrawiam
dejv Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 A może Lapierre x-160 ?? co prawda nie wiem jaka cena dokładnie ale myślę że również bardzo ciekawa propozycja
mmmak Napisano 21 Lutego 2008 Autor Napisano 21 Lutego 2008 A może Lapierre x-160 koszt prawie 12 tys. całego bika. -odpada
bodziekk Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 A nie lepszy do takich zastosowań byłby Heckler? Pierwsze dwa zastosowania jak najbardziej za nim przemawiają. Do tego Lyrik - może być minimalnie za krótki do Bullita.
dareklistonosz Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 Zgadzam się , ale mmmak jeśli masz wątpliwości to umów się z Piotrem Chileckim w Zakopanem na jazdę testową i wtedy zobaczysz który będzie dla Ciebie lepszy czy Bullit czy Heckler , bo zdecydowanie polecam Ci Sante
mwegrzyn Napisano 24 Lutego 2008 Napisano 24 Lutego 2008 Cube Fritzz , też fajna rama , skok 160 mm. http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/FRITZZ...0822_.htm#anker To tylko tak dla porównania
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.