zbrozin Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam, szukam po Internecie i nie mogę nigdzie znaleźć wkrętaka bądź klucza dynamometrycznego z precyzyjną skalą pozwalającą osiągnąć siły przyłożenia rzędu wielkości np. 0,2; 1,5 itd. Większość kluczy pracuje na zakresach od 10 Nm i każde kolejne jest zwiększone o 10 Nm, więc osiągnięcie przyłożenia rzędu nawet 2-3 Nm jest niemożliwe. Z drugiej strony wkrętaki oferujące precyzyjną skalę kosztują około 600-800 pln. Teraz moje pytanie: Czy ktoś nabył ww. klucz bądź wkrętak z precyzyjną skalą w rozsądnej cenie i może polecić miejsce gdzie klucz taki można zakupić. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Mój klucz ma zakres 5-25Nm, ale można go nastawiać od 4Nm - dla większości śrub w rowerach jest to zakres wystarczający... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 24 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 http://www.allegro.pl/item317832696_prof_k...m_gw_5_lat.html Ja mam taki i choć nominalnie ma 5 Nm to sprężyna łapie już przy 3 i podejrzewam, że jest to wartość dosyć precyzyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.