Skocz do zawartości

[rower] Porządny MTB dla 15-latka <4000zł

Denek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Decyzja praktycznie podjęta.

Wybór padł na:

Radon ZR Team Only 7.0 Czarny 2008

http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...id=109&l=pl

Prawdopodobnie zakupię w przeciągu najbliższych 2 miesięcy -> chwilowo brak wystarczających środków pieniężnych.

Dzięki za porady, ale mam jeszcze kilka mniej ważnych pytań:

1. Zamontowane pedały to nie są SPD, prawda? Jak więc z montażem przykładowych koszyków, albo jaką kwotę musiałbym przeznaczyć na SPD + buty?

2. Licznik -> coś tańszego, ale w miarę rozbudowanego (tzn. opcje, możliwości). Co więc kupić?

3. Widzę, że rowerek nie ma rogów, a do nich jestem bardzo przywiązany. Jakie więc byłyby najodpowiedniejsze?

Dzięki z góry,

Pozdrawiam!

Napisano

1.buty i pedaly to koszt okolo 400zl, jeszcze zalezy jakie :)

2. moze byc sigma bc 906 albo 1106, osobiscie uzywam tego drugiego modelu i jestem zadowolony.

3. jesli maja byc wygodne to wcs, a jak lekkie to smica/boplight ;]

Napisano

Ja rogi wcs i neopren wysępiłem jako gratis. Pedały niech ci podmienią na 520 dopłacisz z 50 zl. A buty to już rozpiętość od 200 do nawet 1000.

Napisano

Nie wiem co ludzie maja z niewygoda BOPlightow. Mi one pasuja.

Pedaly mozesz brac 520tki ale to rozwiazanie budzetowe na jakis czas, potem i tak wymienisz. Buty od 200 do 400zl chyba ze chcesz wiecej. Shimano robi dosc tanie i dobre (sam mam) w sensie takim ze to co w shimano.

A co do licznika to zalezy czy chcesz kadencje czy nie.

Napisano

jezeli uzywa sie ich tylko na podjazdach to moga byc, a jak podczas jazdy trzymasz rece przy koncach kiery, trzymajac czesciowo rogi uwieraja w srodrecze ;] no chyba ze komus to nie przeszkadza ;)

Napisano

Czasem przy giętej kierze zamontowanie rogów może spowodować, że zacznie się obracać w mocowaniu mostka.

Pedały i buty, to rzeczywiście jakieś 300 zika minimum. SPD raczej warto kupić, fajny bajer, przydatny.

Z rogów to ja nie wiem. Bop'y są lekkie i niekoniecznie drogie.

Przy rękawiczkach nie powinno być problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...