Skocz do zawartości

[Rower szosowy i buty MTB] Czy się zmieszczą ?

KUBAx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz mam dylemat kiedys widziałem jak ktos przymierzał buty mtb do roweru szosowego to noga będąc na pedale z chwilą ze skręconym kołem but haczył o opone czy to jest możliwe ?? Ja zamówiłem rame 58 wiec czy jest mozliwosc ze but mtb bedzie mi haczył o opone ?? :blush:

Napisano

U MNIE nie ma problemu. ale to u mnie ale nie sprawdzę teraz ile do kola brakuje moze po sesji :blush: przejdę sie na strych.

Napisano

Jako że nie dorobiłem się drugich pedałów a i buty mam jedne, jeżdżę stale na szosówce w SPD i znam sporo osób które z braku siana na SPD-r tak robi i jeszcze nie słyszałem żeby się noga nie mieściła

Napisano
Teraz mam dylemat kiedys widziałem jak ktos przymierzał buty mtb do roweru szosowego to noga będąc na pedale z chwilą ze skręconym kołem but chaczył o opone czy to jest możliwe ?? Ja zamówiłem rame 58 wiec czy jest mozliwosc ze but mtb bedzie mi haczył o opone ?? ;)

Może to był Yeti człowiek śniegu ,oni mają zazwyczaj duże stopy :)

Też jeżdżę w spd na szosie kumpel też jeździ i nigdzie nic nikomu nie chaczy

Napisano

Mi też nic nie chaczy. Może chodziło o haczenie? ;) Jeśli o to drugie, to przy odpowiednio mocno skręconym kole w czasie pedałowania mogę dotknąć opony. Jednak tak mocno skręcam koło tylko podczas zawracania, więc raczej nie ma się co przejmować.

Napisano

Na potwierdzenie słów Adamickiego, i ja się wpiszę :( Buty szosowe, rower szosowy, rozmiar ramy 56, butem zahaczam tylko gdy zawracam, w czasie jazdy bardziej się pochylasz na boki niż kręcisz kierownicą, spokojna głowa o te buty <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...