Skocz do zawartości

[amortyzator przod] za krotka rura sterowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie:)

moj problem polega na tym ze moja nowa rama ma znacznie dluzsza glowke od starej i rura sterowa od amortyzatora ktora byla idealnie docieta do starej ramy teraz jest chyba za ktorka-tu podkreslam CHYBA i pytam was czy rura sterowa po zalozeniu mostka moze siegac do polowy glebokosci mostka?czy powinna go "wypelnic" do samego konca? o matko dosc pokracznie to napisalem ale bardziej fachowo nie potrafie :blush:

dodam jeszcze ze po skreceniu wszystkich srob calosc sprawia stabilne wrazenie ale boje sie ze w ostrzejszym terenie moge stracic uzebienie, tak wiec co radzicie? nie przejmowac sie czy raczej kupic nowego amora?

Napisano

nie musi. powinna. jesli rura jest do polowy mostka to trzyma dolna sruba. jezdzilem tak i nie bylo problemu. w zaleznosci od modelu mostka mozesz go wymienic na niski - wtedy gorna sruba bedzie blizej rury sterowej. roznica w wysokosci moska moze byc bardzo duza. aha - NIE traktuj mojego zdania jako opinii wiązącej. to tylko i wylacznie moja opinia.

Napisano

rura sterowa powinna konczyc sie 2mm pod gorna krawedzia mostka. jesli nie siega mozna kupic:

- nizsze stery

- nizszy mostek

jesli to nie wchodzi w gre, ryzyko jest twoje. lepiej miec mostek z mocowaniem na 2 sruby.

Napisano

nizsze stery raczej nie wchodza w gre bo te sa juz mega niskie, ale nad mostkiem to faktycznie trzeba bedzie pomyslec...

na razie zaryzykuje, mam tylko nadzieje ze jak zacznie puszczac to stopniowo a nie na raz :blush: bo szkoda zeby nowy lakier sie poobijal na ramie :D

bardzo dziekuje za podpowiedzi:) pozdrawiam

Napisano

kumpel na taki sam problem, i śmiga w 4x i i jak na razie nic sie nie dzieje a jak widoma w 4x trosze trzeba podciągać kiere. Spróbuj z wymianą mostka na niższy. pozdrower

Napisano

Saszqa a moze powiedz poprostu ile od szczytu komina kończy Ci sie rura?

Jak boisz sie ze mostek lapie rure tylko jedna śrubą zawsze możesz sprobowac np. z mostkiem Truvativ z tylko jedną śrubą, wtedy będziesz mial od szczytu ok 10mm.

• Mod Team
Napisano
bo szkoda zeby nowy lakier sie poobijal na ramie :P

:):D:P Człowieku ty w najlepszym wypadku możesz mieć szwy na twarzy, a w najgorszym wylądować bez połowy uzębienia w szczęce lub innym poważnym urazem prowadzącym do inwalidztwa. Jednak lakier na ramię też ważny: cykloza ? czy głupota ?

Teoretycznie nie może tak być. W praktyce ile to wytrzyma zobaczymy :D, tylko, żeby ci do głowy nie przyszło teraz tam śrub alu montować jak trzyma to się na jednej tylko ;)

Napisano

po dokladnym zmierzeniu wyszlo mi ze do konca mostka brakuje 17mm...

czyli jedna sruba bardzo mocno chwyci a druga troche, tylko teraz pytanie czy jedna centralnie umieszczona sruba w truvativie chwyci mocniej w tym przypadku?

Pixon, to juz cykloza w najczystrzej postaci;)

Napisano

Mam mostek kalloy uno, wysokość 4cm. Rura sterowa dochodzi minimalnie do drugiej śruby, ok 10-12mm od góry mostka. To że nie sięga do górnej śruby to wcale nie znaczy ze ona nie trzyma wcale rury sterowej, mocne skręcenie obu śrub zapewni odpowiednie bezpieczeństwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...