miromalbork Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ostatnio zacząłem się zastanawiać i doszedłem do wniosku, że chyba odkręcę od hussefelta mniejszą zębatkę i zamontuję jakiś napinacz, zamiast montować przerzutkę. Ale jaki sprzęt zakupić? W Shredzie nie mam niestety mocowania pod napinacz, wkręcałbym pod suport. Zainteresował mnie PM Socho, Truvativ boxguide i jego odpowiedniki oraz point lub bop taki Oglądałem jeszcze to, ale niska cena sugeruje mi, że to niska jakość i nie warte zakupu. Słusznie? Napinacz ma byc na 36z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxer Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 JA mam napinacz BOP ale ten zwykły za 40 zł i spisuję się dobrze! Parę razy mi łańcuch spadł ale to dlatego ze mam za daleko blat od napinacza i musiałem dać podkładki, ale teraz jak wyregulowałem to tak od 3 tyg. ani razu mi nie spadł. Podobno ten truvativ jest bardzo dobry, wiele osób na tym jeździ, takie same opinie są o PM socho. Jeśli masz tyle kasy na napinacz to ja bym brał albo truvativa albo PM tego pointa sobie odpuść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 http://allegro.pl/item313842409_napinacz_d...de_34_46_t.html Zna ktoś może ten napinacz i wie jak się spisuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ten z linka powyżej wygląda podobnie jak Truvativ Boxguide, ale czy działa tak jak Truvatiw nie wiem. Mogę Ci polecić napinacz Boxguide, gdyż kilka osób w okolicy śmiga na takich i są bardzo zadowoleni. Polecam od nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Aktualnie mam i polecam boxguide'a. Zalety - duża możliwość regulacji - ustawienie kąta dolnego ramienia z rolką, wysunięcie rolki, przesunięcie klatki góra-dół (ilość zębów od 34 do 46) oraz na boki, a do tego nie jest zbyt ciężki i jest cichy. Wady - jak na razie nie odkryłem. Wcześniej miałem pmsocho i używałem go ponad rok. Zalety - napina łańcuch i chroni przed jego spadaniem i to chyba wszystko... A i cenowo nie jest az taki drogi - płaciłem 110zł bez rockringu zewnętrznego (miałem w korbie). Wady - brak jakiejkolwiek regulacji, przez to, że jest robiony pod określoną ilość zębów nie ma możliwości zmiany korby na mniejszą/większą bez zmiany napinacza, jest ciężki pomimo, że to alu i głośny (szczególnie na początku). Ten dm tak samo jak prodigy profes to z wyglądu ta sama konstrukcja co boxguide, tylko nie wiadomo jak z wykonaniem i jakością. Osobiście wolałem dołożyć jakieś 30zł do boxguide'a i kupić napinacz sparwdzony. A napinacze takie jak project-x, point oraz wszystko noname to moim zdaniem tandeta niewarta jakichkolwiek pieniędzy. Podsumowując - boxguide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Dziękuję za pomoc. Mam jeszcze pytanko-czy przy małej zębatce nie ma lipy w truvativie boxguide (wtedy sporo napinacza wystaje do góry)? Znalazłem jeszcze coś takiego : FSA Chain Pimp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 A jaki masz blat w korbie? Ten fsa wygląda na porządny, ale brakuje mi w nim możliwosci regulacji rozwarcia ramion i... ten żółty kolor kółeczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Mam 36z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 U siebie mam 38z i boxguide'a i wszystko pasuje to siebie idealnie. A między 38 i 36 dużej róznicy nie ma w wielkości blatu, wiec też nie będzie żadnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Dartmoor wypuścił teraz 2 nowe napinacze http://www.dartmoor.pl/ > dział napinacze > tracko i slider. Wyglądają nawet ciekawie, ale jeszcze nie sprawdzone i nie wiadomo jak z ich jakością i pracą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdekSquad Napisano 26 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 a ten napinacz projectX? potrzebuje teraz szybko napinacza a na razie kasy nie ma... wytrzymalby tak z 3-4 miesiace?? sprawdza sie wogole?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Temat nadal aktualny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ostatecznie napinacz zrobiłem samemu Banan jest z alu 5mm, adapter z alu 3mm (montowany zamiast podkładki od howitzera). Regulacja w zakresie ok. 50 stopni, pod zębatki 28-48z. Rolek nie robiłem samemu z powodu braku odpowiedniego zaplecza technicznego Aktualnie użyte są śrubki na klucz płaski (mają mniejsze łebki, o poprzednie śrubki od v-ek ocierała korba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 3 Lipca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Nawet fajnie Ci to wyszło. Wyglądem nie odbiega zbytnio od niektórych (tańszych). Napisz jak się sprawuje to nowe urządzenie. Mam nadzieję, że posłuży długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.