Skocz do zawartości

[Srodek Suportu] jak mierzyc srodek suportu?

bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym sie zapytac czy wie ktos moze jak dobrze wyemirzyc dlugosc/czy szerodoks Srodka suportu.

Zakupilem Korbe RPM na kwadrat, i teraz chce kupci Srodek Suportyu ne wiem czy 113 niebedzie za maly jak to wymierzyc ?

drugim parametrem jest szerokosc mufy supoertowej (ta "rurka" w ktora wkrecasz suport). najlepiej zmierzyc suwmiarka.

Dodam tylko że jej szerokość wynosi 68 lub 73mm (czasami kupując wkład suportu do mufy 73 mm dostajesz podkładki dzięki kótrym można go wkręcić do mufy 68...)

nie da sie za krotkiego wkladu wkrecic w przydluga rure. mozna za to zastosowac wkladke, ktora zapobiegnie wystawaniu nadmiaru gwintu. tak na logike oczywiscie.

To znaczy, ze moja logika dziala inaczej albo mam niewystarczajaca widze. :D Nie chodzi o dlugosc, tylko szerokosc. Jak mozna cos szerszego wsadzic w cos wezszego? (bo jakas wkladke "poszerzajaca" sobie jeszcze wyobrazam :) ).

montujac suport z jednej strony mufy wkrecasz sam wklad, a z drugiej strony adapter (lub miske, jak kto woli). zeby suport sie nie ruszal musi "oprzec sie" na adapterze, czyli ten musi byc wkrecony wystarczajaco gleboko (czyt: do konca). jesli suport bedzie za krotki, to adapter nie zapewni mu odpowiedniego mocowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...