Hincó Napisano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Z tego co piszesz to wynika że lepiej żebym sobie dał spokój bo za biedny jestem na fulla.. Dampera bede od razu chciał zmienić na jakisz blokada bo ma zbyt duży skok do jazdy po aswalcie chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Raczej mu chodzilo o to ze aby cieszyc sie normalna jazda trzeba jezdzic na innym rowerze niz full. Bo nawet bardzo drogi full do DH sie nie sprawdzi tak jak sztywnaik, soft czy full do XC. Jesli chodzi o jazde po asfalcie i jazde pod gorke oczywiscie. Dlatego prosilem Cie bys sie zastanowil w jakim kierunku na rowerze chcesz sie rozwijac. Bo teraz to masz wszystko po trochu, a rowerow do wszystkiego po trochu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 za duzy skok na asfalt? pokazany ci poison ma skok 150 mm - ja mam blizniaczą ramę pod nazwą checker pig. zwykly amor sprezynowy dhm burner z regulacja tlumienia powrotu i kompresji - a tej regulacji nie uzywam. sign ma 160 mm a poison 150. mam za miekka sprezyne w stosunku do mojej wagi i roztrzygajace o bujaniu na asfalcie lub nie jest nie obecnosc platformy tylko ustawienie tlumienia powrotu. no i technika jazdy. przy masie signa problemem bedzie nie bujanie a przede wszystkim waga roweru. choc znam i goscia ktory jezdzil na wycieczki 170 km po asfalcie na zjazdowce ważącej 23 kilo. musial deptac na stojąco bo pozycja siodełka nie sprzyjala jezdzie na siedząco. sign to rower do jazdy w dol. jesli istotna czescia twojego poruszania sie na rowerze bedą dojazdy do pracy to nie wiem czy to dobry pomysl. jesli masz drugi rower to wogole nie wiem po co chcesz go uzywac jako dojazdowki w celach innych niz tych do ktorych jest przeznaczony. nie bardzo rozumiem "wycieczki w gronie znajomych". wszyscy uzywacie rowerow w stylu signa do wycieczkowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hincó Napisano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 choc znam i goscia ktory jezdzil na wycieczki 170 km po asfalcie na zjazdowce ważącej 23 kilo. musial deptac na stojąco bo pozycja siodełka nie sprzyjala jezdzie na siedząco. O mnie mówisz? A serio to najdłuższa trasa na moim starym fullu była coś koło 70km po bieszczadzkich asfaltach przechodzących w słowackie, nie mam żadnych blokad w nim, podkręciłem tylko tylną sprężyne na max i napiecie wstępne z przodu i dało sie mimo ok 20kg wagi roweru, półautomatycznej przerzutce(jak było ciężej to mi zmieniała na lżejszy bieg,max o 1) i z cięzkim plecakiem z aparatami, statywem i napojami ;] No i do jazdy na stojaco sie baaardzo przyzwyczaiłem ale to ze względu chyba na to że sporo sobie jeżdze po 'trudnych' traskach przeze mnie zrobionych, i to wymusza spory balans ciałem i stanie na pedałach.. sign to rower do jazdy w dol. jesli istotna czescia twojego poruszania sie na rowerze bedą dojazdy do pracy to nie wiem czy to dobry pomysl. Czy istotnato sie okaze, ale na pewno bede czasami jechał właśnie na rowerku do pracy ze względu na korki i niesprzyjające czasy odjazdów autobusów.. jesli masz drugi rower to wogole nie wiem po co chcesz go uzywac jako dojazdowki w celach innych niz tych do ktorych jest przeznaczony. Mam starego fulla na którym dotychczas sie poruszałem po drogach i to byłaby alternatywa krossa jeżeli tenże kross szedłby cięzej po aswalcie w co wątpie.. wszyscy uzywacie rowerow w stylu signa do wycieczkowania? Nie, tylko ja; choć kumpel kupuje nowy rower właśnie i nie wie co kupić bo ma kase na jeden rower a strasznie spodobały mu sie zjazdy na moim rowerze.. Chyba decyzja bedzie taka, że kupie FR1, pojeżdże, jeżeli sie mi nie połamie a bedzie mnie stać to sobie go upgradeuje(lepszy amor, tarcze i moze coś jeszcze); starego fulla zostawiam na razie i jeżeli nie bedzie mi sie na nim lepiej do pracy jeździć niż na krossie to to go sprzedam/dam komuś i zainwestuje w krossa.. proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malar Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 zapytam jeszcze raz....gdzie ja mozna dostac ? ( wyłaczajac allegro itp. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ramy FR 2 nie dostaniesz nigdzie poza allegro, bo te ramy pochodzą z rozbiórek rowerów lub są to ramy zdjęte z taśmy produkcyjnej. Jak miałbym zmianiać ramę to kupiłbym cos lepszego od FR 2. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malar Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 podobno jakis sklep w krk ma ta rame... szkoda ze nic sie na allegro nie pojawia ostatnio, pamietam ze kiedys byly nowe fr 2 ale bez dampera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 nie bardzo rozumiem "wycieczki w gronie znajomych". wszyscy uzywacie rowerow w stylu signa do wycieczkowania? Osiedlowy lans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hincó Napisano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Osiedlowy lans Raczej terenowy i nie lans a zwiedzanie terenów; ] i podziwianie pięknych widoków ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 to ja powiem tylko... a nie mówiłem enduro spokojnie by wystarczył to najbardziej uniwersalny rower bo i skoczysz gdzie nie gdzie a i na wycieczki super sprawa:) tamten poison był b. fajny moim zdaniem, tylko drogi, moze coś z gianta? http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/1961/31311/ http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/2001/31297/ http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/1965/31302/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 w swietle ostatnich dyskusji nazywniczych raczej all mountain. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rmk_90 Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 jeden pies - enduro i ol mołtajn to W POLSCE to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hincó Napisano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Gdzie na tej stronie są ceny? ;> Czekam na odp ile mi moga spuścić z FR1 06', jak zejdą do 1500 to raczej biore tego dziada i potem bede sie martwił co dalej Możliwe że zmienie rame na 4 zawiasa na początek ale musze poczekać Z drugiej strony odkryłem że u mnie w mieście jest klub gości od DH/FR i właśnie jeden z nich ma FR1, pozatym kolesie fajny tor mają-takie miasteczko bajkerów, mnóstwo sporych chopek itp Rozważe inne propozycje w tym składanie roweru od zera ; ] Chciałbym eby sie dało porównać wieksza ilość rowerów naraz w jednym miejscu, tylko gdzie tkai uprzejmy sklep znajde? ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Symone Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 czy sign fr1 nadaje sie do normalnej jazdy/po asfalcie? chcial bym go kupic i jezdzic po ulicach a czasem wypad w góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Jazda 18-to kilowym klocem po mieście jest dla mnie nonsensem. W góry to też raczej na zjazdy bo ciężko się na nim podjeżdża (masa i tłumik bez blokady). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 27 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Jak wynika z tego testu, nie jest tak źle (można pojeździć} : http://www.rower.com/archiwum.php?art=2810 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.