Skocz do zawartości

[Giełda] Nieaktualne tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :devil:

Ostatnio szukałem różnych rzeczy w dziale "Giełda", szczególnie "Sprzedam" i stwierdziłem, że znacząca, jeśli nie większa, część tematów jest nieaktualna.

Zdarzały się hasła, po których wyszukaniu dostawałem kilkanaście tematów, wszystkie nieaktualne.

Niektóre mają "przedpotopowe" daty, inne kończą się nieaktywnym już linkiem do allegro, zdarzyło mi się też pytać czy aktualne i dowiedzieć się, że nie. Rzadko autorzy piszą, że zakończone. A w przyklejonym topicu "PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ OGŁOSZENIE" wyraźnie jest napisane:

W momencie kiedy ogłoszenie przestaje być aktualne proszę się skontaktować ( PW/e-mail/raport postu z prośbą o skasowanie ) w celu jego usunięcia
. Jest to bardzo sensowne, ale to nakaz, czy prośba?

Bo niestety, ten dział trochę stracił już na funkcjonalności z nadmiaru przedawnionych ogłoszeń..

Nie chciałbym zwalać nowej roboty na moderatorów, ale może dałoby się to jakoś posprzątać trochę...? Byłoby trochę męczące kontaktować się z autorami wszystkich topiców i pytać, ale może np. zadać pytanie w tematach starszych, niż powiedzmy pół roku i skasować w razie braku odpowiedzi? To tylko przykładowa propozycja, warto by coś z tym zrobić, piszę bo w końcu ja modem nie jestem, żeby zgłaszać cudze tematy do kasowania, ale niektórym proponowałem to i temat dalej istnieje.

lekko posprzątałem, przeniosłem wszystkie tematy z zeszłego roku do śmietnika, na gruntowniejsze porządki nie mam czasu.

WSZYSTKIE z zeszłego roku?? Z 2007? Mamy luty 08, więc tematy np z grudnia 07 mogą być całkowicie akualne! To chyba błąd?

Aczkolwiek dużo czyściej się zrobiło, jeśli dobrze pamiętam, to parę razy więcej tego było?

Nie to, że tak powinno być ale tak jest ! Każdy temat który tam zobaczę z informacją nieaktualne/sprzedane etc zostaje skasowany tak samo raportowane.
Dzięki Ci za to Lookas 46 ;) Raportowane w sensie, że założyciel tematu pisze, że nieaktualny i do usunięcia, czy że można raportować cudze tematy opcją raportowania postów i pisać, że nieaktualne?

A to dobrze.

Ale doprawdy chyba znajdą się poszkodowani, którym usunięto tematy..

No ale mogą to zgłosić, żeby zostały przywrócone, jeśli im zależy, nie...?

To OK. A tak sobie myślałem, że niektórym to pewnie szkoda tych paru postów na liczniku.. Fuj fuj wstydźcie się :D Może nie powinienem tyle myśleć..

Dzięki za porządeczek Ślawus ;)

A nie można ustawić automatycznego kasowania starych tematów? Np. jeśli przez miesiąc nikt nie odpowie to do kosza. Jeśli oferta byłaby nadal aktualna temat można przecież założyć jeszcze raz. Na allegro też nie ma opcji "wystaw na zawsze" tylko max to 2 tygodnie, przez to nie ma śmietnika.

No, myślę, że na forum są trochę inne realia, miesiąc to mało, ale przy trochę większym okresie IMHO mogłoby być OK :)

jeśli (...) nikt nie odpowie to do kosza

To istotne też wg mnie :)

Tylko pytanie, czy łatwiejsze i wygodniejsze będzie stworzenie skryptu usuwającego automatycznie, czy co jakiś czas kasowanie przez moderatora tematów np. sprzed 2 miesięcy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...