GdyniaBiker Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam Ostatnio szukałem różnych rzeczy w dziale "Giełda", szczególnie "Sprzedam" i stwierdziłem, że znacząca, jeśli nie większa, część tematów jest nieaktualna. Zdarzały się hasła, po których wyszukaniu dostawałem kilkanaście tematów, wszystkie nieaktualne. Niektóre mają "przedpotopowe" daty, inne kończą się nieaktywnym już linkiem do allegro, zdarzyło mi się też pytać czy aktualne i dowiedzieć się, że nie. Rzadko autorzy piszą, że zakończone. A w przyklejonym topicu "PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ OGŁOSZENIE" wyraźnie jest napisane: W momencie kiedy ogłoszenie przestaje być aktualne proszę się skontaktować ( PW/e-mail/raport postu z prośbą o skasowanie ) w celu jego usunięcia. Jest to bardzo sensowne, ale to nakaz, czy prośba? Bo niestety, ten dział trochę stracił już na funkcjonalności z nadmiaru przedawnionych ogłoszeń.. Nie chciałbym zwalać nowej roboty na moderatorów, ale może dałoby się to jakoś posprzątać trochę...? Byłoby trochę męczące kontaktować się z autorami wszystkich topiców i pytać, ale może np. zadać pytanie w tematach starszych, niż powiedzmy pół roku i skasować w razie braku odpowiedzi? To tylko przykładowa propozycja, warto by coś z tym zrobić, piszę bo w końcu ja modem nie jestem, żeby zgłaszać cudze tematy do kasowania, ale niektórym proponowałem to i temat dalej istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 lekko posprzątałem, przeniosłem wszystkie tematy z zeszłego roku do śmietnika, na gruntowniejsze porządki nie mam czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Witam, mam na ten temat takie samo zdanie jak GdyniaBiker. Uważam, że tematy na Giełdzie powinny być usuwane zaraz po sprzedaży lub wycofaniu oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Nie to, że tak powinno być ale tak jest ! Każdy temat który tam zobaczę z informacją nieaktualne/sprzedane etc zostaje skasowany tak samo raportowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 lekko posprzątałem, przeniosłem wszystkie tematy z zeszłego roku do śmietnika, na gruntowniejsze porządki nie mam czasu. WSZYSTKIE z zeszłego roku?? Z 2007? Mamy luty 08, więc tematy np z grudnia 07 mogą być całkowicie akualne! To chyba błąd? Aczkolwiek dużo czyściej się zrobiło, jeśli dobrze pamiętam, to parę razy więcej tego było? Nie to, że tak powinno być ale tak jest ! Każdy temat który tam zobaczę z informacją nieaktualne/sprzedane etc zostaje skasowany tak samo raportowane. Dzięki Ci za to Lookas 46 Raportowane w sensie, że założyciel tematu pisze, że nieaktualny i do usunięcia, czy że można raportować cudze tematy opcją raportowania postów i pisać, że nieaktualne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 można raportować cudze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A to dobrze. Ale doprawdy chyba znajdą się poszkodowani, którym usunięto tematy.. No ale mogą to zgłosić, żeby zostały przywrócone, jeśli im zależy, nie...? To OK. A tak sobie myślałem, że niektórym to pewnie szkoda tych paru postów na liczniku.. Fuj fuj wstydźcie się Może nie powinienem tyle myśleć.. Dzięki za porządeczek Ślawus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Przecież liczba postów się nie zmienia nawet jak temat zostanie skasowany. Mam rację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 masz rację z liczbą postów, a poza tym tematy nie są skasowane, tylko przeniesione do śmietnika więc jak co to można przywrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ślawus a nie lepiej byłoby całkowicie usuwać, żeby nie obciążać śmietnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 To teraz w śmietniku będziemy mieli więcej tematów niż gdziekolwiek indziej na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Spokojnie, smietnik jest regularnie czyszczony - jesli nikt się o te tematy nie upomni, niebawem odejdą w wiekuisty niebyt Pozdrówko kojące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Czemu w śmietniku są tematy z 2006 roku? IMO śmietnik powinien być czyszczony co 30 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 A nie można ustawić automatycznego kasowania starych tematów? Np. jeśli przez miesiąc nikt nie odpowie to do kosza. Jeśli oferta byłaby nadal aktualna temat można przecież założyć jeszcze raz. Na allegro też nie ma opcji "wystaw na zawsze" tylko max to 2 tygodnie, przez to nie ma śmietnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 No, myślę, że na forum są trochę inne realia, miesiąc to mało, ale przy trochę większym okresie IMHO mogłoby być OK jeśli (...) nikt nie odpowie to do kosza To istotne też wg mnie Tylko pytanie, czy łatwiejsze i wygodniejsze będzie stworzenie skryptu usuwającego automatycznie, czy co jakiś czas kasowanie przez moderatora tematów np. sprzed 2 miesięcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 20 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Nie wiem jak IP.Board ale w phpBB jest taka opcja, nie trzeba nic dodawać/modyfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.