wiesław Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 jak w temacie szukam instrukcji montażu , po polsku, mam nowe , czy one gotowe są do montażu ? , jak skrócić wężyk ??
tobo Napisano 10 Lutego 2008 Napisano 10 Lutego 2008 ktory rocznik tych hamulcow? jakie mocowanie zacisku do ramy/widelca? do skrocenia przewodu potrzeba koncowki zaprawiajacej kabel i oliwki jak tez oleju mineralnego oraz koncowek odpowietrzajacych, wezyka oraz strzykawek lub przynajmniej jednej.
wiesław Napisano 11 Lutego 2008 Autor Napisano 11 Lutego 2008 to nowe hamulce w kartonie mają chyba wszystkie końcóweczki,
wiesław Napisano 23 Lutego 2008 Autor Napisano 23 Lutego 2008 zamontowałem hamulce ale podczas kontroli przedniego ham. wyrwało mi przewód , słabo miałem przykręcone, i teraz klamka głęboko schodzi i wdaje dźwięk jakoby była zapowietrzona, ale generalnie hamuje, mam instrukcję ale nie wiem o co chodzi z tą regulacją,
tobo Napisano 23 Lutego 2008 Napisano 23 Lutego 2008 jesli to nowe hamulce to magury sa sprzedawane jako gotowe do montazu. jak moglo wyrwac przewod w czasie kontroli hamulca? odkrecales przewod?
wiesław Napisano 24 Lutego 2008 Autor Napisano 24 Lutego 2008 skracałem przewód i za słabo przykręciłem śrubę mocującą,
mwegrzyn Napisano 5 Marca 2008 Napisano 5 Marca 2008 Nowe hamule magury sprzedawane są z nie dociętymi przewodami ale zalanymi , tzn zawsze trzeba je skrócic , Czyli po ponownym zamontowaniu , prawdopodobnie nie byla odpowiednio dokręcona końcówka klamki , i podczas naciśnięcia na klamkę wyrwało koniec pancerza , na twoim miejscu , przeprowadziłbym zabieg odpowietrzenia i ponownego osadzenia pancerza w klamce , proponuję udac się do serwisu , niby jest to proste , ale trzeba meć wprawę aby dobrze to zrobic .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.