wiesław Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 jak w temacie szukam instrukcji montażu , po polsku, mam nowe , czy one gotowe są do montażu ? , jak skrócić wężyk ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 ktory rocznik tych hamulcow? jakie mocowanie zacisku do ramy/widelca? do skrocenia przewodu potrzeba koncowki zaprawiajacej kabel i oliwki jak tez oleju mineralnego oraz koncowek odpowietrzajacych, wezyka oraz strzykawek lub przynajmniej jednej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 to nowe hamulce w kartonie mają chyba wszystkie końcóweczki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 zamontowałem hamulce ale podczas kontroli przedniego ham. wyrwało mi przewód , słabo miałem przykręcone, i teraz klamka głęboko schodzi i wdaje dźwięk jakoby była zapowietrzona, ale generalnie hamuje, mam instrukcję ale nie wiem o co chodzi z tą regulacją, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 jesli to nowe hamulce to magury sa sprzedawane jako gotowe do montazu. jak moglo wyrwac przewod w czasie kontroli hamulca? odkrecales przewod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesław Napisano 24 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 skracałem przewód i za słabo przykręciłem śrubę mocującą, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 5 Marca 2008 Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Nowe hamule magury sprzedawane są z nie dociętymi przewodami ale zalanymi , tzn zawsze trzeba je skrócic , Czyli po ponownym zamontowaniu , prawdopodobnie nie byla odpowiednio dokręcona końcówka klamki , i podczas naciśnięcia na klamkę wyrwało koniec pancerza , na twoim miejscu , przeprowadziłbym zabieg odpowietrzenia i ponownego osadzenia pancerza w klamce , proponuję udac się do serwisu , niby jest to proste , ale trzeba meć wprawę aby dobrze to zrobic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.