uchmanek Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 jesli zamiast avida wezmiesz extralite ultrabrakes, to dzwignie ok 70g a hamulec 2*95g, czyli 260. z pancerzami i linkami bedzie ponizej 300g (to 120g ktore zalozyles na olinowanie, to jest po prostu naginanie faktow do teorii). w takiej sytuacji roznica miedzy v'kami a marta to 400g. jesli takie rozwiazanie jest dla ciebie zbyt anorektyczne wejdz na google i znajdz sobie inne. jest tego pelno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 http://www.xclusivebikes.com/cmei/prodView.asp?idproduct=256 Fajne te hamulce. Brzydkie, moze nawet sztywne beda bo widac po konstrukcji ze w miare przemyslana. Ale kosztuja 170 euro za sztuke czyli za 2 szczeki placisz tyle co za Marte SL. A jeszcze klamki sa do kupienia. Za ich cene kupisz Formule Puro i masz mniejsza roznice (choc nadal spora) ale za to tarczowki a nie watpliwie sztywne Vki. No i waza one 99 a nie 95 gram EDIT: Widze ze klamka tez 169 euro kosztuje. Nie wiem czy to jest cena za komplet czy jedna czesc. Jezeli jedna czesc to trzeba miec nierowno pod sufitem by tyle za to placic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 No i pełen wypas. Każdy niech podchodzi do sprawy jak chce. Aktualnie mnie najbardziej interesują V-ki. Nie mam w planach wydatków na tarcze. Z innej strony SD7 zupełnie by mnie zadowoloły, miałem w rowerku który mi sprzątnęli. Działały genialnie, a waga wysoce zadowalająca. Takie kombinowanie jak powyżej to przesada. Gdybym miał siano na takie syfnie wyglądające V-ki to z pewnością bym wolał cięższe ale skuteczniejsze topowe tarczówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 heh ja po zmianie tektro na sd7 przestałem myśleć o tarczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 16 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 heh ja po zmianie tektro na sd7 przestałem myśleć o tarczach Czyli rzadko jezdzisz w błocie i nie centrują ci się obręcze U mnie SD7 z tyłu po przejeździe przez grube błoto nie działa kompletnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 17 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 To akurat fakt ze jak na V'kach wjedziesz w bloto to lepiej zeby to byla plaska droga a nie stromy zjazd bo wowczas mozesz zaczac zmawaic paciez No chyba ze technicznie obrocisz rower bokiem do stoku ale nie zawsze sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.