b1ogusz Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Witam Zmienilem obrecze na Mavic D521 pozostajac przy hamulcach Avida SD7. Klocki z Avidow maja jeszcze z 60% jednak sa dosc nierowno wytarte, obrecz z kolei ma "nacinany" rant (jakby zabkowany ^^^^^^). Co moze byc przyczyna pisku przy hamowaniu? Sadzicie ze spilowanie klockow do rownej powierzchni cos zmieni? Na poprzedniej obreczy - Alex ACE18 nic nie piszczalo, nawet przy temp ok 0 i sporej wilgotnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja mam nówki hamulce i obręcze. SD5 i Crostini od Alex'a. Popiskują mi czasem, co mnie irytuje. W Twoim przypadku polecam podpiłowanie, chociaż delikatne i sprawdzenie jak wtedy się sprawa ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 upewnij sie, ze klocki sa ustawione zbieŻnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.