Skocz do zawartości

[magnes] Na płaskie szprychy

Nawrotek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mogę się podpiąć do tematu [magnes ?]

Wzbogaciłem się o Mavic'i Crossmax ST. (grubaśne szprychy). Jest szansa jakoś zaadaptować do nich standardowy magnesik Sigmy ?

Jakieś inne patenty ?

• Mod Team
Napisano

A nie można po prostu jakiegoś magnesu małego wziąć i do szprychy przykleić. Było takie coś na light-bikes o tuningu właśnie tych magnesów i zmniejszaniu wagi całości :D

• Mod Team
Napisano

Magnes na płaskie szprychy dostanie się w każdym rowerowym.

Produkują je firmy sprzedające liczniki takie jak VDO czy Mavic.

A magnes na "grube" szprychy sprzedaje na 100% Mavic. :)

Napisano

Nie ma co bawić się w prowizorkę, klejenie taśmą, piłowanie itp. Miałem ten sam problem i kupiłem fajny magnes VDO do płaskich szprych za ok 20 zł. W CR teź można dostać.

Napisano

20 zł za magnes na szprychy!!!! :w00t::excl::(:unsure::wacko::blink::angry2::confused::down::ermm: toż to zdzierctwo już lepiej pokombinować z taśmą i zipami czy brzeszczotami a nie dla mnie przesada 2 dyszki za mały syf :(

Napisano

Ja do plaskich szprych (kola sh 505) dalem zwykly magnesik sigmy tylko leciutko podpilowalem rowki. Magnesik trzyma sie bardzo dobrze nie zjezdza alni sie nie kreci.

Napisano

Już sobie zrobiłem <_< Wziąłem dremla i wyrżnąłem koło przy końcu gwintu magnesa. Trzymie się, działa, i jest gitarka ;DD

Mam licznik, który skroiłem mamusi, bo ona i tak rzadko jeździ :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...