Nawrotek Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam, mam problem, otóż jaki zastosować magnes do licznika na płaskie szprychy? Te standardowe nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Są specjalne magnesy na płaskie szprychy. Ja taki mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A nie wystarczy odrobine podpilowac rowek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Warto spróbować, bo magnes na płaskie szprychy nie jest tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav4 Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mogę się podpiąć do tematu [magnes ?] Wzbogaciłem się o Mavic'i Crossmax ST. (grubaśne szprychy). Jest szansa jakoś zaadaptować do nich standardowy magnesik Sigmy ? Jakieś inne patenty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Kurde, nie ważne czy drogi czy tani, chodzi mi o to czy i gdzie go dostanę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 W Harfie zapewne skoro do Maviców jest w zestawie zawsze taki magnesik, a poza tym to nie wiem gdzie taki można dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Można zip'em założyć ten magnesik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravo XC Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Powinieneś bez problemu dostac w sklepie rowerowym. U nas w Czechach nie było problemu, w końcu tez zmieniłem kółka na Mavic. Zapłaciłem 150kc. Dodatkowo mają silny magnes zakres do 10mm odległosci Na tej fotce dobrze widać: http://picasaweb.google.com/haker1983/CUBE...658149370033666 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 9 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A nie można po prostu jakiegoś magnesu małego wziąć i do szprychy przykleić. Było takie coś na light-bikes o tuningu właśnie tych magnesów i zmniejszaniu wagi całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Magnes na płaskie szprychy dostanie się w każdym rowerowym. Produkują je firmy sprzedające liczniki takie jak VDO czy Mavic. A magnes na "grube" szprychy sprzedaje na 100% Mavic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maras 79 Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Nie ma co bawić się w prowizorkę, klejenie taśmą, piłowanie itp. Miałem ten sam problem i kupiłem fajny magnes VDO do płaskich szprych za ok 20 zł. W CR teź można dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 20 zł za magnes na szprychy!!!! toż to zdzierctwo już lepiej pokombinować z taśmą i zipami czy brzeszczotami a nie dla mnie przesada 2 dyszki za mały syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja za swój z VDO na płaskie szprychy płaciłem 17 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Dzięki za rady, znalazłem w CR za 15zł z sigmy, jak będę licznik u nich zamawiać to sobie magnesa dorzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja do plaskich szprych (kola sh 505) dalem zwykly magnesik sigmy tylko leciutko podpilowalem rowki. Magnesik trzyma sie bardzo dobrze nie zjezdza alni sie nie kreci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Już sobie zrobiłem Wziąłem dremla i wyrżnąłem koło przy końcu gwintu magnesa. Trzymie się, działa, i jest gitarka ;DD Mam licznik, który skroiłem mamusi, bo ona i tak rzadko jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.