Paweł 13 Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 Witam Kupiłem dzis licznik vetta v 100, ustawiłem rozmiar koła itp, załozyłem go na rower, pokreciłem przednim kołem a tu nic 0 reakcji... jakieś pomysły P.S licznik jest przewodowy z góry thx za pomoc
fallout Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 Spróbuj pokombinować z ustawieniem magnesu na kole(góra-dół)
Kubolt Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 ewentualnie sprawdz baterie w nadajniku, jezeli lezal wczesniej troche w sklepie to mogła sie rozładowac, ja tak miałem u siebie
Paweł 13 Napisano 8 Lutego 2008 Autor Napisano 8 Lutego 2008 próbuje cały czas ale nic sie nie zmienia ewentualnie sprawdz baterie w nadajniku, jezeli lezal wczesniej troche w sklepie to mogła sie rozładowac, ja tak miałem u siebie BATERIA JEST OK BO WSZYSTKO SWIECI TYLKO NIE POKAZUJE PREDKOŚCI Teraz zdiołem go jeszce raz i tak na sucho nie na rowerze tylkow rece potarłem magnesem o ten nadajnik na widelcu a jak z powrotem załozyłem ten cały licznik, nadajnik i magnes to znównie działa, może gdzieś nie ma styku ale gdzie... jakieś jeszce propozycje jakto rozwiazać??
nikodem Napisano 8 Lutego 2008 Napisano 8 Lutego 2008 czujniki lepiej łapą na skrajnym końcu a nie na środku przynajmniej tak jest w VDO i Treku czujnik podczas gdy "mija go" magnes robi takie ciche cyk zobacz czy ono występuje (cyk jest baardzoo ciche)
Kubolt Napisano 9 Lutego 2008 Napisano 9 Lutego 2008 próbuje cały czas ale nic sie nie zmieniaBATERIA JEST OK BO WSZYSTKO SWIECI TYLKO NIE POKAZUJE PREDKOŚCI Teraz zdiołem go jeszce raz i tak na sucho nie na rowerze tylkow rece potarłem magnesem o ten nadajnik na widelcu a jak z powrotem załozyłem ten cały licznik, nadajnik i magnes to znównie działa, może gdzieś nie ma styku ale gdzie... jakieś jeszce propozycje jakto rozwiazać?? Chodziło mi o baterie w NADAJNIKU edit: Sorry mój blad myslałem ze licznik jest bezprzewodowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.