Skocz do zawartości

[Linki] Mechaniczny hamulec tarczowy - jakie ?

.PaVLo.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, stoje przed zakupem linek do nowo zakupionych hamulców tarczowych Avid BB7 2008, do tej pory używałem oryginalnych Avida z kompletu Full Metal Jacket (świetny komplet), ale pora je wymienić po 4 latach i tutaj pytanie, jakie najlepiej kupić ? może być jakiś komplet z pancerzami, widziałem u kumpla czarne, ale nie moge ich namierzyć ;)

Napisano

Też stoje przed wyborem linek do hamulców BB7, przy okazji wymieniłbym też pancerze :wacko: Ciekawe jaką średnice mają linki MTB CLIM 8 <_<

Napisano

Miałem kilka lat temu tylny hamulec (mechaniczną tarczowkę BlackBox) połączony z linką Clark's Clim8. Skłamałbym mówiąc , że poza różowym kolorem zauważyełm jakiekolwiek różnice w porównaniu do linki za 2 zł. Przyznam jednak, że używałem jej dosyć krótko (około pół roku), wiec moze nie miałem okazji poznać jej cudownych właściwości, dzięki którym kosztuje dziesięć (a wówczas w sklepie stacjonarnym jeszcze, to kilkanaście) razy więcej.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Może opiszesz swoje wrażenia, jak się sprawują, czy jest różnica między zwykłymi - nie markowymi, z jakimi pancerzami współpracują? Za wszelkie opinie z góry dzięki!

Napisano

nie zerwałem ich jeszcze, więc nie jest źle, na razie docieram nowe klocki, ale czuć, że nie traci się mocy na lince, bo jest już wstepnie rozciagnięta, przerzutki chodza płynnie, w sumie tutaj dużej różnicy nie czuje :wub:

Napisano

Ja polecam teflonowe accenta, bo mam je aktualnie w swoim rowerze. Linki są w pancerzach supreme, a całe olinowanie obsługuje BB5.Jak dla mnie rewelacja,bo koszt nie był wielki,a działanie jest rewelacyjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...