Skocz do zawartości

[rower] kross a6

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polecam Geax'y Titanium pod Prestę. Producent podaje wagę 118g, a ja trafiłem na egz. 112g i 114g. Tylko są dwa razy droższe od Ultralightów, około 22zł za sztukę, kupiłem je bo nie mogłem nigdzie znaleźć Ultralightów, tylko Allegro a czekać mi się nie chcciało :mellow:

Ale jestem zadowolony z nich, nie puszczają powietrza. Warto cienkie i lekkie dętki przetrzeć talkiem przed założeniem na obręcz.

Mnie szlag trafia jak po miesiącu nieużytkowania roweru wsiadam na niego a maxxisy ultralight schreader {auto} mają wtedy mniej niż połowę dawnego ciśnienia.

Oddałem koło na gwarę i po ponad 25 dniach je odebrałem to już trzeba było odwiedzić CPN :) Ale i tak polecam te dętki bo podpompowanie zaworu auto na stacji benzynowej raz na 2 tygodnie nie jest czymś tragicznym, ja to wręcz nawet lubię :)

Dętką podczas jazdy zawsze w jakimś stopniu "pracuje", żeby nie było za dużego tarcia pomiędzy oponą a dętką i żeby nie tworzyły się jakieś zadziory.

Ja jeszcze sypię trochę talku do opony i obracam ją, żeby talk się rozprowadził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...