Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Projekt systemu smarowania górnych goleni.

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Greg_PL o ile wszystko dobrze zrobisz to na pewno nie będzie wycieków, jedyną wadą będzie zwiększenie masy sprzetu. Ale o tym doczytaj już w temacie w/w

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Takie prostsze rozwiązanie jak chcesz mieć nasmarowane lagi, to założenie zwykłych gumek - harmonijek - chroniących je przed pyłem.

Po nasmarowaniu dłużej pozostaną "wilgotne" i czyste...

Chyba nie trzeba wlewać aż 0,5kg ;) A jak mówi Pixon, wszystko powinno być OK :)

Tylko zależy, co chciałeś uzyskać smarowaniem, bo z opisów "zalewaczy" wynika, że amory miękną znacznie, a to nie zawsze jest porządane..

Napisano

problem polega na tym, ze "harmonijki" to nie uszczelki. dostaje sie pod nie brud, ktory w polaczeniu ze smarem na goleniach stworzy piekna kompiel scierna.

Napisano

Ja ze swojej strony powiem jedno - zalej amortyzator olejem i będziesz miał spokój ze smarowaniem :) Ja taki manewr zastosowałem w swoim RS Judy J1 i z twartej spreżyny zrobił się całkiem przyjemny amorek na którego od tamtego czasu złego słowa nie powiem :) Tobie Ecia też proponuję tak zrobić bo właściwie Twoje TT to to samo co J1 :) A praca POWAŻNIE zmienia się drastycznie. Amor mięknie i wybiera właściwie wszystkie nierówności... żeby nie było przesady... Fox to to nie jest ale poprawa jak dla mnie ogromna :D

Pozdrawiam

Arek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...