Skocz do zawartości

[rama] kross sfx

tobo

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje opinii na temat ramy w tych rowerach. prosze nie pytac dlaczego nie inny rower, dlaczego taki tani full itd.

interesuja mnie opinie dotyczące:

1. jakości wykonania zawiasu: czy jest to lozysko slizgowe czy moze maszynowe, czy zawias ma zapędy do skrzypienia, jaka jest jakosc tego elementu w uzytkowaniu rekreacyjnym.

2. tlumik. to kind shock z regulacja tlumienia powrotu. jakiej jest twardosci standardowa sprezyna, ile dlugosci ma ten amor od srodka do srodka otworu, jak pracuje na tak tani sprzet, czy jest awaryjny.

moze ktos wie ile wazy rozmiar 17 cali w wersji sfx 500.

dzieki za wszelkie informacje

Jeden z moich sąsiadów posiada SFX 700 w rozmiarze 17 cali waży 16,3 kg

co długości dampera ma albo 190mm zawias jest na łożysku maszynowym

Twardość sprężyny standardowej 550 lbs

skrzypienie występowało-winny była za to była tulejka mocująca damper do ramy :mellow:

Wahacz jest dość sztywny.

Rower użytkowany jest rekreacyjnie jako taki sprawuje się nieźle

Imo w tym zastosowaniu sprawuje sie całkiem nieźle.

jak dziala tlumik? to ma byc rower uzytkowany komfortowo a ze ma tlumienie olejowe z regulacja wiec powinien byc teoretycznie dobry. kind shock ma w polsce kiepska renome w zwiazku z signami fr no ale tam to inna sprawa.

widzialem 500tke na zywo i podobala mi sie choc ksztalt ramy moze byc kontrowersyjny.

potrzebuje rower jako zamiennik za makrokeszowego fulla dla kobiety. obecny wazy z 18 kilo i jest raczej zalosny wiec tenze kross jesli jakosc wykonania zawiasu jest dobra powinien sprawowac sie duzo lepiej. waga zapewne bedzie nizsza. przerobkom poddane zostaną kola - zaloze cos lzejszego co do opon.

martwil mnie zawias bo jesli bylby zrobiony na slizgu to trudno byloby go na cos zamienic - ale skoro jest maszynowka to w takim zastosowaniu do jakiego by mial byc bedzie ok.

amora tylnego mam dobrego - tyle ze bedzie ciezszy od tego kind shocka bo ma zbiornik wyrownawczy.

przedniego suntoura zaleję olejem co powinno go zmiekczyc.

a tak przy okazji - przy jakiej wadze jezdzca ugina sie takowy xcr 100?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...