Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy ktoś z forum śmiga dla treningu tamtędy? Wczoraj podjechałem 31x pod Belwederską dziś 15x (raz za razem zjazd-podjazd), czasami dla urozmaicenia podjeżdżam Spacerową. ps. Efekty są dobre 3lata temu trenowałem tak przed wyjazdem do Karpacza (mój pierwszy wyjazd w góry) na miejscu wymiatałem na podjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Kurcze gdybym tylko mieszkał bliżej z ursynowa się zbytnio nie chcę pchać przez miasto, a słyszałem że Agrykola wymiata. Będę się musiał zainteresować tym. Może w ferie mniej ludzi będzie to i podróż ulicami milsza i przyjemniejsza. na razie to jeżdże tak po prostu ale jak widzę jakąś górkę to blacik, ręce na rogi, tyłek z siodełka i gazu ile w pary w nogach . Coraz łatwiej idzie więc progres jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ja ganiam prawie z Wileńskiego tak że kawałek też jest - ile to nie wiem bo nie mam licznika w KTM'ie zamontowanego jutro może to nadrobię. Dziś dałem odpocząć nogom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Kurcze gdybym tylko mieszkał bliżej z ursynowa się zbytnio nie chcę pchać przez miasto, a słyszałem że Agrykola wymiata. Będę się musiał zainteresować tym. Może w ferie mniej ludzi będzie to i podróż ulicami milsza i przyjemniejsza. andrej przecież masz fajną traskę z Ursynowa do Belwederskiej? I zmotoryzowani milsi w tamtych rejonach bo trochę więcej kamer i policji:) A Agrykola a także zjazd Belwederską lub Spacerową są super- wyprzedza się samochody:))) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 5 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Dziś byłem na Belwederskiej i mijałem kilu kolarzy Ktoś od nas ? 20x zaliczone Razem lekko ponad 45km (cała trasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Kiedyś jak miałem tylko mtb'a to tam śmigałem, stałe 27km/h pod belweder, teraz pewnie pod 31 by poszło , odkąd mam szosę to na mtb wychodzę rzadziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 tomczysko: mówisz o trasie Przyczółkowska -> Aleja Wilanowska -> Jana III Sobieskiego -> Belwederska? Hmm rzeczywiście opcja jest i to nawet nawet . W ferie na 100% spróbuje, dzięki wcześniej tego jakoś nie widziałem Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Belwederską można fajnie też pomieszać z Agrykolą i Dolną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczysko Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 tomczysko: mówisz o trasie Przyczółkowska -> Aleja Wilanowska -> Jana III Sobieskiego -> Belwederska? Dokładnie tak (o ile miałeś na myśli Przyczółkową?) , ale jak powiedział Lookas 46 są też inne dojazdowe traski, np. przez działki nad Wisłą, trochę dookoła ale jak fajnie:) Szkoda że chwilowo nie jeżdżę. Fajne są trasy w stolicy i obok niej:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Kiedyś jak miałem tylko mtb'a to tam śmigałem, stałe 27km/h pod belweder, teraz pewnie pod 31 by poszło Ze sie zapytam, jakie nachylenie ma ten podjazd, ze sie pod niego tak smiga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 9 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 kr1zje miał chyba na myśli pojedynczy wlot na górę, bo pomimo że czuję się coraz mocniejszy tam to końcówkę podbijam z prędkościami ok 13-15km/h ale to przy np 15-20 podjazdach, początek to faktycznie można i nawet 40km/h lecieć ale później to ja nie widzę za bardzo tych 30km/h :] Mega podjazd to nie jest ale czymś się trzeba ratować w wawie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helevorn Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Ja do tej pory glownie trenowalem podjazdy na Agrykoli. Podjazd moze o dosc niewielkim nachyleniu ale jak sie wjezdza X raz to mozna go poczuc w nogach... Belwederska tez sie fajnie podjezdza tylko szkoda, ze wiekszosc tego podjazdu jest jednak dosc plaska... na szczescie koncowka daje w kosc i moim zdaniem nie ma mowy, te koncowke ktos pokonywal z predkoscia 30 km/h (moze pomijajac nieliczne osoby... ale to forum glownie jest dla amatorow). Ja tylko zacznie sie robic cieplo to mnie bedzie mozna spokojnie spotkac na Agrykoli... Inne ciekawe miejsce do trenowania podjazdow to ulica Obozna. Tam jest jeszcze stromiej tylko jest tez jeden duzy mankament - samochody... Komus moze zdarza sie tam trenowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Lutego 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Agrykola może i lepsza ale kiedy jest w miarę widno. Ja jeżdżę nocami to Belwederska lepsza ponieważ jest jasno, równiej niż na Agrykoli no i policjanty stoją Latem przeplatałem te podjazdy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Mega podjazd to nie jest ale czymś się trzeba ratować w wawie :] Spoko, mam szczescie mieszkac w okolicy gdzie 'podjazd' oznacza zrzucenie na mlynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romisurf Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A wie ktoś, ile procent nachylenia mają odpowiednio Dobra, Belwederska, Agrykola i Tamka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krawcowy Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Wczoraj przeczytałem ten temat i dzisiaj wyruszyłem na podbój Zawsze wjeżdżałem tylko raz i byłem skonany. Może nie pochwalę się takim wynikiem jak kolega Lookas 46, czyli 20! razami, ale wjechałem razy 3. Mam nadzieję, że systematycznymi wjazdami dogonię Lookasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikorexia Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Dodam tylko,że nie ilość liczy się, a jakość bo bardziej wykończą trzy podjazdy na maksimum możliwości niż 10 z marginesem lub 30 "spacerowych" na które trzeba mieć głównie czas. 30 km/h jest możliwe ale warto mieć odpowiedni profil mięśniowy, duża moc chwilową (zawsze kosztem wytrzymałości) no i oczywiście odpowiednio niską masę. Ciekawostką jest, że udało mi się na najlżejszym komplecie kół, a wcześniej ok 28km/h na kowadłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Mieszkam parę kilometrów od Parku Szczęśliwickiego, a jak wiadomo jest gdzie potrenować . Wersja lajtowa płytami po prawej stronie stoku, wersja hard trawą lub ścieżką przy płocie po lewej. Można też podjeżdżać od tyłu, ale nachylenie jest spore i nie bardzo jest się gdzie rozpędzić. Co nie znaczy że się nie da, of koz. Belwederską i Agrykolę odwiedzam też, dla odmiany. Z reguły przeskakuję jeszcze paręset metrów dalej do Książęcej, zjazd w dół do parku Rydza-Śmigłego, gdzie jest kilka naprawdę fajnych, choć krótkich podjazdów. Jest w każdym razie gdzie się umordować. Jak już się umorduję przejeżdżam parkiem w stronę Muzeum Wojska, kładką nad Książęcą. Z okolic muzeum szybki zjazd między drzewami do Kruczkowskiego. Stamtąd jest kawałek płaskim do Tamki, w sam raz żeby odsapnąć. Tamką wiadomo gdzie (bynajmniej nie w dół). I nagle się okazuje, że całkiem górzysta ta Warszawa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Sol to może kiedyś w parę osób zrobimy te górki - zawsze to raźniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pewnie. Spróbujemy się zgadać po moim powrocie - aktualnie obieram kurs na wybrzeże, podbijać szlak zwiniętych torów, Rowokół i co tam jeszcze leży koło Ustki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja też chętnie spróbuję tych podjazdów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No proszę jednak chętni są na nasze warszawskie górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klastes Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 a podjeżdzacie po szosie czy po chodniku?bo tam niby jest ścieżka z jednej strony, a ruch na szosie spory jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr40164 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Kurcze, agrykolę zaliczam od trzech lat w drodzę na uczelnie/do pracy i po jednym razie mam dosyć na cały dzień... Cieszę się jak dziecko, jak mi się uda średnią utrzymać ok. 21-23km/h (ale to już "trup" i HR ponad 200), a tu czasem wyprzedzają mnie jak starą babcię ziomki co już pewnie 10 raz podjeżdżają Hmm, myślicie że to przez drobny szczegół- ważę 105kg...??? Czy to ma aż takie znaczenie, bo na płaskim zasuwam jak wściekły??? Mam taki plan (marzenie), żeby podjechać agrykolę ze średnią >30km/h, zacząłem się odchudzać, czy myślicie że jest to do zrobienia przy ~85-90kg??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ja to myślę, że niektórzy to mają fantazję z tymi średnimi na podjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.