Skocz do zawartości

[podjazdy] Trenuje ktoś ?

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja zdecydowanie piszę się na coś takiego. Dziś ok 23 wybralem się na czesciowo juz opustoszale stare miasto i zatesknilem za podjazdami. Nie jestem co prawda żadnym wymiataczem ( przez kontuzję nie jezdzilem prawie rok), ale podejme kazde wyzwanie :thumbsup:

Moze udalo by nam sie wytyczyc jakas ciekawa i niemonotonna trase symulujaca gory w naszym miescie. Bo Kabaty i podobne plaszczyzny w swojej okolicy kazdy ma juz chyba oklepane do bolu. Do tego jazda nocą po centrum i okolicach ma niepowtarzalny klimat.

Swoja droga ciekawe, czy takie wyprofilowanie miesni nie odbije sie negatywnie na ew startach w maratonach. Moze intensywny ale zarazem i bardziej dlugotrwaly wysilek dalby wyposrodkowane efekty?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli ktoś chce trochę prostszych podjazdów to u nas na Nocnym Rowerze powstała idea cotygodniowych treningów podjazdowych, w każdą środę. Tydzień temu był drugi raz, jeździliśmy podjazdami przy Starym Mieście, zaliczyliśmy około 7-10 podjazdów (zależy kto). Inicjatywa jest nowa, więc nie wiem jaka będzie frekwencja w taki deszcz jak dzisiaj. W każdym razie, środa godz 21:00 pod Metropolitanem.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

no i co śmigacie jeszcze?? bo ja bym sie pojawił w przyszłym tygodniu, bo dzisiaj to już nie dam rady

no własnie ktos jeżdzi na szosie? kieyd i gdzie sa szosowe ustawki w Warszawie?

jakies tsałe treningi na agrykoli?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Odświeżę z innej beczki. Nową miejscówką, którą ostatnio ostatnio coraz częściej odwiedzam jest Park Moczydło, przy skrzyżowaniu Al. Tysiąclecia i Czorsztyńskiej. Tamtejsza górka może nie jest tak duża jak Szczęśliwicka, ale mimo to zapewnia ok. 300 m podjazdu trawą, całkiem stromego na końcu, ewentualnie wersję lajtową alejkami (błe :)). Lizakiem jest atrakcyjny zjazd po okręgu z lewej, gdzie można wycisnąć całkiem niezłe prędkości.

Drugą miejscówką jest Fort Bema. To raczej atrakcja dla grawitacyjnych, bo jest tam sporo hop, a podjazdy są krótkie, choć strome, ale mimo to daje naprawdę niezłą frajdę. To z uwagi na super widoki i fajne techniczne ścieżki. Polecam for fun.

A może by jakąś listę/ranking Warszawskich podjazdów?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ostatnimi czasy jeździ ktos na agrykoli?? Ja prawie codziennie niezaleznie od pogody (no chyba ze pada deszcz) w okolicach godziny 19

Napisano

Moczydło jest bardzo ok. jazda taka odrobinkę terenowa, na tym jednym podjeździe jest żwirek tylko teraz jest problem bo przecież nikt nie wpadła na pomysł,żeby odśnieżyć ale z drugiej strony zima nie jest taka sroga i aż tak mocno nie pada żeby nie było możliwości jazdy.

podjazdy to dla mnie coś okropnego, dlatego w tym roku mocne postanowienie- trenuję!;D

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dzisiaj pierwsze w sezonie spotkanie z Agrykolą. Wycisnąłem 12 razy pod rząd.

To zapewne niewiele w porównaniu z niektórymi tutejszymi cyborgami (pozdro dla założyciela tematu :icon_confused:), ale zważywszy że w tym sezonie nabiłem dopiero 200 km, nie jest źle.

A może jest? :thumbsup:

• Mod Team
Napisano

To zapewne niewiele w porównaniu z niektórymi tutejszymi cyborgami (pozdro dla założyciela tematu :thumbsup:),

...

Dzięki :icon_confused: Aż motywuje do szarpnięcia się na lepszy wynik. O ile jutro nie zaleje deszczem zbytnio to postaram się pokręcić tam :)

Napisano

To zapewne niewiele w porównaniu z niektórymi tutejszymi cyborgami (pozdro dla założyciela tematu :(), ale zważywszy że w tym sezonie nabiłem dopiero 200 km, nie jest źle.

A może jest? ;)

Widzę, że nie tylko ja należę do względnie słabszej grupy podjazdowiczów w tym wątku ;) Ja również wyciskam w granicach 11-12. Może w tym sezonie dobije do 20, a w następnym do 30...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...