Tooreck Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 witam, zakupiłem sobie właśnie nowy hamulec na przód - Shimano LX z tym, że muszę wymienić oryginalną tarczę CenterLock na normalną z mocowaniem na 6 śrub. Sprzedawca zaproponował mi 2 tarcze - Accenta i Magurę, którą z nich wybrać i dlaczego ? Niestety nie wiem jakie modele tych tarcz ale przypuszczam że pewnie jakieś podstawowe modele. Pomóżcie być może niedługo będę miał na sprzedaż rocznego Avida BB5...
MrJ Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Podobne pytanie: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=35916 w mej odpowiedzi jest link do testu tarczy Accent Blade. Cenniki tarcz na velo.pl (do Blade'a 180mm też jest tam link) - Freezer tanszy ale cięższy, więc zależy na co zwracasz uwagę O tarczach Magury nic nie jestem w stanie powiedzieć.
tobo Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 mialem kiedys magury julie - tarcze 160 i 180 mm. zwykly model okrągly. nie dzialaly ani lepiej ani gorzej od innych tarcz jakie mialem. kiedys ich cena byla absurdalnie wysoka (kolo 200 zl - nie wiem jak jest teraz). za te pieniadze moge kupic 4 tarcze win zipa albo nawet wiecej i zameczyc je w dowolny sposob.
skjaatel Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Korzystam z Accenta Blade 160mm z przodu i tyłu. Nie mam im nic do zarzucenia, są lekkie i świetnie wyglądają. Szczerze polecam. No i cena nie jest przesadzona;)
teddo Napisano 6 Lutego 2008 Napisano 6 Lutego 2008 Ja bym rekomendował tarcze Magury, zdecydowanie lepiej działają z hamulcami Shimano niż tarcze Accenta. Wolniej się grzeją i nie wyginają sie jak "papier" co ma czasem miejsce w tańszych tarczach Accenta (nie wiem dokładnie jakie zaproponował sprzedawca).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.