miromalbork Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 W rowerze wymieniam korby na hussefelty (howitzer). W związku z tym zamierzam wymienić łańcuch i wolnobieg. Mam jeden nowy wolnobieg jednorzędowy kupiony za śmieszne 8zł (sugeruje mi to niską jakość). Czy pracując z nowymi korbami i nowym łańcuchem przyspieszyłby ich zużycie? Czy bawić się w to, czy lepiej kupić coś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Za zużycie korby odpowiada łańcuch. Im dłużej będzie działał w mocno wyciągniętej postaci tym korba padnie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miromalbork Napisano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A czy przez tani wolnobieg łańcuch może mi się szybciej wyciągnąć, zużyć i w ten sposób przyspieszyć zużycie zębatek korby? Czy inwestować w coś lepszego, czy różnica w żywotności będzie nieznaczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Nie sadze by wolnobieg mial wplyw na wyciaganie lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 O ile dobrze rozumiem, masz singlespeeda? W tym przypadku raczej nie przejmowałbym się zużywaniem napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.