Skocz do zawartości

[rama] za około 1500 zł HT a może Full musi być 16

tenjin

Rekomendowane odpowiedzi

To może wyjaśnisz w czym wyżej wspomniana rama Cube jest lepsza od Krossa? Bo robiąc użytek z przyjętej na tym forum logiki można przyjąć, że i tak Chinole klepią je w jednej fabryce.

Nie można pisać że to to samo , skoro to zupełnie co innego !!!

Inna sprawa jak oceniasz dany produkt .

Ja nie pisałem że jedna rama jest lepsza lub gorsza , pisałem że to są inne produkty .

Kross Level A2 aluminium 6061 , Cube LTD 7005 , że o zupełnie innych przekrojach rur nie wspomne .

Wiekszosc produktów , nawet tych super markowych jest produkowana na wschodzie , co nie znaczy że sa takie same .

Kross Level A2 aluminium 6061 , Cube LTD 7005 , że o zupełnie innych przekrojach rur nie wspomne .

Ale czy to się jakoś przekłada na jazdę?

Poza tym miałem na myśli, co też napisałem, że kupując Cube'a nie zauważy różnicy w stosunku do Levela i tę tezę podtrzymuję.

Może i za markę się płaci.

Ale marka też producenta zobowiązuje.

Nie wyrzuca się pieniędzy na ramę dla kaprysu.

To podstawowy elemoent roweru, element, który nas utrzymuje.

I ja tam wolę zaplacić, ale mieć poczucie pewności sprzętu.

Cube przykładowo może mieć choćby większą sztywność, nieodczuwalną dla pierwszego lepszego bikera.

Ale wpływającą na powolniejsze wiotczenie i zmęczenie ramy.

Nie wiem czy Kross prowadzi badania w takich dziedzinach, Cube podejrzewam, że o podobne aspekty dba.

Czyli co? Kross wytrzyma 8 lat a Cube 10? Bo przecież zwykły użytkownik nie zauważy różnicy, a zawodowiec nawet na tę ramę nie spojrzy. Poza tym, zajeździłeś kiedyś ramę tak, że już nie nadawała się do użytku? Myślę, że 95% z nas zmienia ramy, części, czy całe rowery, bo nam się nudzą, a nie zużywają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...