grzegorz1974paszek Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Sztyca CaneCreak - uważam że będzie świetną inwestycją , ja mam jeszcze cięższą Santoura jestem b.zadowolony. Jeśli jednak chcesz lżej to może taka ? http://www.spinner-usa.com/e/seat-posts01.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 To może wyjaśnisz w czym wyżej wspomniana rama Cube jest lepsza od Krossa? Bo robiąc użytek z przyjętej na tym forum logiki można przyjąć, że i tak Chinole klepią je w jednej fabryce. Nie można pisać że to to samo , skoro to zupełnie co innego !!! Inna sprawa jak oceniasz dany produkt . Ja nie pisałem że jedna rama jest lepsza lub gorsza , pisałem że to są inne produkty . Kross Level A2 aluminium 6061 , Cube LTD 7005 , że o zupełnie innych przekrojach rur nie wspomne . Wiekszosc produktów , nawet tych super markowych jest produkowana na wschodzie , co nie znaczy że sa takie same . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Kross Level A2 aluminium 6061 , Cube LTD 7005 , że o zupełnie innych przekrojach rur nie wspomne . Ale czy to się jakoś przekłada na jazdę? Poza tym miałem na myśli, co też napisałem, że kupując Cube'a nie zauważy różnicy w stosunku do Levela i tę tezę podtrzymuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 W pełni zgadzam się z Andrefem. na pewno w czasie jazdy różnicy nie odczujemy, za to nasz portfel zdecydowanie odczuje różnicę w cenie. Nie od dzisiaj wiadomo, że za markę się płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winq Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Może i za markę się płaci. Ale marka też producenta zobowiązuje. Nie wyrzuca się pieniędzy na ramę dla kaprysu. To podstawowy elemoent roweru, element, który nas utrzymuje. I ja tam wolę zaplacić, ale mieć poczucie pewności sprzętu. Cube przykładowo może mieć choćby większą sztywność, nieodczuwalną dla pierwszego lepszego bikera. Ale wpływającą na powolniejsze wiotczenie i zmęczenie ramy. Nie wiem czy Kross prowadzi badania w takich dziedzinach, Cube podejrzewam, że o podobne aspekty dba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Czyli co? Kross wytrzyma 8 lat a Cube 10? Bo przecież zwykły użytkownik nie zauważy różnicy, a zawodowiec nawet na tę ramę nie spojrzy. Poza tym, zajeździłeś kiedyś ramę tak, że już nie nadawała się do użytku? Myślę, że 95% z nas zmienia ramy, części, czy całe rowery, bo nam się nudzą, a nie zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Rodzaj aluminium , oraz profile ruru mają bardzo duże znaczenie jeżeli chodzi o sztywność danej ramy . Geometria również . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.