Skocz do zawartości

[siodlo] Wygodne siodlo do XC

czarek0223

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako ze jestem tu pierwszy raz WITAM WSZYSTKICH ;)

Szukam wygodnego siodla do mojego roweru xc (Gary Fisher Hoo Koo E Koo).

Generalnie na siodlach do XC sie nie znam, wiec pisze tutaj...

Mam 2 rowery do bardziej extremalnych zastosowan i uzywam siodel WTB Rocket V i WTB Laser V. Bardzo mi one odpowiadaja i kupilbym jeszcze jedno z nich, ale mega ciezko jest dostac w polsce cos takiego...jedynie szukac okazji przez allegro ( pozostale 2 tez tak kiedys kupilem).

Caly czas szukam, ale pisze, bo moze znalazlo by sie jakis zamiennik dla mnie. Siodlo nie musi byc mega lekkie, ale nie obraze sie jak bedzie wazylo 2x mniej niz moje WTB :).

Generalnie siodlo musi dobrze absorbowac drgania i musi byc WYGODNE, gdyz na xc gdy jezdze to zazwyczaj daleko... kolejna rzecz jest taka, ze mam wieczny problem z koscia ogonowa (kiedys polamalem), wiec siodlo musi byc wygodne i tyle :P

bede wdzieczny za wszelkie porady.

pozdrawiam !

Napisano

Fizik plateau. Sam mam i uzywam i jestem bardzo zadowolony. Zajrzyj na rower.com i zobacz recenzje oraz na forum light-bike, to może się przekonasz.

Jak byś się przekonał to mam jedno na tytanowych prętach do zbycia.

Napisano

PELLS XC-RACE A.I.eR CR-MO

Czytalem duzo recenzji ze te siodelka nie są wytrzymale itd. Jednak kupilem jak na razie jestem zadowolony przebieg 1000km- Polecam :thumbsup:B)

Cena 100zł :)

Napisano

witam, PELLS'a nigdzie znalezc nie moge B)

ten fizik plateau wyglada dobrze... duzepiwo napisz mi PW jaka cena i wyslij kilka fotek siodla :) , bede z gory wdzieczny

jesli chodzi o cene... mysle, ze do 150zl.

pozdrawiam !

Napisano
Szajbz to siodlo sie nie nadaje do xc, za szerokie i za miekkie, jezdzilem na takim w trekingu ale do xc w zadnym wypadku.

przecież to był joke - (żart)

jak ktoś wspomniał nikt mu nie dobierze wygodnego siodła sam musi usiąść na kilku

Napisano

Hej, ja tez mam prawie takie samo siodlo tylko wlasnie węższe. Czemu niby jakies siodlo jest za miekkie do XC. Rozumiem ze moze byc za ciezkie ale za miekkie??

Napisano
Fizik plateau. Sam mam i uzywam i jestem bardzo zadowolony. Zajrzyj na rower.com i zobacz recenzje oraz na forum light-bike, to może się przekonasz.

Wszyscy wychwalają to siodełko a nigdzie w necie (tj. w żadnym sklepie internetowym) tego siodełka nie ma ;) Znalazł ktoś jakieś informacje i zdjęcia albo najlepiej ten produkt w jakimś sklepie online?

Napisano

Klaniam.

Anulkaa ma racje, jezeli czegos nie mozna znalezc na polskim rynku zawsze zostaje rynek angielski. A tu jest za...iaszczy wybor. Tak jak i angielski ebay. Tylko najwiekszy problem to przesylka...

Dla zagubionych polecam:

www.chainreactioncycles.co.uk

www.wiggle.co.uk

www.evanscycles.com

To chyba najpopularniejsze sklepy internetowe w Anglii.

Tak na marginesie, co myslicie o "Selle Italia X2"??Przy szosie mam Selle It. ale tym razem bedzie to zakup na MTB, czy ktos juz ujezdzal te siodla?? Jakies wrazenia, komentarze??

Napisano

Yogi --> generalnie za te pieniadze wolalbym Selle Italia SLR zelowe, w zeszlym roku dalem za takie ponizej 300 zl. A na pewno do XC lepsze, wezsze i lzejsze o 60g. Ogolnie, to komfort siodelka w duzej mierze zalezy od przebiegow, przy wiekszych i czestszych preferuje sie siodelka wezsze i twardsze, bo takie mniej obcieraja, i pozwalaja pedalowac efektywniej. Ja na moim SLR (choc to deska w sumie) zaliczylem maraton 100km i jazde szosa 192 km bez zadnych sensacji. No ale siodelko to najbardziej indywidualna czesc roweru :devil:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...