miromalbork Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Cena:25zł Długość:130mm W zestawie zwykłe plastikowe korki do kierownicy Gripy Gianta spisują się całkiem dobrze. Po solidnym przykręceniu ich do kierownicy (z jednoczesnym skręceniem chińskich imbusów) w ciągu sezonu ani razu nie musiałem ich dokręcić. Musze jednak dodać, że nie miałem "przyjemności" testować ich w deszczu. Wadą chwytów jest szybkościeralna guma, z jakiej zostały wykonane. Po jeździe bez rękawiczek na dłoni jest pełno kawałeczków gumy. Jadąc w rękawiczkach wycierają się trochę wolniej, choć i tak dość szybko. Na stosunkowo krótką żywotność rączek wpływa też fakt, że pod gumą kryje się jeszcze plastikowy "korpus", przez co warstwa gumy jest cieńsza niż w zwykłych chwytach 130mm to nie jest dużo, ale przy mojej poprzedniej giętej kierownicy (580mm) nie mogłem ustawić klamkomanetki w pozycji bardziej w dół, gdyż STEFan blokował się o gięcie. Gripy są fajne, dobrze się na nich jeździ, ale zdecydowanie za szybko się zużywają. Przykręcane obejmami są pewniejsze od zwykłych, ale czy zwykłe są złe? Poprzednie Herrmansy sporadycznie tylko musiałem dopchnąć do kierownicy i to gdy już były trochę zużyte. Plusy: -pewny chwyt kierownicy -niska cena (25zł) Minusy: -szybko się ścierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi