Kafarek555 Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A czy coś wiadomo na temat edycji 2012 z pivotami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Nie trzeba czekać, na allegro już są http://allegro.pl/sr...2101325779.html Tak na marginesie. Jak to jest możliwe, że Sparrow-Bike ma już coś czego żaden inny sklep nie posiada w ofercie? Nie wspominając o ty, że sprzedaje je już od grudnia 2011r. Edytowane 14 Lutego 2012 przez Luk33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Nie wiem, ale ja bym od Sparrow nic nie kupił. Pewnie amorki jakieś z odrzutu z zatartymi nr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Crazyk dobrze mówi. Ja, jak widzę dobrą cenę i okazuje się, że to Sparrow-Bike, to od razu zamykam. Już wolę kupić używaną tą samą część. Nie chciałbym amorka ze zdartymi numerami seryjnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 może się przejdę do sparrowa któregoś dnia i zapytam czy mają je na stanie już teraz,może uda się go obejrzeć nawet, bo też mnie ten amorek interesuje, a jak widzę takie komentarze typu "łee sparrowbike oszuści" to mnie trochę to drażni, więc osobiście zobaczę i dam znać. choć przyznam że wnętrze sklepu nie wygląda zachęcająco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 może się przejdę do sparrowa któregoś dnia i zapytam czy mają je na stanie już teraz,może uda się go obejrzeć nawet, bo też mnie ten amorek interesuje, a jak widzę takie komentarze typu "łee sparrowbike oszuści" to mnie trochę to drażni, więc osobiście zobaczę i dam znać. choć przyznam że wnętrze sklepu nie wygląda zachęcająco Czekam na twoją relację. Dystrybutor twierdzi, że o epicona pytać w połowie marca. Tak więc jestem bardzo ciekawy, co ten sparrow ma tam ma u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) a jak widzę takie komentarze typu "łee sparrowbike oszuści" to mnie trochę to drażni, To lepiej poczytaj trochę tematów o tym sklepie. Jak poczytasz o np. sypiących się hamulcach z wadliwej serii z zatartymi nr seryjnymi to zmienisz zdanie. Wybacz, ale to nie jest sklep, w którym bym cokolwiek kupił Tematy: http://www.forumrowerowe.org/topic/79575-sklep-sparrow-bike-i-zatarte-numery-seryjne/ http://www.forumrowerowe.org/topic/79571-zwrot-uszkodzonego-towaru-sparrow-bike-pl/ http://www.forumrowerowe.org/topic/52201-reklamacjajak-to-wyglada-w-sparrow-bikepl/ http://www.forumrowerowe.org/topic/47397-sklep-sparrow-bike/ Edytowane 14 Lutego 2012 przez Crazyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikemaster Napisano 14 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Też miałem problem z tym, którego Epicona wybrać. Pokusiłem się o wersję 2011 od Centrum rowerowego. Uznałem, że 2012 będzie na wstępie kosztować o wiele więcej niż te 580zł. Poza tym nie znalazłem żadnych info nt wersji Epicon X2 ani na stronie producenta, ani nigdzie (mówię tu o amorze na 26" koło i QR9). Wiem tylko, że ma mieć zmieniony tłumik, lżejszą koronę, PM oraz więcej kolorów oraz ponoć uboższe możliwości regulacji skoku. Tak więc wybór padł na 2011 jako że był pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 15 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 czytałem to ale nie róbmy offtopa. pewna, a nawet duża liczba takich przypadków nie znaczy że 100% towaru jest lipne. ja i tak tam nie kupuję, ale mieszkam w pobliżu więc się przejdę (w piątek bo będę obok w bibliotece ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dostałem dzisiaj odpowiedź z eurobike na pytanie kiedy i za ile będzie Epicon 2012. ''dostępność widelca nastąpi za kilka tygodni cena około 1200'' Pytałem o X2, ale może podali cenę najwyższego modelu X1, bo za 1200 to ja ma dwa epicony 2011. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 byłem dzisiaj osobiście w sparrowbike. mają epicona rld na rok 2012 w cenie 720zł. dostępny od ręki. mogą coś jeszcze z ceny urwać. oglądałem go i wydaje się być w porządku (a co tam w środku siedzi to nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 (edytowane) byłem dzisiaj osobiście w sparrowbike. mają epicona rld na rok 2012 w cenie 720zł. dostępny od ręki. mogą coś jeszcze z ceny urwać. oglądałem go i wydaje się być w porządku (a co tam w środku siedzi to nie wiem) Napisz coś więcej porównując go do tego co jest na stronie sutour. http://www.srsuntour...169/EPICON.html czy ma zamykaczkę QLOC? , gwarancję? skośna, czy tradycyjna rura sterowa? RLD(takiego nie ma na ten rok), czy RLR, numery seryjne były na miejscu? Edytowane 17 Lutego 2012 przez Luk33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepe91 Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 rura tradycyjna. gwarancja jest na 2 lata (nie wiem jak z jej realizacją ) wersja rld tak piszą na aukcji, ale z tego co widzę na stronie producenta wersja z prostą rurą to lo-r . chyba niedokładny jest opis aukcji. to był najprawdopodobniej ten http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/3256/EPICON/SF12-EPICON-X2+LO-R+lite+15QLC+26%27.html a tu link do sklepu http://sparrow-bike.pl/sklep222/index.php?p=productsMore&iProduct=1104&sName=sr-suntour-epicon-r.l.d-100mm-2012-czarny-bialy. aha i był tylko kolor czarny aktualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Też miałem problem z tym, którego Epicona wybrać. Pokusiłem się o wersję 2011 od Centrum rowerowego. Uznałem, że 2012 będzie na wstępie kosztować o wiele więcej niż te 580zł. Poza tym nie znalazłem żadnych info nt wersji Epicon X2 ani na stronie producenta, ani nigdzie (mówię tu o amorze na 26" koło i QR9). Wiem tylko, że ma mieć zmieniony tłumik, lżejszą koronę, PM oraz więcej kolorów oraz ponoć uboższe możliwości regulacji skoku. Tak więc wybór padł na 2011 jako że był pewny. Dobrze zrobiłeś. Ceny modeli 2012 r. to nieporozumienie. SF 11- EPICON-RLR-W-D X2 CENA 1099ZŁ SF12-EPICON-RLRC-L-D X1 CENA 1299ZŁ SF12-EPICON-RLRC-W-D X1 CENA 1299ZŁ Na gwałt szukam teraz modelu 2011, ale w takiej cenie jak ty to już chyba nie uda mi się dorwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumis0303A2 Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Swojego Epicona '11 kupiłem właśnie w Sparrow Bike na allegro i wszystko jest w porządku, nawet numery seryjne są . Przysłali w wersji OEM (bez pudła i instrukcji), ale tego nie potrzebuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 chyba deczko przesadzili z tymi cenami, mam nadzieję że to jakaś pomyłka, albo chociaż będą dostępne wersje '11 z piwotami ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Uff, jak to dobrze, że się zeszłej wiosny zdecydowałem i kupiłem Epicona 2011r za 600 zł z pivotami i manetką. Ceny amortyzatorów robią się obecnie za wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Właśnie kupiłem Epicona RLD 2012 (720zł z wysyłką) od sparrowbike , wcześniej się upewniłem ,że go na pewno mają. Dam znać ,jak dojdzie czy wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No to stary gratuluję i zazdroszczę odwagi bo po takich komentarzach pod adresem tej firmy odważyłeś sie mimo wszystko kupić u nich ten amor! Tak trochę z innej beczki czy po zmianie skoko w epikonie ze 100 na 120mm należy dolać oleju do tłumika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Miałem lekkie obawy ,ale transakcja poszła przez allegro więc jest bezpieczniej. Dam znać ,jak poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Sprawdź czy są numery seryjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Heh , no Panowie emocje są ,takiego mejla dziś dostałem od sparrow: "Witam Informujemy, że Pana/Pani zamówienie zostało zrealizowane. Prosimy o sprawdzenie zawartości przesyłek ubezpieczonych (kurierskich) przy kurierze, w przypadku stwierdzenia uszkodzenia lub braku towaru, proszę spisać protokół uszkodzenia (WAŻNE - protokół ważny jest tylko w przypadku spisania go w czasie odbioru, z wyszczególnieniem wszystkich form zabezpieczeń i rodzajów opakowania np. naklejki ostrzegawcze, karton, styropian) TYLKO WTEDY BĘDĄ PRZYJMOWANE REKLAMACJE NA W/W RZECZY!!" Emocje rosną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Amortyzator jest już u mnie wysyłka ekspresowa, w ciągu 2 dni dotarł. Wszystko zgodnie z opisem ,więc jak widać nie taki sparrow-bike straszny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ma numery seryjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Wszystko jest okej , tak jak już pisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi