MichalKepa Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 SF-11 - LOD - biały z czarną koroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 To sie zgadza, LODy są białe z czarną koroną, RLD całe białe. Zamówiłem RLD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 18 Marca 2013 Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Zamówiłeś RDL cały biały? Będzie ci do a2ki pasować? Chyba że wziąłeś cały czarny to już inna sprawa, ja jakoś średnio widzę białego epicona w czarnej ramie a2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Zamówiłeś RDL cały biały? Będzie ci do a2ki pasować? Chyba że wziąłeś cały czarny to już inna sprawa, ja jakoś średnio widzę białego epicona w czarnej ramie a2. Tak, cały biały, co do pasowania, to myślę że będzie spoko, przecież w a2'ce wiele elementów jest białych no i jeszcze planuję białe pedały spd Czarne epicony są DOSŁOWNIE czarne, nie ma żadnych białych, wyróżniających się napisów itd... Juz lepiej biały się prezentuje wg. mnie Najlepiej wiadomo żeby był biały z czarną koroną, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego Edytowane 19 Marca 2013 przez domin34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ja gdy będę zamawiał swojego raczej nie przewiduje innego koloru niż czarny, ale chętnie zobacze jak a2 prezentuje się z białym, więc gdy tylko zamontujesz szybko strzelaj fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo2 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Czy jeśli mam teraz amortyzator który ma szerokość rury 27mm to epicon który ma 25.5mm (tak przeczytałem w jakimś opisie)będzie pasował do mojej ramy? te 1.5 mm robi jakąś różnicę? nie znam się za bardzo na amortyzatorach ani na kompatybilności części. Podpinam się pod temat ponieważ nie widzę sensu zakładania nowego. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Epicon ma sterówkę 1 1/8 czyli 2.7xx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo2 Napisano 19 Marca 2013 Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 to chyba coś mi się pomieszało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Siemka, dotarł mi dzisiaj ten epicon, na koronie mam oznaczenie TB01554045, to rocznik 2011? Myslałem że będzie pisać SF11 czy coś. I mam jeszcze jedno pytanko, czy też macie może przy praktycznie maksymalnym ugięciu takie charakterystyczne "kliknięcie" ? Bo spuściłem sobie powietrze trochę i jak uginam, to pojawia się to kliknięcie mniej więcej tak jak zostaje jakieś 3 cm skoku. I tak jest za każdym razem. Nie wiem czy to normalne bo mój poprzedni xcm to zanurzenia na 7 cm nigdy nie doświadczył :E Nagrałem filmik: http://www.youtube.com/watch?v=L92t7SXiENs&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Jak dla mnie wszystko OK. To dźwięk stalowej sprężyny negatywnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSrider Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Hehe Suntour najbardziej zje***a firma pod słońcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Hehe Suntour najbardziej zje***a firma pod słońcem Jeżeli na sam początek swojej kariery forumowej masz dawać takie komentarze to lepiej nie pisz wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalKepa Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 zgadzam się z przedmówca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 27 Marca 2013 Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 W moim EPICONIE z przebiegiem 300km jest podobny odgłos, ale troszkę mniej słyszalny, taki klik właśnie jakby jakiś zaworek czy coś, widocznie ten typ tak ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Mam takie pytanie do użytkowników Epicona w wersji LOD, które mnie męczy już dłuższy czas czy warto dopłacać do manetki te 60zł czy też nie? Bardzo wam jej brakuje czy w ogóle? Edytowane 28 Marca 2013 przez mac1ej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja mam wersję LOD i nie brakuje mi manetki. Bezproblemowo można jeździć na otwartym amorku po asfalcie i prawie nie buja (na siedząco). A zdjąć rękę na 2 sekundy to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Dzięki za odpowiedź. Tak to właśnie jest gdy się jeszcze nie pracuje i liczy każdą złotówkę. Chyba wezmę tą wersję LOD. Już 10 raz zmieniam zdanie... Teraz tylko sprzedać XCM-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Im mniej na kierownicy tym lepiej wg mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A wg. mnie manetka się przydaje. To nie jest xcm że trzeba się wysilić żeby go rozbujać. Jak się siedzi to nie buja, ale wystarczy stanąć na pedałach i od razu kierownica chodzi góra-dół. Także ja blokuję go nawet na małych podjazdach a czasem nawet i na prostej asfaltowej drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Tak to właśnie jest gdy się jeszcze nie pracuje i liczy każdą złotówkę. Znam ten ból. Życzę powodzenia A jeśli w XCM korzystasz często z blokady to w Epiconie będzie tego jeszcze więcej. Jednak uważam, że bez tego spokojnie można się obejść. Dzisiaj nawet podczas jazdy z prędkością 30km/h+ nie było problemem zamknięcie/otwarcie amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Zadecydowałem, że nie jest aż tak bogaty aby nie móc zdjąć ręki z kierownicy na 2s . Za 60zł to ja mam już licznik, którego jeszcze nie mam Jutro jadę po Epicona wersja LOD(zik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja też posiadam epicona w wersji lod i nie narzekam na brak manetki, podczas jazdy blokowanie nie sprawia problemu, a za 60zł możesz kupić pompkę. Mam pytanie gdzie kupujesz epicona i za ile? Ja najtaniej znalazłem za 449 z przesyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac1ej Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Kupuje w BikeBoys u nas w mieście Na allegro stoi po 479zł, ale po wymianie kilku e-maili będę miał go o 25zł taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz111 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Kupuje w BikeBoys aaa to elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja też kasą nie szastam i sporo rzeczy musiałem sprzedać żeby tego epicona dorwać, ale jak jest możliwość to myślę, że naprawdę warto dopłacić do tej manetki Albo możecie pokombinować z przekłądaniem manetki np. z xcma, ale nie wiem jak to wygląda. Jak montowałem manetkę do Epicona to doszedłem do wniosku że by można było spokojnie przełożyć, bo sam montaż jest łatwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi