kporys Napisano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 naprawdę mogę polecić. Fajny system zapobiegający utracie powietrza przy odczepianiu pompki itp. Na tę cenę nic lepszego nie znajdziesz raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja się poradzę trochę was: jak myślicie, który epicon lepszy? : 1.http://www.kupkolo.c...sc-2014_z95455/ 2.http://www.kupkolo.c...-mm-disc_z2271/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 3 Marca 2014 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja mam X2 czyli to samo co XC tylko w innym malowaniu i tłumik bardzo czuły w porównaniu do kolegi, ktory ma z 2011 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewka Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) czy brać tego xc? na pewno lepszy od sf11? czemu taka różnica w cenie? miedzy x2 z tym xc skoro są podobne? Edytowane 5 Marca 2014 przez szewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarzp Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam. Mam nielada problem z epiconem sf-11 LOD. Ostatnimi czasu zauważyłem a raczej uslyszłem stuki dobiegjace z amora podczas pokonywania malych nie równości typu krawęznik dziura. Na pierwszy rzut oka wyglądalo na luz na goleni ( wytarte tuleje ślizgowe lub górne golenie) Po rozebraniu okazała się że z goleniami i tulejami jest wszystko oki. Na tą chwile nie mam pojecia skąd te stuki mogą się wydobywać. Moze ktoś z was już sie z tym spotkał ? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Tłumik być może przy odbijaniu stuka. Możesz też spróbować zwiększyć tlumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaster Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Ja mialem identyczny problem, myslalem ze luz na prawej Goleni, Luzna tarcza przyczyna byl element ( nie wiem jak nazywa sie fachowo ) od blokady amortyzatora, ma on wejscie na malego imbusa i poprostu byl luzny, po dokreceniu problem znikl. Jesli ,zle wytlumaczylem powiem inaczej z pozycji na rowerze na lewej goleni mamy zaworek od powietrza a na prawej jest wlasnie ten element. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarzp Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Pokrętło od blokady odpada gdyż w moim modelu jest wciskane, co do tłumika po jego przykręceniu stuki się zmniejszyły. Dzisiaj rozbiore amora zobacze czy wszystko jest całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalinah Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 czemu taka różnica w cenie? miedzy x2 z tym xc skoro są podobne? W koncu tak zwykle robia producenci - nie tylko tej branzy. Roznica generacyjna, zmienia czy dodadza male "cóś" i wyjdzie, ze nawet jesli kosmetyczny, ale jednak tuning A w samym temacie - tu jest calkiem fajny artykulik o rodzince suntoura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Czy problem z gubieniem pokrętła od tłumienia powrotu tyczy się też wersji x2 2013 czy to problem starszych roczników? /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Przejechane 1500km i nic ani drgnie. Pokrętło w tym modelu jest mocowane inaczej niż w modelach poprzednich, także tlumik się nieco zmienił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ok bo tak się zastanawiałem czy może taśmą go nie zakleic ale chyba sobie odpuszczę. /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Z resztą sprawdź u siebie ile siły musisz użyć żeby pokrętło zdjąć i na tej podstawie oceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 W ogóle to mam tą pompkę beto z allegro, no i kurcze nie wiem jak napompować do 65 psi, bo jak do tylu napompuję to połowa schodzi podczas odkręcania tego zaworku przy pompce, nawet jeśli odkręcam go bardzo szybko to i tak duża część powietrza zdąży już uciec. Macie na to jakieś sposoby? Na razie napompowałem na 100, ale podejrzewam że zeszło do około 50-60... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 1. Jaka pompka? 2. Skąd pewność, że to powietrze z widelca, a nie wężyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Jesli tak wykonasz czynności to nic nie ma prawa zejść. 1. Odkrecasz czerwony zaworek 2. Przykrecasz pompke 3. Przykrecasz czerwony zaworek 4. Pompujesz 5. Odkrecasz czerwony zaworek 6. Odkrecasz pompkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki kporys. Właśnie o to mi chodziło. W ogóle nie odkręcałem tego czerwonego zaworka tylko od razu całą pompkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 8 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Używam wersji x2 2013 już prawie miesiąc i trochę się zawiodłem, może to dlatego że nie potrafię go dobrze podregulowac pod moją wagę, albo jest to poprostu niemożliwe. Waze 61kg i obecnie mam nabite 70psi, mniej nie mogę, bo będę miał sag chyba 50 procentowy... Zresztą poniżej 65psi bodajże zmniejsza mu się skok. Ogólnie na 65-70psi przy ostrzejszym hamowaniu bardzo dużo nurkuje. O ustawieniu sagu 20% nie ma mowy bo byłby zdecydowanie za twardy. Samo 70psi mnie nie zadawala, przy szybszej jeździe w terenie ogólnie pracuje nie najgorzej ale płacąc 820zł spodziewałem się znacznie więcej po przesiadce z xcm. Jeśli chodzi o regulacje tlumienia powrotu to jakichś większych różnic nie zauważam na skrajnych wartościach. Mam ustawione po środku. Ogólnie to szczerze mówiąc trochę żałuję. Podejrzewam że gdybym ważył więcej pewnie byłbym bardziej zadowolony, ale niestety z pewnych przyczyn nie jest to możliwe. Edytowane 8 Lipca 2014 przez Terrqge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Słyszałem, że zalanie olejem pomaga w takiej sytuacji. Później możesz też spróbować ustawić go na 120mm i po prostu zostawić większy Sag. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Dokładnie jak kporys radzi. Ustaw na 120mm, do dolnych lag wlej po 15ml oleju i będzie działał lepiej. Co do nurkowania to niewiele poradzisz, albo komfort, albo wybierze leje po bombie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Sam ostatnio serwisowalem X2 z 2013 roku, zalanie dolnych lag olejem robie z niego poduszeczke. Przed byl strasznie ospaly i tepy, teraz jest bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Dodatkowo chudym użytkownikom poradziłbym zmianę oleju w tłumiku na 5W. Po takich zmianach (zalanie lag, zmiana oleju) mamy naprawdę dobrze działający widelec za przystępne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kporys Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Sam mam 5w w tłumiku i bez zalewania dolnych goleni widelec chodzi dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 9 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nie mowie ze nie pracowal i nie wybieral, ale teraz jego praca jest lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 11 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Potwierdzam, zalanie goleni sporo daje. W tlumiku tez mam 5W i nie zauwazylem jakiejs sporej roznicy pomiedzy oryginalnym a tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi