PoleK Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) wiem, tylko uswiadamiam;) co do 9, to suntour sie nia nie chwali na 2012... Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez durnykot pkt 2i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciu Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) będzie trzeba do nich napisać żeby rozwiać wątpliwości. swoją drogą epicony RLD 2011 chodzą ok 650-700zł, więc doliczając podatek od nowości, nowy tłumik i inne duperele, cena nie jest aż taka tragiczna jeszcze się zastanowię czy manetka będzie mi niezbędna i najwyżej budżetowo zakupię LODa SF11. pozdrawiam. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez durnykot pkt 2i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) wiesz epicon 2012 tonowosc, zmieniony tlumik, nie wiem jak prcuje, a Epicon 2010 wiem jak pracuje i nie zamienie na kota w worku, za 200zl wiecej niz 2011... za 1000zl mozna kupic LOD 2012 na 29" wiec ... Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez durnykot pkt 2i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciu Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Jeszcze jedno pytanie. Zakupiłem Epicona, sprzedawca twierdził że to SF11, ale ja mam wątpliwości. W którymś temacie czytałem że różni się kolor zaworu powietrza, czy jakieś inne drobnostki. Jeśli tylko to, to nie będę sobie tym głowy zawracał bo wyrwałem go za bardzo okazyjną kwotę. Chyba że są jakieś inne różnice konstrukcyjne (zmiana skoku, tłumik, wytrzymałość, cokolwiek innego, ważnego) Poniżej foto pacjenta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 SF9. Poza tym na koronie masz numer seryjny, pierwszy znak to miejsce produkcji, dwa kolejne rok produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciu Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Rzeczywiście, zaczyna się T09... Nieładnie z ich strony To jak myślicie, wkładać 09 (zapłaciłem 529 zł), czy oddać i polować na SF11? Bo z tego co czytam to 08->09 był przeskok, czy rok później też coś się zmieniło (oprócz kolorów)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Różnice są wyłącznie kosmetyczne. Środek to dokładnie te same części. Dlatego ja bym zostawił. Jeśli chcesz, możesz najwyżej wystawić sklepowi negatywną ocenę na Ceneo czy tu na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciu Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Amortyzator zamontowany i pierwsze wrażenie piorunujące... wychodzi na to że wcześniej miałem sztywne widły z naklejką RS W weekend wszystko poustawiam i zobaczymy jak sobie poradzi w terenie. A co do sklepu to, poszli w zaparte (http://www.forumrowe...w/#entry1140590) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Witam! Orientuje się może ktoś co to właściwie za Epicon? http://allegro.pl/suntour-epicon-lod-100mm-amortyzator-2012-3-kolory-i2586253925.html Model 2011 pomalowany na 2012? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 pomalowany na 2011, model 2011, sprzedawca leci w .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Września 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Modele 2012 mają mocowanie hamulca w systemie PM. Mocowanie IS mają modele do 2009 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 A jest epicon 2012 pod standardową oś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) 2012 pod standardową oś ? napisz maila i się dowiesz, bo SR skąpi informacji o 9mm w Epiconie na 2012. ps. czemu pytałeś czy Sram przód działa z manetkami shimano:P? Edytowane 9 Września 2012 przez PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0rdeczka Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Bo myślałem nad zmianą mojej acery na coś co będę mógł założyć, a nie jak w przypadku LX z allegro .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloSki Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Przymierzam się do kupna epicona i mam takie pytanie... Jak wyglądają w nim naklejki ? da się je jakoś zerwać i zastąpić nowymi ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Na moim (SF11) siedzą mocno i raczej nigdzie się nie wybierają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dery Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Naklejki są iście olśniewające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloSki Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Nigdzie nie mogę ustrzelić na żywo epicona i nie wiem. A nowe naklejki pasujące do szaty roweru zrobił mi kolega z forum i chciałbym je zamienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 od sf9 czyli od 2009r, nie da się usunąć bezinwazyjnie naklejek ponieważ... to nie są naklejki, albo są ale pod grubą warstwą bezbarwnego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jakies dodatkowe opinie na temat amortyzatora ? Zastanawiam się nad zakupem. Ktorą aukcje z allegro byście polecili żeby trafić na model 2012 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piluj Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ktorą aukcje z allegro byście polecili żeby trafić na model 2012 ? chodzi o model sf11 czy sf12? Bo tych pierwszych jest sporo, a ten drugi na allegro jest tylko u sparrow bike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontooo2 Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) W sumie to myślałem o sf12 ale jest sporo droższy wiec wychodzi na to ze szukam sf11 Edytowane 20 Września 2012 przez kontooo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niszczacyzboze Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Jeśli się przesiadasz z XCT, XCM, XCR to będziesz miał wrażenie, że płyniesz, a na nierównościach poczujesz mniej komfortowo ze względu na to, że nie będą Cie boleć nadgarstki ;)Amortyzator wart swojej ceny. Edytowane 20 Września 2012 przez Niszczacyzboze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piluj Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Jaka jest odległość mieędzy dolną krawędzią korony a górną goleni zesnętrznej, czyli inaczej ile wystaje goleń wewnętrzna i Epiconie? Nie wiem czy mam ustawione na 100mm czy na 80mm, bo mam wrażenie,że jest on dość niski - ja mam 112mm włącznie z uszczelkami. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 28 Września 2012 Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Epicon pracuje na praktycznie całej długości górnych goleni. Więc to 100mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi