oficjalnie Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witam serdecznie! Muszę zmodernizować swoje 2 koła i zaczynam od ramy i amora (accent m003 i rst wstyd się przyznać jaki już mi nie wystarczają). Zainteresowała mnie ta aukcja: Kelly's Majestic Wiem, że parę osób jeździ na takich kelly'sach i chciałbym zasięgnąć opinii o zachowaniu ramek z tej serii. Jak ze sztywnością w pionie i na boki? Jak z pozycją na rowerku? Jak z ogólną zwinnością ramki itp. Jeśli uważacie, że można znaleźć coś fajniejszego (może author), to też chętnie posłucham propozycji. Jeszcze myślałem o CUBE LTD ale ciężko z odpowiednim rozmiarem za okolice 600 zeta. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 tu nie ma co porownywac, bierz cube, a co do rozmiarowki to warto poszukac/poczekac rama to nie chwyty, czy detka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Już wiem, że ramka jest z 2005 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Ta rama jest dosyć ciekawa, lekka, stosunkowo sztywna, na dodatek za tą cenę nie ma co się nawet zastanawiać tylko brać ! Górna rura przy rozmiarze 19,5 jest dosyć długa, więc pozycja bardziej pochylona, no chyba, że krótszy mostek założysz, na dodatek kąty typowe dla XC i stosunkowo nieduża baza kół powodują, że ramka jest bardzo zwrotna. Jedynie wygląd mi się w niej nie podoba, ale to kwestia gustu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mnie wygląd się spodobał, jest jeden dobry argument - cena. Jak masz więcej kasy to inwestuj w Cube, choć ten pewno nie jest lżejszy od Kelly'sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 tu nie ma co porownywac, bierz cube, a co do rozmiarowki to warto poszukac/poczekac rama to nie chwyty, czy detka Śmieszne słowa, chyba nie widziałeś tej ramy nawet na żywo. Waga realna 1570g przy 17,5" a 1590g przy 19,5" bije na głowę wszystkie inne w tej cenie, miałem, polecam. Cube to ciężki kloc przy niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Wg. mnie problem bardziej dotyczy podatności na złamania ram kelly'sa, chociaż wydaje mi się, że pękają głównie serie maksymalnie wycieniowane czyli mtb racepro. Już się zdecydowałem na tę ramkę właśnie z powodów finansowych. Stać mnie będzie na fajnego amora. Teraz już tylko pozostaje dokonać niemożliwego, czyli znaleźć sztycę o średnicy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 To jest problem, ja znalazłem taką w Niemczech dopiero. Co jakiś czas są 27,0 na allegro. W komplecie powinna byc redukcja na 26,8 ja bynajmniej takową dostałem. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oficjalnie Napisano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A jeśli nie był by to problem, to mógłbyś powiedzieć dokładniej gdzie namierzyłeś taką sztycę albo przynajmniej jakiego producenta to sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 zawsze można o pomiędzy sztycę a podisodłówkę dać gumową podkładkę jak do lampki np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Mathieo Gumową podkładkę to możesz sobie co najwyżej do nosa wsadzić. Nie będzie to sztywne połączenie sztycy z ramą, sztyca będzie przez gumę pracowała nadmierdnie, przez co może dojść do przeciążeń, których producent ramy nie wziął pod uwagę, a przez to może dość do uszkodzenia rury podsiodłowej ramy. Troszkę wyobraźni proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Sztyce Accenta , BBB oraz Kalloy występują w takim rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flodins Napisano 21 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wg. mnie problem bardziej dotyczy podatności na złamania ram kelly'sa, chociaż wydaje mi się, że pękają głównie serie maksymalnie wycieniowane czyli mtb racepro.Już się zdecydowałem na tę ramkę właśnie z powodów finansowych. Stać mnie będzie na fajnego amora. Teraz już tylko pozostaje dokonać niemożliwego, czyli znaleźć sztycę o średnicy: a ja tam mam mtb race pro i naprawde nie narzekam. rama mocno odchudzona to fakt ale przy amatorskiej jeździe naprawde świetnie się sprawuje i jak na razie nie mam na co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.