Skocz do zawartości

[obręcz] potrzebna na 28 otworów

arbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam kółko: piasta dt cerit cl, obręcz sun ds2-xc i szprychy dt. Potrzebuje przepleść to koło na obręcz pod V-brake'i i tu mam pytanie zna ktoś może jakąś obrecz o podobnych wymiarach co wspomniany wyżej ds2-xc?? Problem w tym że szprychy maja zostać te same i obręcz ma mieć 28 otworów. Im tansza opcja tym lepsza :D pozdro!

Napisano

Nie zabardzo znam się na tym ale wg mnie SUN UFO. Pozatym. Teraz masz zaplot na 3 krzyże na 32 szprychy? Wiesz że zmieni się kąt krzyżowania się szprych, przy mniejszej ilości szprych i mogą się one okazać przydługie? Tylko teoretyzuję ale w segmencie składania i przeplatania kół nie ma nigdy nic pewnego. Pozdro

Napisano

Teraz mam zaplot 3 krzyże na 28 szprych. Wlaśnie nie potrafie znaleźć obręczy pod v'ki tak niskiej ja ds2-xc wszystkie sa wyzsze przez co moje aktualne szprychy będą za długie. Jakie są najkrótsze nyple jakie można kupić ? lub może jakieś podkładki pod nyple :D

Napisano

Osobiście wolałbym dołozyć do DT. Mavic XM317 przy mojej wadze 85kg nie jest strasznie sztywny. Tylko czy Dt podejdzie pod te twoje szprychy....

Gdzie wyczaiłeś XM317 na 28 otworów?

Napisano

A jednak dajesz sobie spokój z tym przeplataniem? A szkoda bo tylni Dt Cl waży tyle samo co pod V i spoko kółeczko było. Pewnie na nowym xt będziesz składał nowe :)

Napisano

Adik zobacze jak bedzie z kasa bo możliwe że kupie komplet dt370 a jak nie to xt. Jednak doszedłem do wniosku że odpuszczam 28 szprych bo przy mojej jeździe i wadze może okazać sie takie kółko za słabe :) chociaż coś czuje że bede żałował tej decyzji :)

Napisano

Przy tej obręczy Xm317 mogłobybyć zbyt słabe 28 szprychowe kółko. Tak czy siak to koło tylnie które jednak sporo targa obciążenia. Na przodzie można by zastosować 28 szprych i np tą obręcz Mavica albo Ufo. Ja bym na tył jej drugi raz nie wsadził, naprawdę wolałbym dołożyc do Dt. Chyba żałować nie będziesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...