eloo Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Elo Na początku chcialbym kazdemu odradzic zakup tego licznika... http://www.allegro.pl/item305293676_podswi...29_funkcji.html Jako ze potrzebowałem sprawdzić sobie srednią przeszukalem allegro w poszukiwaniu jakiegoś w miarę taniego licznika. Jako ze teraz mam czas na jazdę tylko popołudniami wieczorami potrzebne bylo cokolwiek z podświeleniem. W przedziale cenowym do 50zl ten lcznik byl jedyny. Pierwsze wrażenie. W sumie z wygladu licznik jak licznik.. Ale widac ze tandetna chińszczyzna. Poszedlem zamontować... Czujnik musi być w odleglosci maxymalnie 2mm od magnesu przyczepianego do szprych.. Meczylem sie zeby to ustawic z pol godziny. Wyjechalem sprawdzić jak dziala i akurat byl wieczor, wiec odrazu wyprobowalem podswietlanie na ktorym tak mi zalezalo... I lipa... Lampka wlancza sie na gora 3s i gasnie zanim zdazy sie cos zobaczyc... Dodatkowo cyferki sa dosyc male... Co do pomiarów nie mam zadych zarzutów, chociaz jest nieco wolne odswerzanie wzrostu predkości... Razem z przesylka kosztowal mnie 50zł... a moglem kupic fajny licznik bezprzewodowy.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Za 50zł licznik bezprzewodowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 tak jest chyba jeszce na allegro taki z decathlona a i zapomnielm dodac ten bikemate nieda sie wylączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yburg Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Chyba jakiś nieszczęśliwy jesteś, jeśli ustawiałeś to przez pół godziny Mi montaż zajął nie więcej niż 4 minuty, wliczając w to czas otwierania opakowania Odczyty i ich dokładność ok Odświeżanie, cóż, mi to nie przeszkadza, patrzę się na drogę nie na licznik Co do wielkości cyferek nie mam zastrzeżeń, dla mnie są duże A co do podświetlenia - nie wiem czy każdy licznik tak ma, ale ten pożera strasznie dużo energii - przy włączeniu podświetlenia praktycznie nie widzę odczytów - ekran strasznie traci kontrast. A i przy niskich temperaturach (0*C-5*C) ukazuje się ikonka niskiego poziomu baterii... Ale jak za tą cenę(45zl) - dla mnie ten licznik jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 15 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Moim zdaniem bardzo dobrze, że podświetlenie trwa ni dłużej niż sekundy, bo z natury rzeczy jest bardzo prądożerne. W Sigmie 1606L jest to tak pomyślane, że najpierw "aktywuje się" podświetlenie, a potem wystarczy nacisnąć dowolny przycisk i się włącza na 3 sek. Czyli jak klikamy, żeby podejrzeć kolejne pomiary to cały czas jest podświetlone. Nie wiem jak w bikemate... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yburg Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 w tym liczniku ustawiasz przedział godzin w których podświetlenie ma się włączać po naciśnięciu dowolnego przycisku (np. od 22 do 6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ja tam też się zastanawiam nad kupnem licznika z tej firmy, wiecie czy może są bezprzewodowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 (edytowane) Ja tam też się zastanawiam nad kupnem licznika z tej firmy, wiecie czy może są bezprzewodowe? Bezprzewodowe są,ale nie polecam. Mój padł po jakimś miesiącu, może dwóch. Ciągle tracił sygnał z nadajnika (120mm epicona chyba go pokonało) sh*t totalny krótko mowiąc Edytowane 2 Lutego 2010 przez koziol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Można wiedzieć ile dałeś za niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 po 110zł na allegro gonią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 2 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Czyli to ten taki bezprzewodowy? Ja chyba będę kupował licznik z Sigmy za około 100zł[czarny] z allegro, ale niestety przewodowy. Mało jest fajnych liczników na allegro bezprzewodowych, są jakieś białe z Sigmy ale mi się kompletnie nie podobają. Sigma to raczej dobra firma,a ty jak uważasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Czyli to ten taki bezprzewodowy? Ja chyba będę kupował licznik z Sigmy za około 100zł[czarny] z allegro, ale niestety przewodowy. Mało jest fajnych liczników na allegro bezprzewodowych, są jakieś białe z Sigmy ale mi się kompletnie nie podobają. Sigma to raczej dobra firma,a ty jak uważasz? Po Bikemate w Garym zagościł Sigma BC1606L (przewodowy) +CAD(też przewód) i zadowolił mnie na tyle że w Poisonie tez taki zamontowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Wiesz ile może taki licznik Sigmy trzyma na swoich bateriach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Wiesz ile może taki licznik Sigmy trzyma na swoich bateriach? Ile trzyma to nie wiem,czas pokaże ... jeden mam już z rok,drugi pół ... Jak na razie w żadnym baterii nie wymieniałem , a liczniki mrozów też troszkę już skosztowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A w jakich temperaturach jeźdźiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Mam taki licznik, sądząc po cenie pewnie ten sam co autor tego tematu. Nie jest to ani totalna tandeta ani jakieś cudo. Licznik dostałem z zapasową baterią. Obydwie padły bardzo szybki zeszłej zimy. Kupiłem własną i działa nawet przy -18*C. Ale znak niskiego poziomu baterii pojawia się już od mniej więcej +5*C. Podświetlenia ekranu nie używam, właśnie z obawy o stan baterii. Czasem, bardzo rzadko ale jednak się zdarza, czujnik nie "łapie" magnesu. Ale bez przesady wyregulowanie to nie pół godziny ale trzy sekundy (może jakaś podkładka pod czujnikiem na goleni amora by to wyeliminowała?). Swoją drogą w liczniku Sigmy gdy zamontowałem czujniki (szprycha i amor) to już tego nie musiałem ani razu poprawiać... Pomiary są ok ale drugi raz bym tego nie kupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Chodzi ci o Sigme BC 1609(czarna,2010r) z przewodem? I teraz na Sigme nie narzekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 (edytowane) Nie, BC 700 . W sumie to nie narzekam (na 5tys km zrobiła sobie jeden reset). Z resztą nie ma problemów. Edytowane 6 Lutego 2010 przez jarbla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biiker Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A tak ogólnie to co się dział że musiałeś ją zresetować? Czy sama się zresetowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witam Licznik posiadam już ponad dwa lata. Przez ten okres dość dobrze go wytestowałem. Był zamaczany, zamrażany i wiele innych rzeczy z nim robiłem Czujnik czasem nie załapuje magnesu, podświetlanie całkowicie zamazuje cyfry i odczyt czegokolwiek jest niemożliwy. Pomiar dość dokładny ( tak mi się wydaje) Funkcja spalania kalorii to jakaś w ogóle abstrakcja ( więcej spalam patrząc na rower ) Ogólnie drugi raz bym go chyba nie kupił ale jak za tę cenę ( 2 lata temu coś 34 zł ) jest całkiem dobry W sumie to mam pytanko: Co dają w ustawieniach dwa obwody koła?? I jak się przełącza między obwodami ?? Jeśli ta funkcja jest tą o której myślę, to bardzo by mi się to przydało, z racji tego że normalnie śmigam na oponach kenda karma 2.0 a w góry czesto zakładam nevegale 2.35 i nie musiał bym zmieniać nic w ustawieniach. Bardzo by mi to ułatwiło życie Tylko jak z tego skorzystać ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Trzymasz przez chwilę guzik Funktion i włącza się dystans drugiego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Fajnie, dziękuje za odpowiedź Właśnie 5 minut temu to rozpracowałem. Szkoda tylko, że kasuje się podczas przełączania dystans dzienny ( nie wiem jak całkowity) Swoją drogą może za bardzo przesadzam z pomiarami obwodów przy poszczególnych oponach ale jaki ma wpływ te kilka mm?? Na karmie mam 2053mm a na nevegalach 2064mm. Jak to wychodzi jeśli chodzi o prędkość ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 27 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Elo Na początku chcialbym kazdemu odradzic zakup tego licznika... http://www.allegro.pl/item305293676_podswi...29_funkcji.html Jako ze potrzebowałem sprawdzić sobie srednią przeszukalem allegro w poszukiwaniu jakiegoś w miarę taniego licznika. Jako ze teraz mam czas na jazdę tylko popołudniami wieczorami potrzebne bylo cokolwiek z podświeleniem. W przedziale cenowym do 50zl ten lcznik byl jedyny. Pierwsze wrażenie. W sumie z wygladu licznik jak licznik.. Ale widac ze tandetna chińszczyzna. Poszedlem zamontować... Czujnik musi być w odleglosci maxymalnie 2mm od magnesu przyczepianego do szprych.. Meczylem sie zeby to ustawic z pol godziny. Wyjechalem sprawdzić jak dziala i akurat byl wieczor, wiec odrazu wyprobowalem podswietlanie na ktorym tak mi zalezalo... I lipa... Lampka wlancza sie na gora 3s i gasnie zanim zdazy sie cos zobaczyc... Dodatkowo cyferki sa dosyc male... Co do pomiarów nie mam zadych zarzutów, chociaz jest nieco wolne odswerzanie wzrostu predkości... Razem z przesylka kosztowal mnie 50zł... a moglem kupic fajny licznik bezprzewodowy.. :/ Co ty lubisz eksperymentować z licznikami ?? nie polecam Za 40zł to ja starą sigme BC-700 kupowałem na allegro rok temu a teraz do drugiego roweru już nie zrobię tego błędu z licznikiem na kablu... Poszukać radzę licznika co podświetlanie ma dodatkowo wspierane osobną bateryjką wtedy jest o wiele lepiej i mniej ciągnie energii.Jak będę mieć już przeznaczone jakieś 100zł lub więcej to dopiero zastanowię się nad zakupem licznika do roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Jeszcze jedno pytanko odnośnie tego licznika. Jak wprowadzić dystans całkowity?? O ile da się wprowadzić TOTALDIST 1 oraz TOTALDIST 2 to TOTAL ODO już nie ( to jest ten całkowity dystans ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 TOTALODO nie da rady wprowadzić, tylko tak jak mówisz TOTALDIST1 I 2. Podczas przełączania między kołami dystans całkowity się nie kasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi