KondiKona Napisano 29 Stycznia 2008 Napisano 29 Stycznia 2008 Witajcie, jak część osób z Was wie jestem w trakcie składania swojego nowego bika. W mojej nowej ramie mam zamontowany damper FOX Float RP23 … no właśnie i nie wiem czy przypadkiem nie jest uszkodzony ;-( Już piszę jakie są objawy … proszę o pomoc: A. Wajcha niebieska (propedal) powinna się przestawiać z wyraźnym oporem ustawiając się w 2 miejscach skrajnych – w moim przypadku wajchę tą można luźno ruszać – brak wyraźnej blokady podczas zmieniania pozycji ;-( B. 3 pozycję Propodala powinny zmieniać się w ten sposób, że pociąga się za niebieski „krążek” - zmienia się pozycję oraz dociska „krążek” do pierwotnej pozycji. W moim przypadku nie mogę wyciągnąć „krążka” i puścić, aby spokojnie przekręcić – tylko trzymając „krążek” muszę zmieniać pozycję. Nie wiem czy jasno to opisałem … ale może jest ktoś, kto właśnie posiada takowy damper i utwierdzi lub wyprowadzi mnie z mojego przekonania. PS. Jeżeli się niejasno wyraziłem ... obrazek na pewno to wyjaśni: Kondi
Szajbz Napisano 30 Stycznia 2008 Napisano 30 Stycznia 2008 Zadzwon do http://www.cult-bikes.com/ odpowiedza na wszystkie twoje pytania
KondiKona Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Napisano 30 Stycznia 2008 Zadzwon do http://www.cult-bikes.com/ odpowiedza na wszystkie twoje pytania Pomysł dobry ... dzwoniłem - telefon nie działa - dlatego założyłem temat ;-). Dzwoniąc do serwisów FOX'a odniosłem wrażenie, że za bardzo nie mają wiedzy o tym damperze ... będę jeszcze próbował. Kondi
dejv Napisano 1 Lutego 2008 Napisano 1 Lutego 2008 A z Którego to roku damper?? U mnie jest jedna wajcha która sie ustawia w 3 pozycjach, a u Ciebie jest osobno wajcha która działa na zasadzie WŁĄCZ/WYŁĄCZ oraz pokrętło niebieskie które służy do ustalenia wartości tłumienia kompresji?? Ja również mam mały problem z RP 23, mianowicie regulacja tłumienia powrotu jest w/g mnie słabo doczuwalna i się zastanawiam czy "ten typ tak ma" czy jest z nim coś nie tak . Jakie są wasze odczucia?
KondiKona Napisano 1 Lutego 2008 Autor Napisano 1 Lutego 2008 A z Którego to roku damper?? Model z 2007 roku. U mnie jest jedna wajcha która sie ustawia w 3 pozycjach, a u Ciebie jest osobno wajcha która działa na zasadzie WŁĄCZ/WYŁĄCZ oraz pokrętło niebieskie które służy do ustalenia wartości tłumienia kompresji?? Właśnie tak. Ja również mam mały problem z RP 23, mianowicie regulacja tłumienia powrotu jest w/g mnie słabo doczuwalna i się zastanawiam czy "ten typ tak ma" czy jest z nim coś nie tak . Jakie są wasze odczucia? Tego nie wiem ... w następnym tygodniu będę wiedział czy mam problem czy nie ... Mam nadzieję, że tylko śrubka jest niedokręcona... ale nie ruszam już nic przy nim bo ... zepsuję. Przy okazji zbadam czy "ten typ tak ma" Kondi
KondiKona Napisano 5 Lutego 2008 Autor Napisano 5 Lutego 2008 Tego nie wiem ... w następnym tygodniu będę wiedział czy mam problem czy nie ... Mam nadzieję, że tylko śrubka jest niedokręcona... ale nie ruszam już nic przy nim bo ... zepsuję. Przy okazji zbadam czy "ten typ tak ma" i sprawa załatwiona ... problemem była niedokręcona śrubka - teraz działa i jest OK ;-) Kondi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.