Skocz do zawartości

[inny rodzaj hardkoru] FG CX ]:->

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Zaplodniony przez niegdysiejsze opowiesci Grabiego oraz artykul z ostatniego WMB o wiele znaczacym tytule "Rowery z mrocznej strony", odgmeralem kilka fantow, dokupilem jeden i w ostatni weekend wstapilem na droge cyklokrosu na ostro ;)

Po kolei.

W spadku po Orkanie zostaly mi dwie opony. Debica Gronostaj 700x32 i nieznanego autoramentu Invert 700x38.

Popelnilem zakup blaciku Stronglight 42T (szczerze odradzam, pomimo ze tani szajsowato wygiety i ogolnie kupowato wykonany. Lepiej szukac starych Camp, Sugino lub z nowszych TA lub Specialites), pomachalem nieco kluczami oraz pompka i w przepiekny, sloneczny dzionek udalem sie na podboj swiezo osuszonych terenow popowodziowych w okolicy Worcester i nie tylko.

Wrazenia niesamowite B)

Odrazu kilka uwag i spostrzezen ktore nasunely mi sie w trakcie walki z terenem.

1. Wiem juz dlaczego opony na bloto sa takie wycieniowane 1,4-1,8". One faktycznie tna bloto jak siekiereczka :P

2. Dzieki Grabi za sugestie zamatowania szerszego papucia na przod. Dalo mi to faktycznie calkiem efektywne wytlumienie sztywnego przecie kokpitu.

3. Szczeka hamulcowa z przodu to najwiekszy "pain in the ass" jakiego udalo mi sie doswiadczyc. Kolo natychmiastowo zaklejalo sie radosna kupa blota, trawy i lisci itp... Canti to mogloby byc niezle rozwiazanie, lub absolutnnie na ostro bez hampelka...

4. Prawda o 3 biegach w OK potwierdzila sie w 100%, znowu szacun Panie Graboski :)

Z ciekawszych rzeczy ktore mi sie ogolnie zdazyly to pzrerzucanie roweru przez strumyk, zjazd po kamulcach tak ze wyskakiwaly wszystkie plomby oraz zaszwendanie sie na tereny lowieckie. Przemily jegomosc z pieskiem zasugerowal zebym zmienil kierunek jazdy gdyz "there are guns, mate..."

Generalnie niezapomniane przezycie ale chyba bede w zwiazku z generalna szczuploscia dostepnej przestrzeni na kapciucha staral sie wyczaic gdzies rame stricte cyklokrosowa i raczej zrobie SS. Stromy zjazd na fixie to jednak zbyt wiele dla mojego starczego serducha :) No i zaczne sie rozgladac za oponami dedykowanymi CX.

Oczywiscie kilka impresji fotograficznych.

OSTRO!

I.

p1274820na1.th.jpg p1274822br0.th.jpg p1274826bc5.th.jpg

p1274829un2.th.jpg p1274830ch0.th.jpg p1274833nr6.th.jpg

p1274840vv5.th.jpg p1274854yk6.th.jpg p1274855fj1.th.jpg

p1274860ed5.th.jpg p1274862fk9.th.jpg p1274852tr8.th.jpg

Napisano

Na zdjęciach taki "polski" krajobraz ;) nie licząc architektury.

Rowerek ładny, fajna opcja z tym przejściem czerwonego w czarny, a nie zastanawiałeś się nad prostą kierą? Na zjazdach i w zakrętach byłoby chyba lepiej manewrować, a no i zdecydowanie zmieniaj na singla.

• Mod Team
Napisano

:D:P:D

Nie zrozumielismy sie chyba za bardzo. To nie jest kwestia zmian ale checi zbudowania kompletnie nowego sprzeta na ramie klasycznie cyklokrosowej, bycmoze w wersji SS a pewniej fix/free

Poza tym czy ty kiedys widziales cyklokrosowke z prosta kiera? Toz to bylby szczyt zlego smaku :P

OSTRO!

I.

Napisano

Dawno już myślałem nad przesiadka na przełaj, w bieganiu jestem niezły ale jednak brak przedniego amorka zdecydowanie mnie odrzuca. Rower fajnie ubłocony, jak na crossie wyjade w teren podobnie wygladam :D

Napisano

Najbardziej mi sie podobała ta łąka zaorana :) Zdjęcia robią wrażenie i ładnie pokazują trudy trasy oraz działanie sprzętu :D

I znowu Cię Ivan po molestuję - carbonowy koszyk na bidon a feeeeee :D :D

• Mod Team
Napisano

:(

To zeby jeszcze bardziej Cie zniesmaczyc Szym dodam ze mam TYTANOWE prety w siodelku :D

OSTRO!

I.

PS

Panowie Krzywokolowcy, Jak juz bede na wiosne to nie odmowicie mi malego CX po okolicy?

Napisano

Żeś się nakręcił :( Będzie raczej naprawdę małe CX, bo my tu nie mamy tak dostosowanego do CX sprzętu (np. opony). Ale oczywiście chętnie, chętnie :D

Napisano

Tytan to ja lubię :P

Największy CX jaki zrobiłem na ostrym to jechałem polną drogą i w ogóle po Gdańskich drogach :( Ale chętnie gdzieś wyskoczę. Nie zapominajcie o naszej wyprawie do miejscowości o zaszczytnej nazwie Krzywe Koło :D trasa dojazdu już opracowana :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...