Skocz do zawartości

[suport a korba] przy wymianie napędu

mp3fan

Rekomendowane odpowiedzi

To sa juz ostatnie sztuki jakie sa w magazynach, Shimano nie produkuje czesci we Wloszech od 2006, pozatym shimano nic nowego tam nie wnioslo bo wszystko bylo produkowane w dawnych fabrykach Alfred Thun S.p.A.- nie jeden z Nas na pewno spotkal sie z czesciami tej firmy (zazwyczaj korby i wklady suportu oraz podporki), bo byly praktycznie w kazdym wloskim rowerze, ktorych fala zalala nasz kraj w polowie lat 90 :D . Informacja o tym fakcie znajduje sie np. tu: http://www.bike-eu.com/news/1730/shimano-i...loses-down.html

ps. sorki za brak polskich znakow :)

Mam wkład kinex compact III, chyba najtańszy kinex. Dałem za niego 20zł i spisuje sie całkiem nieźle, zwłaszcza jak na śmiesznie niską cenę. Za tyle samo kupiłem kiedyś wkład Tange, który w dwa tygodnie złapał luzy, zlikwidowałem je (były spowodowane wysunięciem się uszczelki) i po kilku godzinach znowu się pojawiły. W 3 miesiące jeżdżenia z luzami całkiem zarżnąłem to gówno. Kinex przez rok nie złapał w ogóle luzu i ładnie sie kręci, mam nadzieję, że dalej tak będzie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...